Kedi videoları izle, kaplanların hayatını kurtar

Hadi şimdi kabul edelim, bazen saatlerce kedi videoları izlediğimiz oluyor. Merak etmeyin, dünyadaki milyonlarca kişi sizinle aynı durumda. Şimdiye kadar kedi videoları 35 milyar defa izlenmiş.

Bu potansiyeli gören Birleşik Krallık bazlı bir sivil toplum örgütü, küçük kedileri büyük kediler için harekete geçmek için çağırıyor. Ne zaman bir kedi videosu izlenilirse, bu videolardan kazanılacak kâr, yabani kaplanları korumaya bağışlanacak.

Save Wild Tigers (Yabani Kaplanları Kurtarın) adlı sivil toplum örgütü, kaplanların büyük bir tehlike altında olduğunu, sadece 3.200 kaplanın doğal ortamlarında varolduğunu belirtiyor. Örgüt, her ne kadar küçük kedileri çok sevsek de, onların kuzenleri kaplanların bu durumunu göz ardı edemeyeceğimizi savunuyor.

Sosyal medya neslinin sivil toplum kuruluşlarına artık daha farklı şekillerde bağış yapmayı seçtiğini belirten, Save Wild Tigers örgütünün kurucusu Simon Clinton, insanların artık bağış vermek yerine sosyal sorumluluk projesi yapan şirketleri seçtiğini, tüketim seçimlerini bu yönde yaptığını belirtiyor. “Küçük bağışlar” kültürünün değiştiğini savunan Clinton, sivil toplum örgütlerinin de buna alışması gerektiğini söylüyor.

Save Wild Tigers örgütü, kurdukları The Kitty (Kedicik) kanalına, kendi kedinizin videosunu da yüklemenizi destekliyor, böylelikle bu ve bunun gibi videolardan elde edilecek kâr, sivil toplum örgütüne bağışlanıyor.

Böylelikle güçlenen sivil toplum örgütü de özellikle Çin ve Vietnam gibi ülkelerde hâlen devam eden kaplan kürkü, eti ve hatta kemiğine olan talepleri azaltmaya yönelik çalışmaları güçlendirmeyi planlıyor.

Eğer 35 milyar defa izlenen kedi videoları daha önceden böyle kullanılsaydı, 350 milyon dolarlık bir kâr elde edilebilecekti. Clinton, bundan sonra gelecek “kedi trafiğini” kendilerine çkerek hatrı sayılır bir fon oluşturmayı planlıyor.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı, WWF her koruma altına alınan kaplan için bin km2’lik bir ormanlık alanın da koruma altına alındığını savunuyor. Böylelikle kaplanlar, ormanlık alandaki tüm yaban hayatı ve yerel halkları, aynı zamanda temiz hava, su, yiyecek sağlayan sistemleri de korumuş oluyor.

BUNU DA OKU:  Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başarmış 15 evcil hayvan

Kaynak: CoExist

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Görkem Gömeç

Boğaziçi Üniversitesi ve SUNY Binghamton'da Küresel ve Uluslararası İlişkilerden sonra İsveç'te Uppsala Üniversitesi'nde Sürdürülebilirlik üzerine master yaptı. Teknoloji, kitlesel değişim ve akıllı politikalar ile çözümler bulabileceğimize inanıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, Hayat, Hayvanlar, İyi haberler, Kent, Teknoloji, Topluluklar
Şahika Ercümen’in gözünden Kaş-Kekova

Kampanyanın bu yeni video'sunda Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, antremanları ve rekor denemeleri için neden Kaş-Kekova bölgesini tercih ettiğini...

Kapat