Yeni yasa hayvan haklarını hiçe sayıyor

Mecliste şu anda Çevre Komisyonu tarafından tartışılan Hayvanları Koruma Yasası, Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni neredeyse tamamen hiçe sayıyor. Yasa tasarısı şu anki haliyle onaylanırsa olacaklardan bazıları:

-Sokaklardaki tüm hayvanlar toplanıp hayvan toplama merkezlerine götürülecek.

-Bu hayvanlardan uygun görülenler deney merkezlerine satılacak.

Yunus parkları, sirkler ve hayvanat bahçeleri kapatılmayacak.

-Evde beslediğiniz hayvan sayısını yerel yönetim belirleyecek ve eğer uygun görürse ev hayvanınızı elinizden alabilecek.

hayvan

Barınakların şu anki hali bile ortadayken, sokaktaki tüm hayvanların toplanıp kim tarafından denetleneceği, ödenek alıp almayacağı meçhul, şehrin bizim görmediğimiz noktalarına yerleştirilmiş ‘hayvan toplama merkezleri’ne tıkılması, ardından bu hayvanların uygun olanlarının hayvan deneyi yapan şirketlere satılması, hayatı paylaştığımız bu dostlarımızı birer objeden farksız kılacak. Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi‘ne, akla ve vicdana aykırı bu tasarı kabul edilemez.

Bizlerin evlerimizde hayvan besleyip besleyemeyeceğimize, kaç tane besleyeceğimize yerel yönetimler karar veremez. Yunus parkları, sirk ve hayvan gösterilerinin yasaklanması son anda tasarıdan çıkarılamaz.

Bu nedenler Çevre Komisyonu‘ndan bu kanlı tasarıyı derhal geri çekmesini talep ediyoruz.

BUNU DA OKU:  Etik, uzun ömürlü, tamir edilebilir telefon: Fairphone
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Yeni yasa hayvan haklarını hiçe sayıyor” için 1.449 yorum

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, Hayvanlar
Dokuz adımda bir hayat kurtarın

Sokaklarda yaşayan dostlarımız için 9 yardım önerisi.

Kapat