Yaşanabilir Sokaklardan Sürdürülebilir Kentlere

26 Ağustos’ta Salt Galata gündeme cuk oturan bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor: New York Şehri Ulaştırma Departmanı’nda Kıdemli Planlama ve Araştırma Müdürü Matthew Roe’nun katılımı ile en iyi uygulama örnekleri ve sokak mekanlarının tasarımı üzerine “Yaşanabilir Sokaklardan Sürdürülebilir Kentlere” semineri.

Matthew Roe, New York kentinde otomobil öncelikli sokakları yaya ve bisikletlilerin kullanımına açmak ve daha yaşanabilir mekanlar haline getirmek için farklı çalışmaların içinde yer alıyor.

Roe’nun destek verdiği önemli projeleri arasında Broadway üzerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla hayata geçirilen “Green Light for Midtown” ve Times Square ve Herald Square’de yaya alanlarının artırılması projeleri bulunuyor. Bunlara ek olarak, Roe internet üzerinden ulaşılabilen New York sokaklarını yeniden tasarlamak için hazırlanan “Sokak Mekanlarının Tasarımı Kılavuzu”na da katkıda bulundu.

Matthew Roe, deneyimlerini paylaşmak ve sokak mekanlarının tasarımı üzerine “Yaşanabilir Sokaklardan Sürdürülebilir Kentlere” isimli bir seminer vermek üzere 26 Ağustos 2013’te İstanbul’da olacak. Seminerin programını aşağıda bulabilirsiniz.

Seminer dili: İngilizce’dir. Simültane çeviri yapılacaktır.

53443543435

Matthew J. Roe kimdir?

Lisans eğitimini Wesleyan Üniversitesi’nde tamamlayan Matthew Roe, Columbia Üniversitesi Planlama ve Koruma kürsüsünden Kentsel Planlama yüksek lisans derecesini aldı. Roe, 2008 yılından itibaren New York Ulaştırma Departmanı’nda Planlama ve Araştırma Müdürü olarak, 2009 Eylül’den bu yana ise Kıdemli Planlama ve Araştırma Müdürü olarak görev yapmaktadır. Sokak planlaması ve iyileştirme üzerine birçok sunum yapmış ve makalesi yayınlanmış olan Roe, sürdürülebilir ulaşım ve kentsel hayatın iyileştirilmesi amacı ile New York şehrinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Kayıt için: info@embarqturkiye.org

Tel: 0212-243-5305

2423423

Program:

13:00 – 13:30 / Açılış

13:30 – 14:00 / Yaşanabilir ve güvenli sokakların yaşam kalitesi ve ekonomi üzerindeki olumlu etkileri

14:00 – 15:00 / Sokak tasarımının en iyi örnekleri: bisiklet, yayalaştırma, yol güvenliği vb. projelerden örnekler

BUNU DA OKU:  “Organik Tarıma Giriş” eğitimi

15:00 – 15:15 / Kahve Arası

15:15 – 15:45 / Google StreetView ile sanal gezi

15:45 – 16:45 / Uygulamalı tasarım seansı

16:45 – 17:00 / Kapanış

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, Kent, Mimari, Yeşil alanlar
Limiti dün aştık, hoşgeldin 2014

20 Ağustos’ta yani dün, bu yıl gezegenin bize sunduğu doğal kaynakları tükettik.

Kapat