Gıda Parkı İstiyoruz

İstanbul gibi büyük şehirde doğal yaşamdan bahsetmek aslında büyük bir oksimoron. Bunun farkındayım. Hatta bu tezat büyük bir çok şehir için de geçerli ancak Seattle bir şekilde kökten değişiklik yapmaya kararlı anlaşılan. Şehirlerdeki parkları düşünün, içinde uzayan giden yeşilliği. Ne kadar büyükse park üzerine o kadar methiyeler düzülür.

Seattle’da şu anda yapımına başlanılan Beacon Gıda Park’ı yenilebilen her türlü bitki ile doldurulacak ve üstelik armuttan baharatlara kadar bitkilerin hepsi ziyaretçilerin yiyebilmesi için halka açık ve ücretsiz olacak. 28 dönüm üzerine kurulu parkta ceviz, kestane ağaçları, yaban mersini, böğürtlenler, elma, armut ağaçları ve hatta egzotik ananas, narenciye, guava, hurma gibi ağaçlar bile olacak.

Bugüne kadar dünya üzerinde hiç bir parkın bu anlayışla yapılmadığını anlatan parkın peyzaj mimarı Margarett Harrison bu yaz parkın yapımına başlayacaklarını açıkladı.

Kentsel tarımın sınırlarını zorlayacak olan proje aynı zamanda bir orman gibi kendi kendine yetebilecek sürdürülebilir permakültür konseptini baz alacak.

Bir permakültür tasarım kursundan yola çıkıp, sadece bir fikir olarak başlayan konsept çevreden de destek alarak gerçekleştirilmiş.

Biz de İstanbul’da yaşayanlar olarak bu tür parkların gerçekleşebileceğini görüp sürdürülebilirliği mümkün Gıda Parkları istiyoruz.

BUNU DA OKU:  Kuzey Ormanları direniyor
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Nil Kayarlar Sarrafoğlu

1969 yılında doğdum. Aklım başıma geldiğinde ailemden sonra ilk doğayı sevdim. Taşı toprağı, çiçeği ve hatta böceği... Okudum, çalıştım ve büyük şehirlerde yaşadım. Dünya üzerinde doğanın en uzak yerlerine de gittiğim ve kaldığım zamanlar oldu, işte o zamanlarda kendimi çok iyi hissettim,. Döndüm dolaştım şimdi yine şehirdeyim. Bu sefer 4 yaşında bir oğlum var, onu doğanın içinde büyütmeye çalışıyorum, hafta sonları kaçıyoruz şehirden küçük köyümüze. Mutluyuz böyle şimdilik. Anne olduktan sonra dünyayı kurtarmak için ille de büyük kahraman olmak gerekmediğini anladım, anne olmak yetiyormuş! Atık yönetimi, enerji tasarrufu ve sağlıklı beslenme gibi konulara önem veriyoruz evimizde. Payımıza düşeni ve mümkünse daha fazlasını yapmaya gönüllüyüz ailece de. Yeşilist kanalı ile sesimi duyurabildiğim için mutluyum.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Gıda, Kent, Yeme İçme, Yeşil alanlar
Yaşam Okulu, Doğa ile Muhabbete Çağırıyor!

Şimdi “Doğamız ile Muhabbet” vakti.

Kapat