Plastik legolara hoşçakal!

Plastiğe “Hayır” diyen Lego, sürdürülebilir bir hammadde bulmak için yatırım yapacağını açıkladı.

Çocukluğumuzun ve hatta bazılarımız için çocuklarımızın da en sevdiği markalardan biri olan Lego geçen hafta, yeni ve sürdürülebilir bir hammadde bulmak için 150 milyon dolarlık bir bütçe ayıracağını açıkladı. 15 yıllık bu süreçte varılacak nokta, tüm Lego parçalarındaki plastiği ve ürünlerin ambalajlarını, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir malzemelerden üretmek.Yatırımın bir bölümü Danimarka’da 100’den fazla uzmanın çalışacağı ve 2016 yılında açılması planlanan Lego Sürdürülebilir Hammadde Merkezi’nin kurulumuna gidecek.

Bu da Lego Grubu sahibi Kjeld Kirk Kristiansen’in ve şirketin, uzun bir zamandır süregelen “Gelecek nesillerin benimseyeceği pozitif bir etki yaratma” felsefesi ile paralel giden bir hareket aslında.
Azumakoto-Lego-Bonsai1

2030 yılında tamamı ile sürdürülebilir maddeler üzerine kurulu bir şirket kurmayı hedefleyen Lego, şu ana kadar önemli bir şekilde karbon ayak izini düşültüp, ambalajlamalarda paket boyutunu küçülterek hammadde azaltma konusunda da önemli adımlar atmıştı. Ayrıca şirketin deniz üzerindeki rüzgar tarlalarına yatırımları da hatırı sayılacak bir derecede.

Lego blokları, 1963 yılından beri akrinonitril butadiyen sitren(ABS) isimli güçlü bir plastikten yapılıyor. 2014 yılında 60 milyon Lego parçası üreten şirket her yıl 6,000 tonun üzerinde plastik kullanıyor.

Umarız geçen sene Ekim ayında kutuplara yaptığı sondaj çalışmalarının etkileri yüzünden Shell ile olan kontratını yenilemeyerek kalbimizi kazanan Lego, bu sefer de bizi mutlu eder.

Kaynak: The Huffington Post

BUNU DA OKU:  Sanatın Politik Olanı: Berlin’deki Konser Evi Can Yelekleri ile Donatıldı
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Görkem Gömeç

Boğaziçi Üniversitesi ve SUNY Binghamton'da Küresel ve Uluslararası İlişkilerden sonra İsveç'te Uppsala Üniversitesi'nde Sürdürülebilirlik üzerine master yaptı. Teknoloji, kitlesel değişim ve akıllı politikalar ile çözümler bulabileceğimize inanıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, Kurumsal Sürdürülebilirlik
Uluslararası toprak yılında adil ve sürdürülebilir bir ‘toprak’

Toprağa dair sayı ve olgularla yanıt veren ilk "Toprak Atlası" Heinrich Böll Stiftung Derneği tarafından Türkçeye çevrildi.

Kapat