6 adımda evinizi stresten uzak bir sığınağa dönüştürmek

Bazılarımızın evden işe geldiğimizde rahatlamak için ilk yaptığı şey bilgisayarı ya da televizyonu açmak oluyor. Sanki bizi saran stresten ve kaygılar geçene kadar, başka bir yere kaçmak ve saklanmak istiyoruz.

Tabii ki evlerimiz rahatlayacağımız stresten kaçacağımız yerler olmalı, ama bir kaç küçük değişiklik ile evimizi hem rahatlayacağımız hem de iyileşeceğimiz yerler hâline getirebiliriz.

Eve ilk girdiğinizde “nefes alın”

Daha eve girer girmez belki küçük bir atıştırmalık hazırlamak, belki bilgisayarı kontrol etmek ya da köpeğimizi gezdirmek istiyoruz.

Ama eğer kendimizi iyileştirmeyi hedefliyorsak, eve ilk girdiğinizde kendimiz dışındaki şeylerle uğraşmayıp, bir kaç dakikalığına sessizce koltuğa oturup, sakince, derin derin nefes alıp vermeyi denemeliyiz. Doğru nefes almanın yararlarını zaten buradaaktarmıştık. Böylelikle işin stresini kapının dışında bırakıp, eve yeni bir “hava” ile girebiliriz.

Önemli olanın “şu an” olduğunu unutmayın

765456789

Evdeki aileniz, ev arkadaşınız, hayvan dostlarınız ya da kendinizle bile etkileşime geçerken tüm ilginiz güzel bir iletişim kurmak üzerine olsun.

İşimizdeki sorunlar oldukça karışık veya çözülmeyecek gibi gözükse de asıl önemli olan sevdiklerimizle beraber zaman geçirmemiz, o yüzden işteki sorunları mümkün olmadıkça konuşmayın ve sevdiklerinizle hayatı nasıl güzelleştirebileceğinizinplanlarını yapın.

“Olacağına varır”

324325243

Anneannemden daha çok duyduğum ve annemin de çoğu kez kullandığı “Olacağına varır” cümlesi beni çoğu zaman zor durumlarda sakinleştirmeye yeterli olmuştu. Çünkü tam anlamı ile kavradığınızda, aslında siz her şeyi yaptığınıza emin olduktan sonrayapacağınız çok bir şeyin kalmadığını anlatan çok güzel kanı olduğunu görüyorsunuz.

Hayat gerçekten değişebilen bir şeydir, ve sizi strese sokan bir iş en sonundaolacağına varacak. Sonrasında ise bu olayın iyi veya kötü olan sonucuna uygun bir şekilde siz de hayatınıza devam edeceksiniz. Çünkü hayat her ne kadar “şu anda” da olsa, aslında bazı sorunlar tüm yaşamınız içinde küçücük bir zaman kaplayacak ve sizin bir süre sonra unutacağınız anekdotlara dönüşecek.

BUNU DA OKU:  Soğuk günler için bitki çayı klavuzu

Sevdiğiniz şeylere tamamı ile odaklanın

35335433455

Sizi mutlu eden şeylerin bir listesini çıkarmak aslında her zaman iyi bir fikir. Tabii ki herkesin sevdiği şeyler farklı olabilir; kitap okumak olsun, spor olsun ya da ailenizle zaman geçirmek olsun, işten döndüğünüzde kesinlikle bu aktivitelere zaman ayırarak onları yapmaya çalışmak, listenin takipçisi olmak ise asıl önemli olan şey. Çünkü bu aktiviteler, sizin hem seveceğiniz hem de işten uzaklaşabileceğiniz etkinlikler olacak.

Bilgisayar veya televizyon da izledikleriniz ya da yaptıklarınızın dakötü bir yanı yok ama başka bir yere kaçmaya mı çalışıyorsunuz ya da o andan mutluluk mu alıyorsunuz? Bu soruyu çok iyi cevaplamanız lazım.

Düzenleyin

98567

İşin stresine daha başka şeyler de eklemeyin, ev veya fatura gibi işleriniz olduğundadirekt başına oturun ve bitirmeye çalışın. Bu gibi şeyler sadece evinizde değil işte de odaklanmanızı etkileyen şeyler olacaktır. Evinize geldiğinizde sadece kendinize ve sevdiklerinize ayıracak zamanınızın olmasının önemi belirttiğimiz gibi çok farklı.

Meditasyon yapın

8765445654

Her ne kadar alışık olmasanız da uyumadan önce ya da uyandığınızda yapacağınız 5-10 dakikalık nefes egzersizi ve aklınızda “Olacağına varır” cümlesi ile yapıcağınız bir meditasyon, güne pozitif başlamanızı sağlayacaktır. Eğer meditasyonda başka şeyler düşünmeye başlarsanız dert etmeyin, zamanla o sakin noktaya ulacaşacak ve her ne olursa olsun sizi sakinleştirecek mental düzeye ulaşacaksınız.

Bu küçük değişkliklerle eviniz, dünyadan saklanmak için kaçtığınız bir yer değil, sezgilerinizin ve duygusal gücünüzün gelişeceği ve hayattan daha fazla zevk almanıza yardım eden, sevdiklerinizle paylaştığınız bir sığınak olacak.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Görkem Gömeç

Boğaziçi Üniversitesi ve SUNY Binghamton'da Küresel ve Uluslararası İlişkilerden sonra İsveç'te Uppsala Üniversitesi'nde Sürdürülebilirlik üzerine master yaptı. Teknoloji, kitlesel değişim ve akıllı politikalar ile çözümler bulabileceğimize inanıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ev ve Bahçe, Hayat
İklim değişikliği artık Minecraft’da

“Yatırımını Geri Çek” kampanyası için iklim değişikliği hikayesini değişik kanallardan anlatmak isteyen Guardian, geleceğin karbon-nötr şehrini Minecraft’da planladı.

Kapat