Bu hafta İstanbul’da gerçekleşecek 8 yeşil etkinlik

Bu hafta birbirinden güzel çevreci etkinlikler İstanbul’da sizleri bekliyor. Sizin için derlediğimiz etkinlik takvimi ile doğal kozmetik yapımından gıda topluluklarını tanımaya, yeşil diyaloglardan Toprak Ana gününe kadar birbirinden değişik etkinlik örneklerini keşfedebilirsiniz.

6 Aralık Çarşamba: Ev Yapımı Kozmetik Atölyesi – Kendi Peelingini Yap

Kadıköy Yeldeğirmeni’nde sürdürülebilir yaratıcılığı temel alan çalışmaların toplanma alanı olan Circuit İstanbul, kış aylarına girdikçe kurumaya başlayan cildiniz için doğal içeriklerle cildinizi besleyecek, yumuşacık hale getirecek peelinglerinizi kendinizin yapacağı bir atölye düzenliyor.

Saat 19:30’da başlayacak ve yaklaşık bir buçuk saat sürecek atölye çalışmasınde, peeling nedir, nasıl kullanılır ve uygulamalarını konuşurken atölyede size sunulacak çeşitli bitkiler ve esanslar ile 2 adet peeling yapılacak.

Katılım ücretinin 75 TL olduğu atölyeye önceden kayıt yaptırmanız tavsiye ediliyor. Bunun için info@circuitistanbul.com’a mail atabilirsiniz.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgi için etkinliğin Facebook adresini ziyaret edebilirsiniz.

9 Aralık Cumartesi: 14. Yeşil Diyalog – Alternatifler

Ekoloji, sürdürülebilirlik, demokrasi, medya, iklim değişikliği, enerji ve ekonomi alanlarında çalışmalar yürüten Yeşil Düşünce Derneği, 14.’sünü düzenledikleri Yeşil Diyalog toplantısında bu sefer 70lerden bu yana toplumu dönüştüren ve ilham veren yaşam pratiklerini ören yeşil hareketin izinde bugünün alternatiflerini konuşmaya davet ediyor.

9 Aralık Cumartesi günü saat 11:00’de başlayacak ücretsiz etkinlik Beyoğlu’nda bulunan Cezayir Restoran’da düzenlenecek.

Toplantıda yaşam alanlarının daraltıldığı ve “tek tip”leştirildiği, özgürlüklerin kısıtlandığı, düşmanlıkların ve kavgaların büyüdüğü günümüz dünyasında kendine yeterli ve barışçıl bir yaşamı kurgulayanların ilham verici deneyimleri dinlenecek. Enerji, eğitim ve ulaşım ana başlıkları altında hayatın içinde başka bir politikanın ve pratiğin nasıl mümkün olduğunu tartışılacak.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye Facebook sayfalarından ulaşabilirsiniz.

9 Aralık Cumartesi: II. Gıda Toplulukları Çalıştayı

Umudu, dayanışmayı, iletişimi ve birlikteliği her geçen gün daha kuvvetli kılan gıda topluluklarının gelişip genişlemesini hedefleyen Gıda Toplulukları Çalıştayı 9 Aralık Cumartesi Günü, saat 9:00’da Boğaziçi Üniversitesi New Hall eğitim binasında buluşuyor.

BUNU DA OKU:  Kanal İstanbul'u unutun: Kanal açılırsa Marmara ölü denize dönüşecek

Tamamen ücretsiz olan etkinlikte sürdürülebilir gıda konusunda birbirinden değerli konuşmacılar atölye ve sunumlar ile sizlerle hayallerini ve sıkıntılarını paylaşacak, ortak bir akıl ile çözümler üretilecek.

Gıda topluluklarını ve işleyişini merak eden, hali hazırda bir toplulukta çalışmalarını sürdüren veya sürdürmek isteyen, kent/kırsal-üretici/tüketici arasındaki bağları güçlendirme niyetinde olan, mevcut gıda politikalarıyla ilgili söyleyecek sözü olan herkes bu çalıştaya davetli.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye etkinliğin Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

9 Aralık Cumartesi: Hellim Peyniri Atölyesi

Evde kendi peynirini yapmak isteyenler, gıdasının içine ne koyduğuna dikkat edenler ve ne yediğini bilmek isteyenler için İstanbul Permakültür Merkezi 9 Aralık saat 14:00’da sizi Hellim Peyniri Atölyesi’ne çağırıyor.

‘Kendi Kendine Yeterlilik Atölyeleri” kapsamında Halka Sanat Proje’sinde düzenlenecek etkinlikte hellim peynirinin adım adım yapılış aşamaları, süt, teleme ve peynir hakkında bilmek istedikleriniz tüm konular Çorlu’da 13 yıldır organik yetiştiricilik yapan Nejat Pars tarafından ele alınacak.

Katılım ücreti 200 ile 250₺ arasında katılımcılar tarafından belirlenen etkinlik 15 kişi ile kısıtlı. Katılmak için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye etkinliğin websitesinden ulaşabilirsiniz. 

