Yarıyıl tatilinde çocuklar için düzenlenen birbirinden güzel 15 yeşil etkinlik

Okul öncesinde 1 milyon 466 bin 409, ilköğretimde 10 milyon 657 bin 534, ortaöğretimde 5 milyon 849 bin 970 olmak üzere toplam 17 milyon 973 bin 913 öğrenci karne heyecanı yaşıyor. Öğrenciler yoğun geçen bir dönemin ardından 15 günlük dinlenme şansı bulacak.

5 Şubat Pazartesi gününe kadar sürecek bu dönemde, çocuklar ile gidilecek birbirinden güzel yeşil etkinlikler sizleri bekliyor. İşte sizin için İstanbul 2018 sömestr etkinlik takviminden seçtiklerimiz.

27 Ocak Cumartesi – 2 Şubat Cuma: İleri Dönüşüm Heykel Atölyesi (7 – 12 Yaş)

Akbank Sanat tarafından düzenlenecek bu etkinlikte atıklar ve geri dönüştürülmüş malzemeler çocukların hayal gücü ve yaratıcılıklarıyla birleşerek çok renkli kağıt heykellere dönüşecekler. Dikkat, bol miktarda kesme, çizme, boyama, yırtma, buruşturma ve yapıştırma içerir!

27 Ocak’ta saat 17:00’de, 5 Şubat’ta saat 18:00’da başlayacak etkinliğin bilet fiyatı 15₺ katılım ise 15 kişi ile sınırlı.

Daha fazla bilgi için: 0 (212) 252 35 00-01

28 Ocak Pazar: Bez Bebek Yapım Atölyesi (7-12 Yaş)

İstanbul Oyuncak Müzesi’nde düzenlenecek Bez Bebek Yapım Atölyesi’nde bu ay Star Wars filminin sevilen karakterlerinin bez bebekleri yapılıyor.

Atölye süresince çocuklar, hem bebeklerini dikiyor, hem de bir bebeğin yapımı için gerekli olan malzemelerin neler olduğunu ve nasıl yapıldığını öğreniyor, bir işi baştan sona kendi kendine yaparak sorumluluk alıyor, el emeğinin kıymetini öğreniyor.

28 Ocak pazar günü saat 11:00’de başlayacak ve yaklaşık bir saat sürecek atölye çalışmasına katılım için müzemizi arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Rezervasyon için 0216 359 45 50 – 51 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

Etkinlik Ücreti: Müze ziyaretçilerine ücretsizdir. İndirimli 10 TL, tam 13 TL’dir.

29 Ocak Pazartesi: Küçük Ekmek Topları ve Simit Atölyesi (7-12 Yaş)

Fırınımdan Ekmekler’in kurucusu, ekşi mayalı ekmekleriyle tanınan Murat Demirtaş tarafından Halka Sanat Projesi’nde düzenlenecek etkinlikte, bir gün önce ekşi maya ile yoğrulmuş ve mayalanmış ekmek hamurdan çocuklar minik ekmek topları ve simitlere dönüştürüyor.

Katılım katkı payı 100 – 125 TL (KDV dahil) arasında olan etkinilkte 100 TL’ nin üzerindeki miktarlar burs fonuna aktarılacaktır. Saat 15:00’da başlayacak etkinlikte kontenjan sınırlı olduğundan kayıt ve bilgi için atolyehalka@gmail.com adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

TIKLAYIN: Çocukların doğayla keyifli zaman geçirebilecekleri 7 aktivite

30 Ocak Salı – 9 Şubat Cuma : Matematik Müzesi

Türkiye’nin ilk ve tek; Avrupa’nın ise en kapsamlı matematik müzesi Tales Matematik Müzesi merkezi olan Aydın’dan yarıyıl tatiline özel olarak Maltepe Alışveriş Merkezi’ne geliyor.

BUNU DA OKU:  Çocuklarla yemek yapmak bir aktiviteden daha fazlası

Kendi alanında uzman matematik eğitmenleri ile problemler üzerinde özgürce düşünerek yeni fikirler üreten, farklı çözüm yolları olabileceğini yaşatarak öğreten Matematik Müzesi, çocuklarda hem matematik sevgisini arttırmaya çalışıyor, hem de onlarda müze ziyareti bilincini kazandırmaya çalışıyor.

Matematik Müzesini 30 Ocak – 9 Şubat tarihleri arasında saat 12:00 – 18:00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

31 Ocak Çarşamba: Bilge Aşçı ve Çınar’ın Hikayesi

Direklerarası Seyircileri En İyi Çocuk Oyunu Yapım Ödülü’nü kazanan bu oyun Bilge Aşçı’nın mutfağında geçiyor.

Bilge Aşçı’nın mutfağından geçen bütün çocuklar sağlıklı beslenme alışkanlığını kaanıyor ve sağlık elçisi olarak ilan ediliyor. Bu mutfakta ki bütün yiyecekler gerçek Anadolu tohumları İle yetiştirilyor ve bütün yumurtalar özgürce gezen tavukların yumurtalarından geliyor.

