2013’e giriş: Yılın ilk detoksu

Yeni yıl geldi ve şimdiden neredeyse bir hafta oldu bile ama yılbaşı gecesinden kalma olanları hala o gecenin etkileri sarsıyor olabilir. Hem yiyecekler, hem de içtiklerimizden açısından yılbaşı gecesi genelde sınır koyamadığımız bir gece oluyor. Bazen etkisi günlerce sürebiliyor…. Ancak doğru yola geri dönmeyi unutmamak gerek. Benim geri dönüşüme yardımcı olan, özen gösterdiğim dört adım var:

1. Su

Her şeyden önce kurumamızı engellemek gerekiyor. Bol bol su içerek geceden kalan zararlı maddelerin vücuttan dışarı atılmasını sağlamak gerekiyor kesinlikle. Hem sindirim hem de dolaşım sistemini etkili kılabilmek adına sürekli su içmenizi tavsiye ediyor doktorlar. Ayrıca sıvı miktarı yüksek meyve ve sebzelerle de desteklemek gerekiyor sistemimizi.

2. Sarımsak

Sıvı almak kadar bağırsaklardaki bakterileri de dengeye oturtmak gerekiyor. Bunu yapmak için bir çok ürün var ama en etkilisini size söyleyeyim; sarımsak. Sağlık problemlerinizin çoğunu çiğ sarımsakla çözebileceğinizi unutmayın. Bir diş sarımsağı ısırarak yerseniz, içindeki enzimleri serbest bırakır, sindirim sisteminde iyi bakterileri koruyarak, kötü bakterilerin yok olmasını sağlayabilirsiniz. Bazı durumlarda sarımsağın iyi bakterileri koruduğundan, pensilinden bile daha kuvvetli olduğu söylenir. Sarımsak tadından ve kokusundan dolayı çok da çekici gelmiyorsa, bal ile deneyin. Sarımsakları ayıklayıp, üzerini örtecek kadar bal ile doldurup bir kaç hafta bekletin. Her gün bu karışımdan kullanarak, gripten, enfeksiyonlardan ve mide ve bağırsaklarınızdaki kötü bakterilerden uzak durabilirsiniz.

3. Elma

Diyetinizde zaten mutlaka elma bulunmalıdır ancak kendinizi yılbaşı gecesinden sonra kötü hissediyor olmanız durumunda elma bir şarttır. İçeriğindeki florizidin karaciğerinizde safra üretimini dengeler. Safra da karaciğerdeki toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca elma şahane bir lif kaynağıdır ve bağırsakların temizliğine katkı sağlar.

4. Egzersiz

Vücuttan toksinleri atmak söz konusu olunca bir şeyi genelde gözardı ediyoruz o da egzersiz yapmak. Aktif bir bedende iç organlar daha etkili çalışır. Aktif olmayan beden ise taşların üzerinde oturan bir arabaya benzer. Benzini kullanılmaz, parçaları paslanır ve sertleşir. Arabanızı kullanın. Ayrıca ter atmak da toksinleri vücuttan atmak için en sağlıklı yöntemdir. En azından güneşli havada enerjik yürüyüşler işinize yarayacaktır.

BUNU DA OKU:  Balık stoklarını koruyacak 10 yemek tarifi
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Nil Kayarlar Sarrafoğlu

1969 yılında doğdum. Aklım başıma geldiğinde ailemden sonra ilk doğayı sevdim. Taşı toprağı, çiçeği ve hatta böceği... Okudum, çalıştım ve büyük şehirlerde yaşadım. Dünya üzerinde doğanın en uzak yerlerine de gittiğim ve kaldığım zamanlar oldu, işte o zamanlarda kendimi çok iyi hissettim,. Döndüm dolaştım şimdi yine şehirdeyim. Bu sefer 4 yaşında bir oğlum var, onu doğanın içinde büyütmeye çalışıyorum, hafta sonları kaçıyoruz şehirden küçük köyümüze. Mutluyuz böyle şimdilik. Anne olduktan sonra dünyayı kurtarmak için ille de büyük kahraman olmak gerekmediğini anladım, anne olmak yetiyormuş! Atık yönetimi, enerji tasarrufu ve sağlıklı beslenme gibi konulara önem veriyoruz evimizde. Payımıza düşeni ve mümkünse daha fazlasını yapmaya gönüllüyüz ailece de. Yeşilist kanalı ile sesimi duyurabildiğim için mutluyum.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Gıda, Hayat, Kişisel Bakım, Tarifler
Fark yaratan yılbaşı tarifleri

Yılbaşındaki karbonhidrat ve şeker çılgınlığına bir son verin.

Kapat