Şehir bahçeciliğinin yükselişi: Plant This Movie

Şehir bahçeciliğiyle gıdamızı üretmemiz mümkün olabilir mi? Yeni bir belgesel şehir bahçeciliğinde farklı tarım metodlarını dünyanın değişik ülkelerinde inceliyor. Organik tarım veya şehir bahçeciliği artan dünya nüfusunu besleyebilir mi? Pek çok kişi bunun mümkün olmadığını ve ancak konvansiyonel endüstriyel tarım destekli yaşamımızı sürdürebileceğimizi söylüyor.

Fakat bu konuda bulgular karışık. 2014 yılında yapılan bir araştırma, daha evvel yapılan çalışmalarınaksine organik tarımın konvansiyonel tarıma oranla sadece %19.2 daha az verimli olduğunu ortaya çıkarmış.

Bu daha evvel tahmin edilenlerden çok daha az bir fark. Körü körüne konvansiyonele inanmak yerine, organik tarım ve şehir bahçeciliği gibi alternatif yöntemleri incelemenin tam zamanı.

İşte bu yüzden, ’Plant this movie’, internet üzerinden seyredebileceğiniz, ve sizi düşündürecek bir belgesel. Gıdamızı nasıl ürettiğimiz, şehir yaşamında çok göz ardı edilse de, günümüzün şartlarında yapmamız gereken aslında biraz daha bu döngüyü anlamak, ve gıdayla ilişkimizi yeniden tanımlamak. 2011 yılında kitle fonlaması sayesinde çekilebilen bu belgesel de Küba’dan, Amerika’ya, Hindistan’dan, Peru’ya farklı ülkelerde tarım anlayışını gözler önüne serecek.

Kaynaklar:

TreeHugger

Independent

BUNU DA OKU:  Suyu neden boşa harcayalım?: Atık suyu yeniden değerlendirmek mümkün
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Ergem Şenyuva

İstanbul'da doğdum büyüdüm. Hep bu şehri, kültürel ve doğal mirasını koruma derdindeydim. Bir yandan yeşili ve doğayı nasıl gelecek nesillere bırakırız kaygım vardı. 2006 senesinin sonunda hayatımı değiştiren olay oldu ve kızım doğdu. Yaptığım her şeyi sorguladığım ve tekrardan en başa döndüğüm bir dönemden sonra, kurumsal hayata veda ettim. 2009 yılında Al Gore'un iklim değişikliğiyle mücadeleyi hedefleyen Climate Project derneğinin Türkiye temsilcisi oldum. İklim değişikliğini ve yaşadığımız dünyanın nelerle karşı karşıya olduğunu fark ettikçe, elimi taşın altına sokma zamanı geldi diye düşündüm. 2010 yılının sonunda Yeşilist'i kurdum. Bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabileceğimize, hepimizin atabileceği küçük adımlarla büyük şeyler başarabileceğimize inanıyorum.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Doğal Kaynaklar, Ekoloji, Hayat, Mercek, Sanat ve Tasarım
Berlin’de ambalajsız alışverişin adresi: Original Unverpackt

Original Unverpackt, “Gerçekçi olalım ve imkansızı deneyelim” diyerek tüketicinin çevreye daha duyarlı alışveriş yapmasını isteyen, alışverişte ‘sıfır atık’ı hedefleyen, aşırı...

Kapat