Armağan Ekonomisi 101

Armağan Ekonomisi 101 başlıyor. Nasıl mı?

“Belki de bu yaşamdaki en büyük zenginlik, vermek ve ifade etmek için bu dünyaya geldiğimiz şeyleri özgürce ve koşulsuzca verebilmek ve ifade edebilmektir.”

Dünyaya vermek üzere geldiğimiz armağanlarımızı özgürce ve koşulsuzca verdiğimiz, paranın şükranın bir ifadesi ve hayatı destekleyen bir enerji olduğu, severek ve bütüne katkı bilinciyle ‘geçim derdi’ olmadan sevdiğimiz şeyleri yaparak yaşadığımız bir dünya hayal edebiliyor musunuz?

Böyle bir dünyanın mümkün olduğunu ve bunun artık zamanının geldiğini kalplerimiz bize fısıldıyor. Bu dünyanın kapılarını açmak bizim elimizde; anahtar ise kalbimizde saklı…

emre-armac49fan-ekonomisi

Bu atölyede makro ekonomik stratejilerden ya da nasıl daha çok para kazanabileceğimizden bahsetmeyeceğiz. Bu atölyede armağanlarımızı keşfetmekten ve daha çok almak yerine daha çok vermeye odaklanarak nasıl zengin ve anlamlı bir hayat yaşayabileceğimizden bahsedeceğiz. Kutsal ekonomide hepimiz verdikçe zenginleşiyor ve gerçek zenginliğin birbirimize armağanlarımızı sevgiyle sunmak olduğunu biliyoruz. Atölyemizde paylaşacağımız ve deneyimleyeceğimiz konular:

* Kutsal ekonomi anlayışı – Charles Eisenstein’ın öğretilerinden alıntılarla

* Armağan ekonomisi nedir?

* Şükran

* Dünyadan ve Anadolu’dan, hayatın içinden armağan ekonomisi örnekleri

* Hediye çemberi

“Armağan zihniyetine adım atarken bırakın duygularınız yönlendirsin sizi. Verdikleriniz bir erdem standardına ulaşma çabasından değil, minnetten doğsun. Belki de ilk adımlarınız küçük olacaktır: fazladan bir şey eklemek, herhangi bir ödül gündeminiz olmadan küçük iyilikler yapmak. Bir işletmeniz varsa, küçük bir parçasını armağan modeline çevirebilirsiniz belki. Hangi adımları atarsanız atın, geleceğin ekonomisine hazırlanmakta olduğunuzu bilin.”
Kutsal Ekonomi – Charles Eisenstein

BEGÜM ERENLER
Begüm kendine verilen hediyeleri keşfedip paylaşmak için kendini akışa bırakmıştır. Türkiye’nin ilk zaman bankası Zumbara topluluğunun gelişiminin bir tanığı ve katılımcısı olarak topluluk oluşturmada bir ilham kaynağı olmuştur. Kurduğu DalyanKids insiyatifi ile Türkiye’nin değişik yerlerinde çocukların çevre bilincini geliştirmeye yönelik kamplar düzenlemektedir. Zumbara’nın bilgelik çemberindedir.

BUNU DA OKU:  Çevre dostu etkinlik bülteni: 28 Ocak - 3 Şubat arasında gerçekleşecek 8 yeşil etkinlik

FİLİZ TELEK
Filiz, amacı insan bilincinin evrimine katkıda bulunmak ve insan ruhunda olasılıkların ve kutsal olanın varlığını uyandırmak olan bir yazar, şair, seyyah, grup süreçleri ve diyalog kolaylaştırıcısı, topluluk örgütleyicisidir. Ona büyük heyecan veren dünyanın ve insanlığın dönüşümü ve cesur eni dünyanın doğumu ile ilgili hikayeler toplamak ve paylaşmak üzere yollardadır. Zaman bankası Zumbara’nın bilgelik çemberindedir.

ARMAĞAN EKONOMİSİ 101
NE ZAMAN: 29 Ocak 2013 19:00 – 21:30
NEREDE: PAN GÖRSEL KÜLTÜR ATÖLYESİ Mersin Dede Sokak, Kemalpaşa Mahallesi No:44 Çanakkale

KATILIM KOŞULLARI:
Atölyemiz armağan ekonomisinde gerçekleşecektir. Katılımcılar emekleri karşılığında kolaylaştırıcılara vermek istedikleri katkı payını kendi bütçelerine ve şükran duygularına bağlı olarak kendileri belirleyecektir.

İLETİŞİM:
Filiz Telek – filizatbaraka@gmail.com
Begüm Erenler – b egum.erenler@dalyankids.com”

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Kent, Topluluklar
Senin kampüsün ne renk?

UI GreenMetric, geçtiğimiz günlerde 2012'nin en yeşil kampüsleri listesini yayınladı. Bu listeye göre ABD'deki Connecticut geçtiğimiz yılın en yeşil kampüsü.

Kapat