Bilge Aşçı’nın mutfağında oyun oynamak, hayal kurmak ve hayalleri özgürce deneyimlemek serbest. Bu oyun oynama hali ile çocuklar eğlenirken öğrenmeyi, öğrenirken üretmeyi ve üretirken de doğa ile uyum içinde yaşamanın insanı nasıl da mutlu edebileceğini kendi benliklerine ait becerileri keşfederek öğreniyor.

Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek bu oyun 4 yaş üstü çocuklar için uygun. Oyunun biletlerini buraya tıklayarak alabilirsiniz.

31 Ocak Çarşamba: Küçülen Kağıt Atölyesi

Halka Sanat Projesi’nde özel bir kağıtla yapılan bu çalışmada çocuklar çiziyor, kesiyor, boyuyorlar. Fırına girip çıkan kağıdın küçülüp biçim değiştirmesine tanık oluyorlar. Atölye sonunda ortaya kolye ucu, anahtarlık ya da magnet gibi çalışmalar ortaya çıkıyor.

Katılım katkı payı 100 – 125 TL (KDV dahil) arasında olan etkinlikte 100 TL’ nin üzerindeki miktarlar burs fonuna aktarılacaktır. Saat 15:00’de başlayacak etkinlikte kontenjan sınırlı olduğundan kayıt ve bilgi için atolyehalka@gmail.com adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

31 Ocak Çarşamba: Topaç Boyama Atölyesi

Halka Sanat Projesi’nde düzenlenecek bu etkinlik teknolojik oyuncaklara alternatif olarak bugünün büyüklerinin oyuncağı topaçı öneriyor.

Atölyede çocuklar önce kendi topaçlarını boyuyorlar, sonra topaç çevirmeyi öğreniyorlar. Bu arada çocuklara eşlik eden anne ya da babalardan, eğer bu oyuncağı oynamış ya da kendi ebeveynlerinden duymuş olanlar varsa, onlarda hikayelerini anlatıyor.

Katılım katkı payı 100 – 125 TL (KDV dahil) arasında olan etkinlikte 100 TL’ nin üzerindeki miktarlar burs fonuna aktarılacaktır. Saat 12:00’de başlayacak etkinlikte kontenjan sınırlı olduğundan kayıt ve bilgi için atolyehalka@gmail.com adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

2 Şubat Cuma: Mantarlar Dünyasına Giriş

BUNU DA OKU:  Ege zeytin ormanlarının zeytinyağı dünyanın en prestijli yağları arasına girdi

7 – 10 yaş arasındaki minikler ve yanlarında gelecek bir ebeveynlerini birlikte ağırlamak üzere tasarlanana atölyede, çocuklar mantarların kimsenin bilmediği, ağaçları konuşturan, bizi şifalandıran ya da bazen hasta yapan dünyalarını keşfe çıkıyor.

Halka Sanat Projesi’nde gerçekleşecek ve saat 12:00’de başlayacak atölye sonunda isteyenler kendi mantar kitlerini satın alarak evlerinde mantar yetiştirmeye başlayabilir.

Katılım katkı payı 100 – 125 TL (KDV dahil) arasında olan etkinlikte 100 TL’ nin üzerindeki miktarlar burs fonuna aktarılacaktır. Etkinlikte kontenjan sınırlı olduğundan kayıt ve bilgi için atolyehalka@gmail.com adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

4 Şubat Pazar: Kedi


Pera Müzesi’nde düzenlenen Pera Film’in Dilini Kedi mi Yuttu? programı kapsamında gösterilecek filmlerden biri de eleştirmenlerin ve seyircilerin beğenisi toplamış olan Kedi belgeseli.

Binlerce senedir insanların hayatlarına girip çıkan kedilerin, İstanbul’da vahşi ve evcil hayat arasında bir çizgide yaşadığı hayatı öne çıkaran belgesel bu şehrin zengin yapısının en önemli parçalarından birini keşfetme imkanı sunuyor.

4 Şubat Pazar günü saat 16:00’daki gösterimin biletlerini buradan temin edebilirsiniz.

 

24 Ocak 2018 tarihi itibari ile bitmiş eski etkinlikler:

 

20 Ocak Cumartesi: Çocuklar için Felsefe Atölyesi

Akbank Sanat’ta Açık Dialog İstanbul işbirliği ile düzenlenecek Çocuklar için Felsefe Atölyesi, bir masal, fabl, öykü, mitoloji, video veya bir nesne üzerinden yola çıkarak adalet, bilgi, özgürlük, mutluluk, sanat, sevgi, gibi günlük yaşamımızda sıklıkla karşılaştığımız felsefi kavramları bir kolaylaştırıcının rehberliğinde soruşturmayı amaçlıyor.

Çocukların bilişsel, duyuşsal, ve sosyal alanlarda gelişimini arttırmak hedeflenmektedir. Çocuklar için felsefe Amerikalı filozof Matthew Lipman’ın 1960’lı yıllarda Columbia Üniversite’nde geliştirdiği pedagojik bir yöntemdir.

Katılımın 15₺ olduğu; 15 kişi ile sınırlı bu etkinliğin iki farklı yaş grubu için ayrı saat dilimleri var.

