İki süper etkinlik birden

İstanbul bu hafta iki süper etkinliğe birden ev sahipliği yapıyor. Perşembe günü Cezayir Restoran’da Charles Eisenstein ile ‘kalplerimizin mümkün olduğunu bildiği daha güzel bir dünya’ konuşulacak. Pazar günü ise Suriye Pasajı’nda GIFTIVAL katılımcılarıyla yemek yapılıp sohbet edilecek.

10 Ekim 2013

19:30 – 21:00

Cezayir Restaurant üst kat

Hayriye Caddesi 12, Galatasaray, Beyoğlu, İstanbul

“Kutsal Ekonomi” kitabı ve armağan ekonomisi konusundaki yazılarıyla tanıdığımız filozof yazar Charles Eisenstein 10 Ekim’de İstanbul’da “Kalplerimizin Mümkün Olduğunu Bildiği Daha Güzel Bir Dünya” isimli bir konuşma yapacak. Konuşma İngilizce, Türkçe çeviri ile gerçekleşecek.

Ayrılık çağından birleşme, bağlantıda olma ve armağan çağına geçiş noktasındayız. Bu konuşmasında Charles, bu geçiş sürecinin bir haritasını çıkaracak: kriz, çöküş, “hikayeler arasındaki alan” ve içimizde bir yerlerde hep mümkün olduğunu bildiğimiz dünyanın doğuşu. Bu sürece nasıl katkı verebiliriz? Bütün bunlar aktivistler, sıfacılar, liderler için ne anlama geliyor?

Charles Eisenstein kimdir?

http://charleseisenstein.net/

Charles Eisenstein, medeniyet, bilinç, para ve insanin kültürel evrimi temaları üzerine odaklanan bir eğitmen, konuşmacı ve yazardır.

Kitaplarının (İnsanlığın Yükselişi, Kutsal Ekonomi ve Kalplerimizin Mümkün Olduğunu Bildiği Daha Güzel Bir Dünya) yani sıra, online dergilerde yayımlanan makaleleri ve blog yazıları da ınternet üzerinde büyük takipçi kitleleri yaratmıştır.

Eisenstein, Yale Üniversitesi Matematik ve Felsefe bölümünlerinden 1989 yılında mezun olmuş ve mezuniyetinden sonraki 10 yılı İngilizce-Çince çevirmen olarak geçirmiştir. Harrisburg Pennsylvania’da karısı ve dört oğluyla yaşamaktadır.

Konuşma, armağan ekonomisinde gerçekleşecek. Katılım için belirlenmiş bir ücret yok. Katılımcılar, organizasyonu yapanların emeğinin karşılığını ve çalışmalarının sürdürülebilir olmasını, şükran duyguları ile belirleyecekleri bir miktarı armağan ederek sağlayabilirler.

Bu etkinlik BARAKA ve ZUMBARA ortaklığıyla düzenlenmektedir. BARAKA, ‘yeni olanın’ ortaya çıkışını, ortak akıl ve kalp ile kolaylaştırmak, kişisel ve kolektif seviyede katılımı güçlendirmek, evlerimizde, mahallelerimizde, iş yerlerimizde “birlik, yaratıcılık, dayanışma, olasılık” ruhunu sürdürmek ve birlikte eyleme geçmek için kapasite ve beceriler oluşturan bir yeryüzü okuludur. ZUMBARA, para yerine zamanın kullanıldığı, yetenek ve tecrübelerin paylaşıldığı bir topluluk, Türkiye’nin ilk zaman bankası ve armağan ekonomisi platformudur.

BUNU DA OKU:  Hiç tanışamadığım efsane adam Victor

http://www.barakaistanbul.org/

http://www.zumbara.com/

iki2

13 Ekim 2013 Pazar

15:00 – 18:00

Suriye Pasajı İstiklal Cad 166 4. kat Beyoğlu

Dünyanın farklı yerlerinden armağan ekonomisi ve armağan kültürü ile ilgili çalışan vizyoner, aktivist, yazar ve topluluk örgütleyicilerinin katılacağı ve dünyada ilk defa düzenlenen GİFTİVAL buluşmasının konuyla ilgilenlerin katılımına açık sohbet ve paylaşım etkinliğine davet ediyoruz sizleri…

Charles Eisenstein, Manish Jain, Genevieve Vaughan gibi dünyada armağan kültürü ve ekonomisi konusunda yaptıkları çalışmalarla bilinen GİFTİVAL katılımcılarının paylaşımlarının yer alacağı bu etkinlikte 8 farklı konu başlığında sohbetler olacak.

Yaklaşık 3 saat sürecek etkinlikte armağan ekonomisinin dünyadaki gelişimi ve örnekleriyle ilgili bilgi sahibi olabilecek, merak ettiklerinizi sorma fırsatı bulacaksınız.

GİFTİVAL katılımcıları ile ilgili bilgi sahibi olmak için:

http://giftival.wordpress.com/co-creators/

Etkinlikte Türkçe çeviri sağlanacak. Katılım ücretsizdir.

Etkinliği takiben bir yandan Giftival katılımcıları yemek yaparken sosyalleşmeye devam edeceğiz. 19:30’da ise katılanlarla beraber akşam yemeği yiyeceğiz. Akşam yemeğine katılacak olanların – “potlaç” geneleneğine uygun olarak – grupla paylaşmak üzere bir çeşit yemek ya da yiyecek bir şey getirmelerini rica ediyoruz.

(Rus Konsolosluğu’nun karşısında, pasajın girişi Sultanahmet Köftecisi’nin hemen yanından. Pasajın içinde sol tarafta bir asansör ve merdivenleri göreceksiniz).

 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, Kent, Topluluklar
Unutulmayacaksın demiştik…

Gezi kahramanlarından en akılda kalanlarından biri şüphesiz Divan Otel.

Kapat