Balkon bahçeciliği yapanlar ve yeni başlayacaklar için Şubat ayında yapılacaklar

Balkonunuzda hali hazırda çiçek ve bitkileriniz varsa ya da balkonda bitki yetiştiriciliğine bu sene başlamayı düşünüyorsanız baharda rengârenk, cıvıl cıvıl bir balkona sahip olmak için kolları sıvama zamanı geldi.

Balkon bahçecilerinin bu ay yapması gerekenler şöyle:

-Gül yetiştiriyorsanız ve Ocak ayında güllerinizi budamadıysanız daha fazla geç kalmadan budayın.

-Bahçe malzemeleri satan mağazaların çoğunda kış indirimi var. Saksı, torf ve bahçe malzemelerinizi bu dönemde ucuza alıp kenara koyabilirsiniz.

-Balkonu düzenleme zamanı geldi. Konumlarına göre bu yıl yetiştireceğiniz bitkileri seçmeye başlayın.

-Yaklaşık 900 çeşidi olan, güneş ya da yarı gölge alanları seven ateş çiçeği tohumlarını atma zamanı. Çok yıllık bir bitki olan kırmızı ateş çiçekleri nisan ve mayıs aylarında size merhaba diyecek.

– Hoş kokusu ve yaz sonuna kadar çiçekli kalması nedeniyle balkon bahçecilerinin sıkça tercih ettiği mor petunyaların tohumları da şubat ayında atılır. Mayıs başında çiçeklenecek olan petunyaların boyu 30 santimi bulacak.

345345345(2)

-Hem iç hem dış mekânda besleyebileceğiniz camgüzeli tohumlarını şimdiden saksılara serpin ve narin dalları güçlenene kadar iç mekânda dikkatle koruyun. Nemli ve gölge alanları seven camgüzeline iyi bakarsanız çiçeklerini tüm yıl koruyacak.

-Hava koşullarına dayanıklılığı nedeniyle sokak ve refüj süslemelerinde de kullanılan kadife çiçeği de şubat ayında ekilenlerden. En önemli özelliği yapraklarının keskin kokusu olan kadife çiçeğini yetiştirdiğiniz sebze ve meyve tohumlarının yakınına dikerek zararlı canlıları sebze ve meyvelerinizden uzak tutmayı da başarırsınız.

-Büyük ve derin saksılarınız varsa A vitamini ve karotence bol havuçlarınızı dikme zamanı geldi! Geçirgen ve derin toprakta 15-20 derecede serin iklim bitkisi olan havuçlarınızdan en iyi sonucu alırsınız.
94865345

-Türüne göre şubat ila nisan arasında ekilen bezelye tohumları 90 gün sonra ürün verir. Serin iklim bitkisi olduğundan güneşte bırakmamalı, sulamasını sabah erken saatlerde ya da akşam yapmalısınız. Bezelyenin nemli ortam sevdiğini unutmayın. -Roka, soğan ve sarımsak da şubatta ekilen, balkonda yetiştirebileceğiniz sebzeler arasındadır.

BUNU DA OKU:  Çalışma masanızı feng shui`leyin

-Hemen her tür toprakta yetişen domates tohumları bu zamanda atılır. Sıcak ve ılıman iklim deven domatesleri ektiğiniz toprak besin açısından zenginse daha bol ürün elde edersiniz.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ev ve Bahçe, Gıda, Gündem, Hayat, Kent, Yeme İçme
Emirgan Korusu’nda son durum

'Silüeti bozmayacak' beş yıldızlı bir otel daha.

Kapat