İstanbul’da 5 vejetaryen etnik mutfak

Bu hafta Etsiz Pazartesi için İstanbul’da etnik – vejetaryen yemekleri tadabileceğiniz, bizim de severek gittiğimiz 5 mekanı yazdık. Farklı mutfaklara ait yemekleri denemek istediğimizde çoğu zaman vejetaryen yiyecekler bulamamaktan şikayet ediyoruz. Şikayet etmeyi bırakıp, nerede neler yenir hem size hem de kendimize bir hatırlatalım dedik. Farklı mekanlarda yeme şansı bulduğunuz etnik yemekleri #veggistanbul hashtag’iyle instagram’da paylaşın, biz de öğrenelim.

1. Dubb Indian

Hint mutfağına ait farklı yemekler sunan Sultanahmet’teki Dubb Indian’ın menüsünde vejetaryen yemeklerin yanında “(vej.)” yazdığını göreceksiniz. Başlangıç, ana yemek için birden fazla opsiyon mevcut. Bizim tavsiyemiz Çin usulü mısır çorbasıyla başladıktan sonra, ya meşhur aloo gobi (karnabahar ve patatesli köri) ya da sebze kebabı olarak anlatabileceğimiz moti e-zaminle devam etmeniz. Yemekten sonra da baharatlı hint çayını deneyebilirsiniz.

2. Galata Evi

Gürcü ve Rus mutfağına giriş yapmak isteyenler için Galata House oldukça uygun. Bilincik denilen Rus krepinin sebzelisiyle başlayıp, vejetaryen/veganlara uygun olan mezeler arasından seçim yapabilirsiniz. Ana yemek olarak patetesli ve peynirli mantı çeşitleri var, ancak kremalı bir sosla geldiğinden önceden nasıl istediğinizi belirtmeniz gerekiyor.

3. La Paz Cafe Bar Americana Latina

Latin Amerika mutfağına ait birşeyler yemek istiyorum diyenler için İstanbul’da imkanlar oldukça sınırlı. Asmalımescit’teki La Paz Cafe’de bu lezzetli mutfağa ait deneyebileceğiniz neyse ki birkaç şey var. Başlangıç olarak Bolivya yemeği olan tamalesle başlayabilirsiniz. İçinde peynir ve sebze bulunan tamalesler mısır yaprağı içinde pişiriliyor. Ana yemek olarak da menüye daha sonradan eklenmiş olan veggie burritoyu deneyebilirsiniz. Tortilla ekmeğinin içine fasulye, biber ve avokado konularak yapılan veggie burrito sevdiğimiz yemekler arasında yerini aldı bile.

4. Han Sarang

Cankurtaran’da bulunan Han Sarang’ın menüsü Kore mutfağına ait birçok farklı yiyeceği içeriyor. Ana yemek olarak bibimbap adı verilen bir kase içinde pilav üzerinde mantar, patates, soğan, havuç ve yumurtanın servis edildiği bu yemeği deneyebilirsiniz. Tabii yanında da Kore mutfağının baştacı kimchiyi mutlaka tatmalısınız. İlk kez tadacaksanız şimdiden söyleyelim kokusu pek iştah açıcı gelmeyebilir. Ekşi ve acı bir tada sahip bu lahana turşusunun faydaları da saymakla bitmeyecek türden.

BUNU DA OKU:  Hayvanların kaynak olarak görülmediği gün gelecek mi?

5. Habesha

Etiyopya mutfağına ait farklı yemekleri tadabileceğiniz bu mekan Beyoğlu, Hüseyinağa Mahallesi’nde. Yemekler büyük tepsilerder injera adı verilen krep benzeri ekmekler üzerinde servis ediliyor. Ekşi maya kullanılarak yapılan vitamin deposu bu ekmekler vejetaryenler için birebir! Paylaşmak en güzeli diyerek, Habesha’ya en az 2-3 kişilik bir arkadaş grubuyla gitmekte fayda olacağını hatırlatalım.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Gıda, Vejetaryen ve Vegan
İzlanda’da satılan son Mc Donald’s çizburgeri altı yıldır aynen duruyor

İzlanda'da satılan son çizburger altı yıldır görünümü değişmeden duruyor.

Kapat