Hindistan’daki bu köy esaretten kurtarılmış filler için devasa kazaklar örüyor

Kuzey Hindistan’da bulunan Wildlife SOS adlı bir sivil toplum kuruluşu körlük, yürüme sıkıntısı ve yaralanmadan müzdarip 20 adet esaretten kurtarılmış file ev sahipliği yapmakta.

Filler uzun yıllar boyunca esarette tutularak, turizm ve sirk endüstrisi içinde kötü koşullar altında çalıştırılmış. Bu kötü koşullar yüzünden fillerin düşük sıcaklıklarda daha fazla ağrıyan sakatlıkları var.

TIKLAYIN: Sumatra fillerinin katili bulundu: Palmiye yağı

3C2B253B00000578-0-image-m-48_1484689011121

Bölgede bulunan köylüler ise bu fillere yardım etmek için örgü yeteneklerini kullanmaya başlamış. Yapımı neredeyse 4 hafta süren rengarenk ve devasa kazaklar filleri hem sıcak tutuyor hem de acılarını dindiriyor.

Bölgedeki köylülerin de yardımı ile Wildlife SOS bu yıl içerisinde tedaviye alacakları fil sayısını 50’ye çıkarıp, filer için bundan sonraki yaşamlarını daha iyi koşular altında iyileşmek için harcamasını sağlayacak.

Elephant jumpers. Badly treated rescued elephants at the Wildlife SOS sanctuary outside Agra India with their newly knitted jumpers are on show for the first time, they are all effected by the cold after their ordeal at the hands of owners. Suzy, (front) Phoolkali and Laxmi (rear) show off their jumpers.

Maalesef dünya genelinde fillerin yaşam alanları çok büyük tehlike altında. Her 15 dakikada bir Afrika’da bir fil dişleri için öldürülmekte. Bu neredeyse günde 100 file denk gelmekte.

Biliminsanları doğal yaşam alanlarında sadece 35 bin Hint filinin bulunduğunu belirtiyor. Bu rakamdan daha fazlası ise  yük taşımak veya turistik “eğlenceler” için esaret altında tutulmakta.

3C2B253600000578-0-image-a-49_1484689148908

 

Fillerin oldukça zeki ve empatik hayvanlar olduğunu düşününce bu gerçekleri kabul etmek daha da zorlaşıyor. Biliminsanları, kötü hisseden sürü bireylerini diğer fillerin hortumlarından çıkardıkları sesler ve kucaklamaya benzer hareketler ile daha iyi hissettirmeye çalıştığını analiz etmiş.

Neyse ki, Wildlife SOS gibi harika kuruluşlar, devasa kazaklar ile de olsa esaretten kurtulan fillere kocaman ve sıcacık bir kucaklama verebiliyor.

BUNU DA OKU:  Leonardo DiCaprio, Hamburger ve Yatırım Dünyası Gözünden İklim Krizi
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Görkem Gömeç

Boğaziçi Üniversitesi ve SUNY Binghamton'da Küresel ve Uluslararası İlişkilerden sonra İsveç'te Uppsala Üniversitesi'nde Sürdürülebilirlik üzerine master yaptı. Teknoloji, kitlesel değişim ve akıllı politikalar ile çözümler bulabileceğimize inanıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, Hayat, Hayvanlar, İyi haberler, Moda
Altın Testere Ödülü sahibini buldu: Bu toprakların en acımasız girişimcisi Cengiz Holding

Cengiz Holding oylamaya katılan kullanıcıların takdiriyle bu toprakların gördüğü en acımasız girişimci, yatırımcı ve müteahhit olarak açık arayla bir Altın...

Kapat