Bayram tarifleri

Misafirperverliğin ve paylaşımcılığın öne çıktığı bayramlarda, ailelerin ve eş-dostun bir araya geldiği günlerde sunulan şekerlere bir alternatif olarak iki tarif vermek istiyorum.

Üstelik bunlar misafirliğe giderken de güzelce paketleyerek şeker yerine sunabileceğiniz hediyeler olabilirler. Ne de olsa ev yapımı her şey hem sağlıklı hem de moda. Dilerseniz çocuklarınızla da beraber yapabileceğiniz tarifler bunlar. Hindistan cevizli bonbonu ve havuç toplarını aynı büyüklükte yapmanız sunum açısından daha güzel olur.çocuk-tatlısı11

HİNDİSTAN CEVİZLİ BONBON

2 su bardağı hindistan cevizi, 1-1,5 çay bardağı krema, 40 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış), 2,5 çorba kaşığı pudra şekeri, 3 paket bitter çikolata (240 gr)

Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Çikolata hariç tüm malzemeleri derin bir kabın içine aktarıp iyice karıştırıp yoğurun. Elinizle küçük dikdörtgen şekli verin. Buzdolabına kaldırıp yaklaşık 30 dk kadar dinlendirin. Diğer yandan tencereye su koyup kaynatın, ardından ocağı kısın. Üzerine sos tenceresi koyun. Dikkat edin; sos tenceresi suya değmesin. Sos tenceresinin içine 3 paket bitter çikolatayı koyup eritin. Ardından ocaktan alıp ilk sıcaklığının çıkması için bekleyin. Hazırladığınız hindistan cevizli şekerlemenizi çatal yardımıyla çikolatanın içine aktarıp her tarafını çikolata bulayın. Üzerine hemen biraz hindistan cevizi serpin. Daha sonra buzdolabına kaldırıp yaklaşık 45-60 dk dinlendirin. Ardından servise sunun. Buzdolabında muhafaza edin.

SAM_1506

HAVUÇ TOPLARI

200 gr bisküvi, 50 gr erimiş tereyağı, 300 gr rendelenmiş havuç, 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz, 1/2 su bardağı iri dövülmüş fındık, 1 su bardağı şeker rendelenmiş havuç ve şekeri bir tencereye alın ve havuçlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kabın içine bisküvileri parçalayın ve pişen havuçlu karışımı, erimiş tereyağını, ceviz ve fındığı ilave edip, güzelce yoğurup, şekil verin. Hindistan cevizi dolu bir tepside topları yuvarlayın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

BUNU DA OKU:  Gıda Toplulukları Çalıştayı 5 Kasım'da Boğaziçi'nde

Şimdiden afiyet olsun.

 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Nil Kayarlar Sarrafoğlu

1969 yılında doğdum. Aklım başıma geldiğinde ailemden sonra ilk doğayı sevdim. Taşı toprağı, çiçeği ve hatta böceği... Okudum, çalıştım ve büyük şehirlerde yaşadım. Dünya üzerinde doğanın en uzak yerlerine de gittiğim ve kaldığım zamanlar oldu, işte o zamanlarda kendimi çok iyi hissettim,. Döndüm dolaştım şimdi yine şehirdeyim. Bu sefer 4 yaşında bir oğlum var, onu doğanın içinde büyütmeye çalışıyorum, hafta sonları kaçıyoruz şehirden küçük köyümüze. Mutluyuz böyle şimdilik. Anne olduktan sonra dünyayı kurtarmak için ille de büyük kahraman olmak gerekmediğini anladım, anne olmak yetiyormuş! Atık yönetimi, enerji tasarrufu ve sağlıklı beslenme gibi konulara önem veriyoruz evimizde. Payımıza düşeni ve mümkünse daha fazlasını yapmaya gönüllüyüz ailece de. Yeşilist kanalı ile sesimi duyurabildiğim için mutluyum.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Gıda, Tarifler
San Fransisko’da pişen, bir gün bize de düşer mi?

Obezite oranlarının en üst seviyede olduğu San Francisco’da, fast food lokantalarında satılan sağlıksız çocuk menülerinin yanında artık bedava oyuncak verilmeyecek.

Kapat