Barış eylemcileri için buluşuyoruz!

Rusya’da tutuklu yargılanmasına karar verilen barışçıl Greenpeace eylemcileri için, tüm dünya harekete geçti! 5 Ekim Cumartesi günü saat 18.00’de Beyoğlu Tünel Meydanı’nda buluşup, Rusya Başkonsolosluğu’na yürünecek.

Onlar gezegenimizin geleceği için oradaydı, bu sefer biz onlar için buradayız!

Ne olmuştu?

28 Greenpeace eylemcisi ve iki muhabir geçtiğimiz günlerde Rus yetkililer tarafından alıkonuldu. Barışçıl bir protesto için Gazprom’un petrol platformuna tırmanmaya çalışıyorlardı. Amaçları, Rus Buzul Denizi’nde yapılacak bir petrol sondajının yol açabileceği felaketleri önlemekti.

Çıkarıldıkları mahkeme, eylemcilerin korsanlık soruşturması dahilinde iki ay tutuklu kalmalarına karar verdi. Rusya Devlet Başkanı Putin bile hiçbir hukuksal dayanağı olmayan bu korsanlık iddialarının arkasında durmuyor.

İki haftadan az bir sürede 800 bini aşkın kişi Rus elçiliklerine mektup göndererek eylemcilerin serbest bırakılmasını istedi. #FreeTheArctic30 (Kuzey Kutbu 30’lusuna özgürlük) dünya çapında hızla yayıldı. Birçok devletin yanı sıra diğer STK’lar, ünlüler ve bağımsız hukuk uzmanları da bu küresel çağrıya katıldı. Rusya’daki otoritelerin görmezden gelemeyecekleri kadar büyük bir baskı oluşmaya başladı.

Aşağıdaki adreste bulunan mektubu imzalayarak göndererek eylemcilerin serbest bırakılması talebine de destek olmuş olacaksınız.

http://www.greenpeace.org/turkey/tr/campaigns/kuzey-kutbunu-kurtar/eylemcilerimizi-serbest-birakin/

BUNU DA OKU:  Dünya üzerinde 100'den fazla şehir artık elektriğinin çoğunu yenilenebilir enerji kaynaklarından üretiyor
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Doğal Kaynaklar, Ekoloji, Kent, Topluluklar
Hoşbulduk Bozcaada

Bozcaada'ya bir giden mutlaka bir kere daha gider. Nedenlerini merak edenler bu yazıyı mutlaka okumalı.

Kapat