9 Aralık Cumartesi: Ev Yapımı Kozmetik Atölyesi – Kendi Sabununu Yap

Circuit İstanbul’un bu hafta düzenleyeceği ikinci ev yapımı kozmetik atölyesinde bu sefer katılımcılar kendi sabunlarını yapacaklar. Kadıköy Yeldeğirmeni’nde saat 14:00’de başlayacak etkinlik yaklaşık iki saat sürecek.

Bu iki saat süresince katılımcılar, istedikleri doğal içerikler ile mis gibi kokan sabunlar yapacak, farklı sabun türleri hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Katılım ücretinin 100 TL olduğu atölyeye önceden kayıt yaptırmanız tavsiye ediliyor. Bunun için info@circuitistanbul.com‘a mail atabilirsiniz.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgi için etkinliğin Facebook adresini ziyaret edebilirsiniz.

9 Aralık Cumartesi: İstanbul Permakültür Merkezi: Soğuk Sabun Yapım Atölyesi

BUNU DA OKU:  Cumartesi, Taksim'e geliyor musun?

Bir başka sabun yapım atölyesi ise farklı bir yöntem olan Soğuk Sabun yapımını ele alacak. İstanbul Permakültür Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik, Kadıköy’de Halka Sanat Projesi’nde saat 11’de başlayacak ve yaklaşık 3 saat sürecek.

Rana’nın Sabunları markasını kuran permakültür uzmanı Rana Söylemez’in yönettiği atölyede soğuk sabun yapım yönteminin farklılıklarının tartışılacak ve aynı zamanda farklı çeşit sabunların nasıl yapılacağı ve sabun yapımı hakkında bilinmeyenler konuşulacak.

Katılım ücreti 180₺ ile 250₺ arasında katılımcılar tarafından belirlenen etkinlik 15 kişi ile kısıtlı. Katılmak için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye etkinliğin websitesinden ulaşabilirsiniz. 

10 Aralık Pazar: Terra Madre – Toprak Ana Günü

Slow Food’un doğumgünü olan 10 Aralık’ta düzenlenen Terra Madre – Toprak Ana Günü, Slow Food Birliklerinin, yerel gıda üretimini, geleneksel gıdayı ve gıdanın çeşitliliğini kutlamak için düzenlediği bir gündür.

Bu yılın temasının ‘Geleneksel gıdayı ve biyoçeşitliliği korumak’ ve ‘sürdürülebilir gıdaya gelecek nesiller adına sahip çıkmak olduğundan etkinlikte; toprağına, biyoçeşitliliğe, sürdürülebilir gıdaya kendilerini adamış halde üretim yapmaya devam eden Slow Food birlikleri katılacak.

Saat 13:00’de Halka Sanat Projesi’nde düzenlenecek etkinlikte halka sanat projesi’nin şu andaki rezidans sanatçısı Slobodan Dan Paich liderliğinde gerçekleşecek olan asma yaprakları üzerine resim atölyesi ve Yıldız Güvendik’ten bir çağdaş dans performansı da katılımcıları bekliyor.

Etkinlik takvimine ve daha fazla bilgiye etkinliğin Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

10 Aralık Pazar: Bitkilerle Yaşam-İç Mekanda Sürdürülebilir Bitki Yetiştiriciliği

Circuit İstanbul’un bu hafta düzenlediği üçüncü etkinlikte, satın aldığınız, hediye gelmiş, merakla yaşam alanınıza kattığınız bitkiler ele alınacak.

Keşfetmesi müthiş, takibi keyifli bitki yetiştiriciliğinden; farketmeden yapılan yanlış seçimler, hatalı ya da eksik yönlendirmeler sizi vazgeçirmesin diye Circuit İstanbul sizi bitkileri, ışığı, toprağı, suyu, havayı keşfetmeye çağırıyor.

BUNU DA OKU:  Freecycle İstanbul

Bitki bakımından olası hastalıklara, bitkiler için en uygun ortamları keşfetmekten sulama yöntemlerine bir çok başlığın ele alınacağı bu etkinlikte aynı zamanda toprak karışımları da hazırlanacak. Katılımcıların hazırlayacağı bu toprak karışımları ile kendilerinden kalacak bir adet terakota saksıda tropik tür bitkiyi de evlerine götürebilecekler.

Katılım ücretinin 100 TL olduğu ve katılımcı sayısının kısıtlı olduğu bu etkinlik için önceden kayıt yaptırmanız tavsiye ediliyor. Bunun için info@circuitistanbul.com’a mail atabilirsiniz.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgi içinse etkinliğin Facebook adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Görkem Gömeç

Boğaziçi Üniversitesi ve SUNY Binghamton'da Küresel ve Uluslararası İlişkilerden sonra İsveç'te Uppsala Üniversitesi'nde Sürdürülebilirlik üzerine master yaptı. Teknoloji, kitlesel değişim ve akıllı politikalar ile çözümler bulabileceğimize inanıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, Kent, Topluluklar
Ulaşılabilecek kadar yakın, doğal olabilecek kadar uzak bir cennet: Narköy

Nardane Kuşçu'nun 2002 yılından beri üzerinde çalıştığı Nar Eğitim ve Danışmanlık Merkezi ve Narköy hem yemyeşil bir eko tatil destinasyonu, hem...

Kapat