Bayramiç Çiftliği ürünleri evinize geliyor

Türkiye’nin en bilinen ekolojik çiftliklerinden olan Bayramiç Çiftliği’nde üretilen gıdalar, bundan böyle temel amacı, doğayı seven kendi gıdasını üretmek isteyen aileler ile permakültür uygulayıcılarını birleştiren Permakamp üzerinden satın alınabilecek.

Sitenin Pazaryeri bölümünde Bayramiç’in atalık sarı susamından, taş değirmende çekilmiş tahin ve tahin helvası, serbest gezen koyun ve keçi sütleri ile yapılan çeşit çeşit peynir, Kazdağları’nın çam ve çiçek karışık balı, üzüm pekmezi, bölgede yetişen meyvelerde yapılan reçeller, atalık buğdaylardan ilaç ve gübre kullanılmadan üretilen un, Ayvacık-Assos bölgesi zeytinliklerinden zeytinyağı, sarı kantaron yağı, beyaz nohut, kabuklu yer fıstığı, börülce, kızılca buğday, susam, buğday ekmeği, deniz tuzu, baharatlar, yuvarlama siyah zeytin, salça ve fesleğenli domates sosu gibi çiftlikte üretilen ürünleri satın almak mümkün.

Permakamp Pazaryeri’ni buradan ziyaret edebilirsiniz.

Permakamp nedir?

Şehirler Çevresinde Permakültür esasları ile tasarlanmış Gerçek Gıda üreten, Çocuk Dostu, Ortak Yaşam Alanları oluşturulması projesi.

Çoğumuz kalabalık metropollerde yaşıyoruz. Bu kalabalığın ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli olarak yeni besinler  ve yeni aktiviteler hayatımıza giriyor. Bu yeniliklerin çoğunluğu bizim yararımıza değil. Topraktan, ağaçlardan, hayvanlardan çok uzağız. Doğal diyerek bize pazarlanan alanlarda yoğun bir kimyasal ilaçlama ve çim denen ürünsüz yeşilliklerden başka seçeneğimiz yok. Zararsız ve sağlıklı besine ulaşamıyoruz ya da bunlara ulaşmak için zamanımızın ve paramızın büyük kısmını harcamak zorunda kalıyoruz. Doğa yoksunluğu çocuklarımızda belirgin biçimde hissediliyor.

Bu tür bir şehir yaşamını kabul etmiyoruz. Sorunun bir parçası iken çözümün bir parçasına dönüşmek istiyoruz. Eskiden olduğu gibi toprakla oynamak, fidan ekmek, büyümesini izlemek, sağlıklı beslenmeyi ve sağlıklı besinin nasıl elde edileceğini çocuklarımıza miras bırakmak istiyoruz. Bireysellik hastalığından sıyrılıp doğamıza önem veren üretken topluluklar kurmak istiyoruz. Hasat edildikten sonra da artmış ??? olan sürdürülebilir örüntüler içinde yaşamak istiyoruz. Çünkü bu tür alanların, ancak içinde yaşanabilen ve üretebilen hale geldiğinde korunabileceğini biliyoruz. PERMAKAMPLAR Projemiz,  temel olarak Özgün doğanın kurallarına göre tasarlanan alanlarda üretken ve ortak yaşam alanları kurmak ve bu alanlarda tüketici destekli tarım yaparak gıda ihtiyaçlarımızı karşılarken doğa içinde daha fazla yaşayabilme fırsatı yaratma, çocuklarımızı bu konuda daha içten ve derin eğitebilme esaslarına dayanmaktadır. Bunu yapmaya çalışırken üretime katılan topluluğun zamanla daha fazla insanı etkilemesini ve kendi yaşam haklarını geri istemesini sağlamayı amaçlamaktayız. Permakamp sistemi önerileri ve tecrübeleri ile bu amaçta olan tüm birey ve topluluklara bir kılavuz olarak belgelenecek  ve serbest kullanıma açılacaktır. 20. Yüzyılın modern baskısına karşı koyabilecek kabiliyette olmasına önem verilecek, gerçek ürün ve gerçek deneyimler yaşatma amacında olacaktır. Belirlediği etik kuralların yaşamasına önem verecektir.

 

BUNU DA OKU:  New York'un yüzen ormanı Swale, şehirlerde tarım yapmayı teşvik ediyor
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Doğal Kaynaklar, Ekoloji, Gıda, İyi haberler, Kent, Topluluklar, Yeme İçme
Köyüne geri dönen Şinasi Amca, güneş enerjisi ile su getirdi

35 yıldır terzilik yaptığı Paris’ten köyüne geri dönerek, güneş enerjisi ile suyu olmayan köyüne içme suyu kazandırdı.

Kapat