Sıcakta serinlemenin yolları

Cıvanın yüksek dereceleri gösterdiği yaz mevsiminde pahalı olmayan ve kolay olan serinleme yöntemlerini denemek gerekir.

En hızlı ve kolay serinleme aracı olan pencereleriniz açın ama doğru açıyı uygulamayı unutmayın. Sonuna kadar açtığınızda hava hiç hareket etmeyecektir. Az açarsanız da yeterli hava hareketi yine olmayacaktır. (Cam kapaklı şömine kullanıyorsanız alt çekmeceyi kullanmayı bilenler ne demek istediğimi anlayacaklardır, aynı mantık!). Esinti yaratmak için doğru stratejiyi uyguladığınızdan emin olun.

Bir buz torbası edinin. Fanın önündeki buz çanağı veya yastığınızın içine yerleştirdiğiniz buz torbası sizi sıcaklardan bir nebze de olsa kurtarabilir. Evet buz yapmak için de oldukça enerji harcamak gerekiyor ama yine de günü kurtarmak amaçlı işe yarayacaktır.

Tavanda fanınız varsa elbette onu açmanız da işe yarayacaktır ancak fanlar sadece havayı hareketlendirir ve cildinizde bir ferahlık hissi yaratır. Bütün gün odada olmasanız bile fanı açık bırakmanın odayı soğutmadığından dolayı bir yararı olmayacaktır.

Camınızın dışına pahalı veya çok fonksiyonlu kepenkler koyabilirsiniz ama eğer eviniz bahçeli ise bahçenize ekeceğiniz sarmaşık, hanımeli veya morsalkım tarzında hızla büyüyüp gölge yapan bitkiler de işinize yarayacaktır.

Artık sıcağa dayanamayacak noktaya geldiğinizde ve klimayı açmak durumunda kaldığınızda hiç değilse en verimli şekliyle kullanmak gerekiyor diye düşünüyorum. Klimanızı 25Cde tutmak ve arada sırada açıp kapamak en etkili kullanım şekli olacaktır.

Bu arada bol bol su içmeyi unutmayın. Soğuk içecekler vücut ısınızın biraz düşmesini sağlayacak, sizi rahatlatacaktır. Bu arada alkollü içeceklerden uzak durmakta fayda var çünkü sizi kurutmak ve susatmaktan öteye gitmeyeceklerdir.

BUNU DA OKU:  1001 Belgesel Film Festivali'nden haberdar mısınız?
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Nil Kayarlar Sarrafoğlu

1969 yılında doğdum. Aklım başıma geldiğinde ailemden sonra ilk doğayı sevdim. Taşı toprağı, çiçeği ve hatta böceği... Okudum, çalıştım ve büyük şehirlerde yaşadım. Dünya üzerinde doğanın en uzak yerlerine de gittiğim ve kaldığım zamanlar oldu, işte o zamanlarda kendimi çok iyi hissettim,. Döndüm dolaştım şimdi yine şehirdeyim. Bu sefer 4 yaşında bir oğlum var, onu doğanın içinde büyütmeye çalışıyorum, hafta sonları kaçıyoruz şehirden küçük köyümüze. Mutluyuz böyle şimdilik. Anne olduktan sonra dünyayı kurtarmak için ille de büyük kahraman olmak gerekmediğini anladım, anne olmak yetiyormuş! Atık yönetimi, enerji tasarrufu ve sağlıklı beslenme gibi konulara önem veriyoruz evimizde. Payımıza düşeni ve mümkünse daha fazlasını yapmaya gönüllüyüz ailece de. Yeşilist kanalı ile sesimi duyurabildiğim için mutluyum.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ev ve Bahçe, Hayat, Kişisel Bakım
Nükleer enerjiye neden karşıyız: Ne Masalı?

Heinrich Böll Stiftung Derneği’nden ücretsiz kitap!

Kapat