Kendi doğal evinizi yapmak ister misiniz?

Gündönümü Çiftliği‘nin doğal yapılar atölyeleri devam ediyor. 8bin100 projesi kapsamında bu yıl yapılan şerbetli saman ve saman balyası evlerinden sonra, üçüncü ev de kerpiç ile inşa ediliyor. Şu anda devam etmekte olan bu atölyeyi kaba ve ince sıva yapımı atölyesi ile zemin yapımı atölyesi takip edecek. Siz de gelecekte kendi doğal evinizi yapmak istiyorsanız aysunthesütçü’nün Gündönümü Çiftliği’nde düzenlenen atölyeleri takipte kalın!

3-11 Eylül 2016 // Kaba ve İnce Sıva Yapımı

Sıva_afiş_tr

Bir binanın görünümü, yapının şekline, duvarlarını kaplayan malzemeye ve renklerine bağlıdır. Sıva uygulaması, yapı güvenliği için de önemli bir iştir ve oldukça zaman gerektirir. Bu nedenle, yalnızca kaba ve ince sıva tekniklerini konu alan ve uygulamalarda toprak, kireç, doğal gübre, saman, yumurta, melas, mermer tozu gibi doğal malzemelerin ve çeşitli doğal renk pigmentlerinin kullanıldığı bir atölye düzenlenecektir. Tadelakt ve sgraffito gibi su geçirmez ve renkli yüzeylerin oluşturulmasını sağlayan sıva tekniklerinin de deneneceği bu atölyede, duvarlar öncelikle yağmur ve rüzgârdan korunmayı sağlamak için kalın bir koruma katmanı ile sıvanacak. Toprak sıva tekniklerinin farklı yüzeylerde (ahşap, beton, alçı panel vb.) uygulanmasından da bahsedilecek.

Atölyeye katılım ücreti 550TL. Bu ücrete 3 Eylül – 11 Eylül tarihleri arasındaki kurslar, bütün öğün yemekler ve banyo kullanımını dahildir.
Katılım iptali durumunda, geri ödeme sadece 17 Ağustos tarihine kadar yapılabilir. Bu tarihden sonra herhangi bir geri ödeme yapılamaz.

Başvuru için lütfen başvuru formunu doldurunuz.

Atölye ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen burayı ziyaret ediniz.

1-9 Ekim 2016 // Toprak ve Ahşap Zemin Yapımı

zemin_afiş_tr

Yapıyı kullanmaya başlamadan önceki son adım, güçlü, suya dayanıklı, temizlemesi kolay ve konforlu bir zeminin yapımıdır. Toprak ve ahşap zemin yapımı geleneksel tekniklerdir ve bu teknikler uzun ömürlü ve dekoratif yüzeylerin oluşturulmasında günümüze uyarlanarak uygulanabilir. Bu atölye bize unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ahşap ve toprak zemin yapımını deneme ve yakın çevrede bulunan malzemeler ile geliştirme şansı tanıyacak.

BUNU DA OKU:  Alternatif Çevre Mühendisliği Atölyesi

Atölyeye katılım ücreti 550TL. Bu ücrete 1 Ekim – 9 Ekim tarihleri arasındaki kurslar, bütün öğün yemekler ve banyo kullanımını dahildir.
Katılım iptali durumunda, geri ödeme sadece 1 Eylül tarihine kadar yapılabilir. Bu tarihden sonra herhangi bir geri ödeme yapılamaz.

Başvuru için lütfen başvuru formunu doldurunuz.

Atölye ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen burayı ziyaret ediniz.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Genel
Dünyanın en hızlı arabası artık %100 elektrikli: Tesla Motors yeni bataryasını tanıttı

Yeni teknoloji ile arabalar saatte 96 kilometre hıza 2,5 saniyede ulaşıyor ve 610 kilometre yol alıyor.

Kapat