Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 15 şehirde birbirinden güzel belgeselleri ile başlıyor!

Dünya iyiye mi gidiyor kötüye mi? Bu sorunun cevabını bilemesek de iyilikleri çoğaltmaya ve iyi hikayeleri duymaya her zamankinden çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde yaşadığımızı biliyoruz.

Sürdürülebilir bir dünyanın mümkün olduğunu düşünen bireylerin ve kuruluşların gönülden desteği ile var olan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 20 il ve ilçede eş zamanlı olarak 18-19-20 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleşecek. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi öncülüğünde Surdurulebiliryasam.tv ve Sürdürülebilir Yaşam için Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) her sene olduğu gibi seçkisindeki belgeseller ile iyi hikayaleri görünür kılmayı amaçlıyor.

Filmler Dünyayı Değiştirir mi Bilinmez Ama Onları İzleyenler Değiştirebilir

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2016 Teaser from SYTV on Vimeo.

Sürdürülebilir bir yaşam ancak hep birlikte mümkün olduğunu belirten SYFF, içinde yaşadığımız gezegene şekil vermeye gücü yeten bir tür olarak yaşamın serpildiği bir dünya yaratmanın bizim elimizde olduğunu savunuyor. Belki de tek ihtiyacımız bunun mümkün olduğunun topyekun bilincine ulaşmak…

Bu bilincin yaygınlaşmasına ve ihtiyacımız olan yeni hikayenin yaratılmasına katkı vermek üzere, farklı ülkelerden özenle seçilmiş belgesel filmler yüzlerce gönüllünün desteği ile 9. yılında birçok şehirde eş zamanlı olarak izleyicisiyle buluşuyor.

SYFF Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin “Siz de Yapabilirsiniz!” çağrısına kulak veren aktivist ve STK’larla işbirliği yaparak Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır, Bodrum, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Fethiye, Güzelbahçe, İstanbul, İzmir, Kartal, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin’de gerçekleşiyor. İstanbul’da Salt Galata, Fransız Kültür Merkezi ve Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gösterimleri olacak etkinliğin diğer şehirler için gösterim noktalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Tüm gösterimlerin ücrestiz olduğu etkinliğin Facebook sayfasını buradan takip edebilir, aşağıda ise bizim ilgimizi çeken bir kaç belgesele göz atabilirsiniz.

BUNU DA OKU:  Yılbaşı için 12 çevreci hediye fikri

Bakey: Kullan-Ye Kaşıkların Hikayesi

Yeşilist’de de bahsettiğimiz Kullan-Ye kaşıkları anlatan belgesel, bir çiftin ve plastik çatal kaşık tüketimini azaltmak için hayal ettikleri olası çözümün harikulade hikayesini anlatıyor.

Hedef Sıfır:

HEDEF SIFIR / RACING TO ZERO from SYTV on Vimeo.

Hedef Sıfır, küresel atık sorununa yeni çözümler sunan hızlı tempolu bir belgesel. San Fransisco’nun 2020’de ulaşmayı hedeflediği “sıfır atık” için geliştirilen projeler, yenilikçi çözümler ve sıfır atık hedefine doğru şaşırtıcı ve ilham verici bu yarış “Hedef Sıfır”’da incelenmiş.

Tarzan Kemal: Bir Kentli Hikayesi

“Bu yaşantıyı bilinçli olarak tercih ettim… İnsanlar çırılçıplak dünyaya gelirler. Tıpkı hayvanlar ve doğadaki diğer canlılar gibi. Eğer bugün doğaya zarar veren giysi teknolojisi olmasaydı, insanlar için sıcak ve soğuk sorunu da olmayacaktı. Doğduğumuz gibi, doğaya ihanet etmeden yaşayacaktık.”

Bu sözler kendi diktiği iç çamaşırı ile peşine köpekleri alarak, davul ya da akordiyon çalarak ormanda yürüyen Kemal Koca’ya ya da bilinen adıyla Sinoplu Tarzan Kemal’e ait. ‘Tarzan Kemal Bir Kentli Hikayesi’ ise doğa sevgisini içinde taşıyan kimilerine göre filozof, kimilerine göre deli bu karakteri inceliyor.

Yarın:

Ekosistemlerin çöküşü neticesinde insanlığın tehlikede olduğu düşüncesiyle, hepsi otuzlu yaşlarında olan Cyril, Melanie, Alexandre, Laurent, Raphael ve Antoine, çocuklarını ve gelecek nesilleri kurtaracak çözümlerin arayışı ile dünyanın birçok ülkesinde keşfe çıkıyor.

Fransa’da gişe rekorları kıran ve Fransız ulusal film ödülü César’ı kazanmaya hak kazanmış Yarın’da tarım, enerji, ekonomi, eğitim, demokrasi vb her alanda gerçekleştirilmiş en başarılı deneylerin ışığında bize geleceğe dair yeni bir hikaye anlatan bulmacanın parçalarını bir araya getirmeye çalışıyorlar.

Diğer belgesellere SYFF’nin websitesinden ulaşabilirsiniz.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, Etkinlikler, Hayat, Kent, Kurumsal Sürdürülebilirlik, Sanat ve Tasarım, Topluluklar
Hindistan’daki ağaçların 105 yaşındaki annesi Thimmakka

Hulikal'de bulunan 300 ağacı fidanlardan dev ağaçlara yetiştiren Thimmakka'nın hikayesi...

Kapat