Türkiye’nin ilk ekolojik çocuk yuvası Kadıköy’de açılıyor

Çevre sağlığı konusunda örnek çalışmalar yürüten Kadıköy Belediyesi bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kadıköy Belediyesi’nin Sahrayıcedit Mahallesi’nde tamamladığı yuvanın inşaatından iç teşrifatına, bahçesinden enerji ve su gibi temel altyapısına kadar bütünüyle çevreci bir tasarım ile yapıldı.

Bahriye Üçok Çocuk Yuvası; enerji tasarruflu, emniyetli, sağlıklı, ekonomik öğrenim ve öğretim mekânları ile doğa dostu eğitim vermeyi amaçlıyor. Binada, ısınma ve aydınlatma güneş panelleriyle sağlanıyor. Binada ısınma ve aydınlatma güneş panelleriyle sağlanıyor. Eğitim araç gereçlerinde doğal ürünler tercih ediliyor. Yeşil yuvada ayrıca yağmur suyu biriktirilerek bahçe sulama ve klozetlerde kullanılacak.

TIKLAYIN: Finlandiya’nın en iyi okullara sahip olmasının arkasında yatan gerçek: Mutluluğun Sesi

57fe25ee6ce4363090cc3fec

Bahriye Üçok Çocuk Yuvası’na ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu: “Çocuklara, dünyayı kirletmemeyi öğretmek ve doğayı tahrip etmeden yaşamayı, canlıların haklarını ve hepimizin doğanın bir parçası olduğunu benimsetmek bizim temel görevlerimizden biri. Bunu öğretmek için önce bizim örnek olmamız lazım. Biz de ekolojik mimari doğrultusunda tasarlanan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası ile örnek olmak istedik.” dedi.

15 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açılacak olan ekolojik yuvada 110 çocuk eğitim alabilecek. Ortalama 25 -30 m2’lik 5 adet sınıfa sahip olan yuvada 2 sınıfta 3 yaş gurubu, 3 sınıfta ise 4-5 yaş grubu eğitim görecek. Yuvada bir adet de fen sınıfı da mevcut.

57fe362f6ce4363090cc4038

Toplam 1.208 m² kapalı ve 1.633 m² açık alandan oluşan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası’nın çeşitli meyve ve diğer yenebilir bitkilerden oluşturulan bahçesinde permakültür çalışmaların uygulanacağı alanlar da var.

Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası ile :

• Yeşil çatı uygulaması ile yağmur sularının arındırılması
• Yağmur sularının kullanımı ile kanalizasyon sisteminin yükünü azaltma
• Güneş enerjisinden yararlanma
• Doğal ışıktan yararlanma
• Yeşil katmanların güneş ışınlarını yansıtmaması sayesinde sera etkisini oluşturan yansımaları azaltması
• Enerji tasarrufu sağlanması
• Yeşil katmanları ile oksijen üretilmesi
• İzolasyon sistemleri ile ısıtma-soğutma maliyetlerinin ve karbondioksit salınımının azaltılması hedefleniyor.

BUNU DA OKU:  Güneş, diğer gezegenlerden nasıl görünür?
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Görkem Gömeç

Boğaziçi Üniversitesi ve SUNY Binghamton'da Küresel ve Uluslararası İlişkilerden sonra İsveç'te Uppsala Üniversitesi'nde Sürdürülebilirlik üzerine master yaptı. Teknoloji, kitlesel değişim ve akıllı politikalar ile çözümler bulabileceğimize inanıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Çocuk ve Bebek, Eğitim, Ekoloji, Etkinlikler, Hayat, İyi haberler, Kent, Kurumsal Sürdürülebilirlik, Mimari, Sanat ve Tasarım, Yenilenebilir Enerji, Yeşil alanlar
Dünya Vegan Günü etkinliğine davetlisiniz

Vegan ve Vejeteryanler Derneği tarafından Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel sponsorluğunda bu sene ilk kez kapsamlı bir Dünya Vegan...

Kapat