Saat: 15.00 – 16.00 (7 – 9 Yaş)
Saat: 16.30 – 17.30 (9 – 12 Yaş)

Daha fazla bilgi için: 0 (212) 252 35 00-01

20 Ocak Cumartesi: Tohum Topu Atölyesi

Sarıyer’de çocuk ve yetişkinler için sürdürülebilir yaşam ve ekoloji odaklı öğrenme ve deneyimleme alanı olarak kurulmuş Kokopelli Şehirde, 20 Ocak Cumartesi günü 4-7 yaş çocukları tohumun mucizesini ve Fukuoka’nın tohum topları hikayesini dinleyip, kendi hayal güçleriyle harmanladıkları tohum toplarını yapmaya çağırıyor.

Ücretsiz olan etkinlik 10 kişi ile sınırlı olduğundan, buradaki kayıt formunu doldurmanız rica ediliyor. Detaylı bilgi için info@kokopellisehirde.com adresine yazabilirsiniz.

21 Ocak Pazar: Kokopelli Canavarları

BUNU DA OKU:  Küçük bahçelerin tasarımı için uygulanacak 7 altın kural

Kokopelli Şehirde’nin isminin geldiği Kokopelli her bahar ortaya çıkar, doğayı yeşertmek üzere tohumlarını saçar ve onlara yaşamı üfler. Sırtındaki kamburu aslında bir tohum torbası olan Kokopelli’nin flütündeki ezgi de yaşam soluğunu anlatır.

Bu “hınzır” canavardan esinlenen etkinlikte çocuklar kendi canavarlarını yapıyor ve daha sonrasında saklambaç oynuyor. 100-140 TL arasında sizin uygun göreceğiniz bir tutar olan katılım ücreti, 100 TL üzerinde ise yapacağınız katkılar ile Kokopelli’nin bulunduğu bölgedeki maddi imkanı sınırlı çocuklara atölye düzenleyebilmeleri için kullanılacak.

5-8 yaş arası çocuklar için olan atölye, en az 6 çocuk en fazla 12 çocukla yapılacak. Bunun için buraya tıklayarak ulaşacağınız formu doldurmanız yeterli. Detaylı bilgi için info@kokopellisehirde.com adresine yazabilirsiniz.

21 Ocak Pazar: Kutup Macerası (3+ Yaş)

Kutuplarda yaşayan iki eskimo olan Mo ve Mi kardeşler üzerinden anlatılan hikaye küresel ısınmanın kutuplarda yarattığı tehlikenin işlendiği, para hırsı içindeki insanoğlunun çevreye verdiği zararların anlatıldığı, geri dönüşümün faydalarının ayrıntılarıyla çocuklara aktarıldığı bir oyun.

Çocuklarda çevre bilincinin ve geri dönüşümün faydalarının anlatıldığı eğitici, eğlenceli, danslı ve müzikli bir çocuk oyunu olan Kutup Macerasının biletlerini buradan temin edebilirsiniz.

23 Ocak Salı: Geleceğin Mimarları (7-12 Yaş)

İstanbul Modern’de müze uzmanları tarafından düzenlenecek bu etkinlikte çocuklar onlar için özel hazırlanmış geometrik biçimleri bir araya getirip boyayarak oyun alanlarıyla dolu yeşil bir kent yaratıyor. Çalışma çocuklarda kent kavramını geliştirmeyi ve çevre bilincini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Etkinliğin bir tekrarı da 30 Ocak Salı günü yapılacak. 23 Ocak günü saat 10:00’da başlayacak etkinlik, 30 Ocak’ta 13:00’da başlıyor.

Katılımın 120₺ olduğu program hakkında detaylı bilgi ve kayıt için web sitesini ziyaret edebilir; 0(212) 334 73 12 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

24 Ocak Çarşamba: Doğanın Ressamları

İstanbul Modern’de müze uzmanları tarafından düzenlenecek bu etkinlikte  çocuklar, doğayı sadece görüntüleriyle değil, onu oluşturan parçalarla, yapraklar, bitki gövdeleri vb. organik malzemelerle resmetmenin yollarını arıyorlar.

Program resimlerini arayan tuvallerin hikayelerinin dinlenmesi ile başlıyor. Çocuklar boş tuvallerdeki olmayan resimleri hayal edip, kompozisyonlar oluşturarak, hayallerini gerçek kılıyorlar.

Etkinliğin bir tekrarı da 31 Ocak Çarşamba günü yapılacak. 24 Ocak günü saat 13:00’da başlayacak etkinlik, 31 Ocak’ta 10:00’da başlıyor.

Katılımın 120₺ olduğu program hakkında detaylı bilgi ve kayıt için web sitesini ziyaret edebilir; 0(212) 334 73 12 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Çocuk ve Bebek, Eğitim, Etkinlikler, Kent
NASA’dan uyarı: Türkiye’yi daha az kar, daha çok yağmur bekliyor; yangın ve sellere hazır olun

NASA kar uzmanı Dr. Thomas Painter, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde yaşayacağı iklim olayları ile ilgili çarpıcı açıklama ve uyarılarda bulundu. Painter,...

Kapat