Meme kanserinden korunmak için doğal temizliği seçin

Bilgi güç demektir ve bu güç sağlığımızı korumamızda büyük rol oynar. Kimyasalların sağlığımızla oynadığından, özellikle meme kanserine yol açanların kara lisetede önde geldiğinden ve her geçen gün bu kara listeye bir kaçının daha eklendiğinden şüphem yok. Konvansiyonel deterjanlarla temizlik yapanların doğal yollarla temizlik yapan kadınlardan iki kat daha fazla meme kanserine yakalanma riski olduğunu biliyor muydunuz?

 

Temizlik deterjanları, oda parfümleri ve hatta evimizin genel havası bile kadınlarda meme kanseri riskini artıran sebeplerin başında geliyor. Kimyasalların içeriğindeki endokrin bölücü olan fitalat yani hücrelerin birbiriyle bağlantısını kesen bu ajan hücrelerin hormon üretmesine de sekte vurarak kanserli hücrelere yol açıyor. Kadınların evlerinde temizlik yaparken kanserden korunabilmeleri için en doğal yöntemlere başvurmaları gerek. Örneğin temizlik ürünleri arasında bitkisel bazlı arap sabununa daha çok yer verilmeli. İçeriğinde petrol olmadığından sağlığa zararı yok arap sabununun. Yine bir anneanne temizlik tarzı olan karbonatı kötü kokuları alması ve yağları temizlemesi için kullanabilirsiniz. Bir de sarımsak ve soğan kokularından kurtulmak ve yanık tencere tavalarınızı temizlemek için tuz kullanabilirsiniz. Yine yarım litre suya karıştıracağınız bir parmak arap sabunu ve birkaç damla esansiyel yağ (lavanta, çay ağacı veya karanfil) ile evi temizlemek için spreyler hazırlayabilirsiniz.

Kadınlarda meme kanserine yol açan sebeplerden bir diğeri de evlerimizi boyamakta kullandığımız boyalar ve cilalar. Evde boya yaparken doğa dostu boyalar seçilmesi gerektiği gibi aynı zamanda gazların dışarı çıkabilmesi için de bol bol havalandırılması gerekir. Aynı şekilde evinizin havasını temizlediğinizi, güzelleştirdiğinizi düşündüğünüz her türlü oda parfümü evinizin her ferdini zehirliyor. O yüzden yine en doğal yöntem olan karbonat, cildinize, gözlerinize ve solunum yollarınıza zarar vermeden sizi kötü kokulardan kurtaracaktır.

BUNU DA OKU:  Sağlıklı beslenme için bir mutfağın 13 şartı
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Nil Kayarlar Sarrafoğlu

1969 yılında doğdum. Aklım başıma geldiğinde ailemden sonra ilk doğayı sevdim. Taşı toprağı, çiçeği ve hatta böceği... Okudum, çalıştım ve büyük şehirlerde yaşadım. Dünya üzerinde doğanın en uzak yerlerine de gittiğim ve kaldığım zamanlar oldu, işte o zamanlarda kendimi çok iyi hissettim,. Döndüm dolaştım şimdi yine şehirdeyim. Bu sefer 4 yaşında bir oğlum var, onu doğanın içinde büyütmeye çalışıyorum, hafta sonları kaçıyoruz şehirden küçük köyümüze. Mutluyuz böyle şimdilik. Anne olduktan sonra dünyayı kurtarmak için ille de büyük kahraman olmak gerekmediğini anladım, anne olmak yetiyormuş! Atık yönetimi, enerji tasarrufu ve sağlıklı beslenme gibi konulara önem veriyoruz evimizde. Payımıza düşeni ve mümkünse daha fazlasını yapmaya gönüllüyüz ailece de. Yeşilist kanalı ile sesimi duyurabildiğim için mutluyum.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ev ve Bahçe, Hayat, Kişisel Bakım
Yeni bir kitap: Ekolojik Yaşam Rehberi

Çevre sorunlarına sebep olan faktörleri azaltmak ancak evimizden başlayarak mümkün

Kapat