Alternatif Çevre Mühendisliği Atölyesi

Çevreci etkinlikler, Türkiye’de ve dünyada giderek artan çevre sorunlarını gündeme taşımak ve bu sorunlara çözüm oluşturmak için bir dizi etkinlik düzenliyor. Etkinliklerin ilki 27 Aralık Cumartesi günü Karaköy’deki Yazane Coworking Space’te yapılacak olan Alternatif Çevre Mühendisliği Atölyesi. Etkinlik kapsamında her atölyede farklı bir konuşmacı konuk edilecek.

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi:
Küresel boyutta yaşanan değişimlerin çevre mühendisliği özelindeki yansımalarını -kurumlarda çevre mühendisleri ne şekilde konumlanmaya başladı vs- ve bu değişimde alternatif olabilecek çevre mühendisliği konu başlıklarına değinilip, yaşanan değişimlere çevre mühendisi öğrencilerinin nasıl hazırlanabileceği konusunda uzman deneyim paylaşımları gerçekleşecek.

Her atölyeye bir uzmanın katılacağı etkinliğimizde, uzman dağılımları şu şekilde olacak: – özel sektör temsilcileri, – üniversitelerdeki akademisyen ve/veya uzmanlar ile – sivil toplum temsilcilerinden oluşmakta. Uzun soluklu bir proje olmasından dolayı, atölyelerimizin kurgusunu birbirini tamamlayacak şekilde aşağıdaki gibi 3 aşamada gerçekleştirdik. Burada amaç öğrenci arkadaşlarımızın iş dünyasına girdiklerinde, kurumlarında değişim başlatabilmesi için gerekli bilgi ve atölye çalışmalarıyla ön deneyime sahip olmasını sağlamak.

1- Mevcut süreçlerin iyileştirilmesi
2- Süreçlerin başından sonuna kadar yeniden kurgulanması/tasarlanması
3- Finansa erişim ve bilgiye erişim


Alternatif Çevre Mühendisliği Atölyeleri ilk programı – 27 Aralık 2014

10: 00 – 10: 15 Açılış Konuşması
Emrah Kurum, Çevreci Etkinlikler Kurucu
10: 15 – 11: 00 Gıda Sektöründe Temiz Üretim
Ahmet Burak Başpınar,Yıldız Holding Çevre ve Enerji Müdürü
11: 00 – 12: 00 Atölye çalışması
Bir mesleğin yaşanan değişimlerden etkilenişini ortaya doğru koymak ve ilkini yapacağımız bu etkinliğin zaman içerisindeki gelişiminin daha etkin bir şekilde tamamlamak adına danışma kurulu oluşturduk. Sürecin başından beri yanımızda olan danışma kurulumuz ise;

Alternatif Çevre Mühendisliği Atölyeleri Danışma Kurulu:

Baran Bozoğlu Çevre Mühendisleri Odası Başkanı
Barış Doğru EKOIQ Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
Erdem Mersin Ekonerji Genel Müdürü
Prof. Dr. Hulusi Barlas EPEA Çevre Koruma Teşvik Ajansı Türkiye Eş Direktörü, İstanbul Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü (emekli)
Uygar Özesmi change.org Direktörü ve Good4Trust.org Kurucusu

BUNU DA OKU:  Kendi enstrümanını yapmak isteyenler buraya

Etkinliğe katılım, atölyelerin daha verimli geçmesi adına 20 kişi ile sınırlandırılmıştır. Fakat amacımız sadece İstanbul’daki etkinliğe katılım sağlayan öğrenci arkadaşlarımız olmadığı için etkinlik sonrasında atölyelerin videolarını yayınlayacağız. Alternatif Çevre Mühendisliği Atölyeleri’ne başvuru için başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Son başvuru 25 Aralık Perşembe 16:00’ya kadardır…

Yer: Yazane Coworking Space
Adres: Kılıç Ali Paşa Cd. No:12 Kat:3 Karaköy, İstanbul
Yol tarifi: Tramvayla Tophane durağında inerek Kılıç Ali Paşa Cami’sinden sahile doğru yürüğünüzde yolun sağ tarafında kalıyor.
Telefon: 0 212 293 79 00 – Yazane Coworking Space-

 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, Etkinlikler, Kent, Kurumsal Sürdürülebilirlik, Topluluklar
Her güne iki ajanda!

En sevdiğiniz Yeşilist yazısını #YesilistTOP10 hashtag'iyla paylaşın, yeni yıl hediyeniz Yeşilist'ten olsun!

Kapat