Cildinize ve bağışıklık sisteminize yardımcı alkali yiyecekleri tüketmenin 5 kolay yolu

Yemek yediğimi sırada, kanımızdaki pH seviyeleri de değişmekte. Vücudumuz bu seviyeyi dengelemek için kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi alkalin içeren maddeleri üretmek durumunda kalıyor.

Eğer bu maddeleri üretmeyi sağlayan ve alkali içeren yiyecekleri tüketmiyorsanız, vücudumuz bu maddeleri kendi kaynaklarından kullanmak zorunda kalıyor. Bu da kemiklerimizdeki, dişlerimizdeki, cildimizdeki ve hatta organlarımızdaki maddelerin başka yerlerde kullanılması demek. Bunun sonucunda bağışıklık sistemimiz etkilenip, enerji seviyelerimiz düşmüş oluyor.

Alkalin içeren yiyecekler bu yüzden hem vücudunuzu, hem de kanınızdaki pH seviyeleri dengede tutuyor. Aşağıdaki 5 öneri ile alkali seviyenizi beslenmeniz ile dengeleyebilirsiniz:

TIKLAYIN: Soğuk günler için bitki çayı klavuzu

Suyu unutmayın:

lim1

Gün boyunca içerisinde biraz limon bulunan suyu içmeniz hem vücudunuzun alkali seviyesini koruyacak hem de kendinizi daha sıcak hissetmenizi sağlayacaktır.

Vücudunuz ile etkileşime girdiği an limon alkalin haline dönüşecektir, o yüzden hem kendinize enerji verecek hem de karaciğerinize detoks etkisi yapacak bir dilim limonu suyunuza eklemeyi unutmayın.

Turuncu rengi yiyin:

2014_11_17_carrot-ginger-soup_9999_50carrot-pumpkin-blend-and-boil-soup

Kayısı, havuç, kabak gibi yiyeceklere parlak turuncu rengini veren flavanoidler antioksidan ve hücre koruyucu özelliklerinin yanında aynı zamanda alkalize özelliklere de sahip.

Tüm kök bitkileri alkalize özelliklere sahip olsa da, havuç bu konuda en etkili besinlerden biri. Çiğ yiyip, suyunu içebileceğiniz bu sebzeyi, tatlı patates ile beraber fırında da pişirebilirsiniz.

Süperstar Sarımsak:

garlic

Bağışıklığı güçlendirici ve alkalize özelliğe sahip süperstar sarımsak yılın her ayı taze olarak bulunabilir. Bir diş sarımsağın bile içerdiği sülfürik maddeler ise bakterileri ve enfeksiyonu öldürmek için birebir. Özellikle bu soğuk günlerde yiyeceklerinize sarımsağı eklemek sizi ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.

Zerdeçalı deneyin:

different types of turmeric barks

Oldukça güçlü bir baharat olan zerdeçal aynı zamanda vücudumuz için yüksek derecede alkalize özelliğe sahip. Zerdeçalın içerdiği kürkümin aynı zamanda bağışıklı sistemimizi de güçlendirmekte. Bu proteinler bakteri ve virüslere karşı savaşta vücudumuza destek vermekte.

BUNU DA OKU:  Düşündüğünüzden daha etkili 9 şifalı bitki

Zerdeçal aynı zamanda enfeksiyonu azaltıcı ve ağrı kesici özelliklere de sahip. Griple savaştığımız şu günlerde zerdaçalı denemeyi unutmayın.

Çorba mevsimi:

wholesome_easy_soup_recipes

Küpler ya önceden hazırlanmış ürünler yerine sonbahar ve kış sebzeleri ile çorba yapabilirsiniz. Yazın ferahlatıcı salatalarının yerine kışın içinizi ısıtacak çorbalar için soğan, sarımsak, biber ve kereviz gibi sebzelere diğer alkalize etkiye sahip sebzeleri de ekleyerek kendi damak tadınıza özel çorbalarınızı oluşturabilirsiniz.

Kaynak: MindBodyGreen

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Görkem Gömeç

Boğaziçi Üniversitesi ve SUNY Binghamton'da Küresel ve Uluslararası İlişkilerden sonra İsveç'te Uppsala Üniversitesi'nde Sürdürülebilirlik üzerine master yaptı. Teknoloji, kitlesel değişim ve akıllı politikalar ile çözümler bulabileceğimize inanıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Genel, Gıda, Gıda Gündemi, Hayat, Kendin yap, Kişisel Bakım, Şifa, Yeme İçme
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 15 şehirde birbirinden güzel belgeselleri ile başlıyor!

9. yılına giren Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 18-19-20 Kasım 2016 tarihlerinde

Kapat