Sağlıklı kemikler için 5 öneri

Günlük yaşantımızı ne kadar sağlığımıza adayarak yaşıyoruz? Daha doğrusu hangi tehditleri düşünerek hayatımızdaki sağlık kriterlerini zorluyoruz?

Konu bu sefer kemikler. 30 yaş altında çok fazla endişe uyandırmayan bu meseleyi, şimdiden merak edenler için uygulayabileceğiniz beslenme alışkanlıklarını ve hayat tarzını derledik.

Günlük tükettiğimiz ürünlerden belirli bir derecede kalsiyum ve D vitamin elde ediyoruz, fakat kemiklerin bundan daha fazlasına ihtiyacı var. Kemik sağlığı biraz karışık ve çok değişkenli. Genetik mirastan, cinsiyet ve hayat tarzına pek çok faktörün şekillendirdiği bir reçete çıkartıyor önümüze. Peki biz bu reçetenin pek de can yakmaması için şimdiden neler yapabiliriz?

1. Kemik sağlığınızı nasıl iyileştirebilirsiniz?

111111111(1)

Büyük ihtimalle aklınıza gelen ilk seçenek dayanıklılık arttıracak egzersiz ve antrenmanlar olacaktır. Çok doğru. Tüm sağlık problemlerine en açık ve net çözüm hareket. Kemikleriniz için de elbette yapabileceğiniz çok şey var. Ağırlık kaldırın, dayanıklılık koşuları yapın, zıplayın, yürüyün, kemiklerinizin farkına varın. Yani ne isterseniz onu yapın.

2. D vitamini yüklenin

2222222

Doğal olarak D vitaminini güneşten alıyoruz. Fakat dünya nüfusunun büyük bir bölümü bu sıralar pek de bu koşullardan faydalanamıyor. D vitamini kalsiyumun garantisidir. Kan tahlillerinizdeki D vitamini değerlerinizi gözden geçirin. Güneş terapisi uygulamayı ihmal etmeyin.

3. Alkalik yiyecekler tüketin

33333333

pH değeri 7’den yüksek olan yiyecekler, vücudun işlevlerini daha iyi yerine getirmesini sağlar. Vücuttaki asit – alkali dengesini sağlayarak daha sağlıklı bir bünyeye sahip olacağımızı ileri süren uzmanlar, aynı zamanda kemiklerin de bu beslenme çeşidine ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. pH değeri 7’den düşük olan yani asitli yiyecekler -fast food, işlenmiş gıda vb. – bağışıklık sisteminin işlevlerini yerine getirememesine neden olabilir.

Alkali besinlerin başında pancar, havuç, turp, lahana, karnabahar, brokoli, yeşil yapraklı sebzeler geldiğini belirtelim.

BUNU DA OKU:  21 Haziran Dünya Yoga Günü'nü kutlayabileceğiniz ücretsiz 7 etkinlik

4. Sebze kaynaklı gıdalardan kalsiyum alın

44444

Mükemmel sebze kaynağı: Lifli yeşil sebzeler, çin lahanası, karalahana, kuru incir, soya, badem, portakal.

5.İşlenmiş gıdayı terk edin

55555555

İşlenmiş gıdalar, özellikle şekerli olanlar, kemik mineralizasyonunda gecikmeye neden olur. Yalnızca kemikte değil, besin değeri zayıf gıdalar kronik hastalıkları da canlandırmak için koşullar hazırlar. Evinize giren işlenmiş gıdaları kısıtlayarak, kemik erimesi ve kronik hastalık riskini azaltabilirsiniz.

Kaynak: One Green Planet

 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Gıda, Hayat, Kişisel Bakım, Yeme İçme
Yemek tariflerine yeni soluk: “İçindekiler”

"Bana son günlerde mutfakta hiç yanından ayırmadığın en başarılı yemek kitabı ne?" diye sorarsınız, cevabım hiç şüphesiz "İçindekiler" olur.

Kapat