Yaratıcı fikirlere adanmış 48 saat

TSRRF isimli “hackathon” projesi, 20-22 Haziran 2014 tarihleri arasında Galata Rum Okulu’nda, Türkiye’deki Amerika Birleşik Devletleri Diplomatik Temsilciliği adına Yaratıcı Fikirler Enstitüsü tarafından düzenleniyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren enerji, bilişim, ulaşım gibi pekçok sektörden firmanın üst düzey yöneticilerinin ve yatırımcılarının bulunacağı bu etkinliğe, farklı disiplinlerden 100’e yakın yaratıcı profesyonel katılım gösterecek.

Belirlenen tema ve kategoriler üzerine (ve isteyen şirketlerin vereceği briefler için), yaratıcı profesyonellerin 48 saat boyunca aralıksız olarak yazılım ve donanım prototipleri ve modellemeleri ortaya koyması amaçlanıyor. Katılımcı profillerin ve etkinliğin ilgi çekiciliği, Türkiye’deki ABD Diplomatik Temsilciliği’nin basın desteği sayesinde ulusal ve uluslararası medyada yer alacak.

TSRRF’ye lise çağından üniversite öğrencilerine, “junior kreatifler”den kıdemli profesyonellere kadar geniş bir çerçevede katılım olmasını bekliyoruz. Yaratıcı profesyoneller, 48 saatlik bir yaratıcılık ve yenilikçilik platformu olan TSRRF etkinliğine bireysel olarak veya ekipleri ile katılarak belirlenen tema ekseninde sponsor firmaların vereceği briefleri veya etkinlik çerçevesinde kendi üretecekleri fikirleri somutlaştırabilecek.

TSRRF

Bu çalışmalar esnasında çeşitli sektörlerden şirketler ve sivil topluma şekil veren kanaat önderlerinden oluşan mentor ekibi, yaratıcı profesyonellere destek ve danışmanlık verecek. Ekiplerin proje ve prototiplerini sunmak için sunum, video ve tanıtım materyalleri, TSSRF jürisi tarafından incelenecek. Seçilen projeler ve prototipler belli bir maddi kaynak ile desteklenerek kitle fonlama projelerine dönüştürülecek, ayni desteklerle temin edilen altyapı hizmetleri jürinin seçtiği projelere verilebilecek.

Kitlesel fonlama için belirlenecek hedef miktarın bir kısmı, hedefe ulaşılması için katılımcı ekiplerin yapacağı tanıtımlar öncesinde şirket tarafından sağlanacak. Hedefe ulaşılamaz ise, şirketin kitlesel fonlama desteği de geçersiz olacak. 48 saat sonunda, TSRRF etkinliğinde jürinin seçtiği projeler resmi olarak desteklenecek, bazı proje/prototipler kitle fonlama için şartlı finanse edilecek, bazı projeler kendi inisiyatiflerinde proje/prototiplerini yatırımcı ve/veya şirketlere sunabilecek.

BUNU DA OKU:  Sürdürülebilir modaya gönül verenler buluşuyor

Bütün bunların dışında, bazı projeler şirketler veya yatırım firmalarından belirli bir süre için ofis alanı, altyapı malzemeleri, mentorluk ve benzeri manevi destekler de alabilecekler. 48 saat bittiğinde katılımcılar, yorgun ama memnun, yeni tecrübeler yaşamış, yeni insanlarla tanışmış ve belki de yepyeni bir profesyonel yaşantının kapılarını aralamış olacak.

Detaylı bilgi ve sorular için: slm@tsrrf.com

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, Kent
Etkinlik önerileri: Ne var ne çok?

Seçin, beğenin, katılın!

Kapat