“İş Dünyasında İnsan Hakları Kapasite Geliştirme Programı” başlıyor!

Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı ve Sabancı Üniversitesi ortaklığıyla geliştirilen ve Hollanda Konsolosluğu İnsan Hakları Fonu tarafından desteklenen İş Dünyasında İnsan Hakları Kapasite Geliştirme Programı kapsamında birlikte iyi uygulama örnekleri gerçekleştirecek şirketler aranıyor!

 

Screen Shot 2015-08-14 at 17.10.27

Proje, özel sektörde insan hakları konusunda bilinç artırmayı ve bu bilinç artışı ve destekleyici faaliyetler sonucunda iyi uygulama örneklerini çoğaltarak değişime yol açmayı hedefliyor. Projenin hedef kitlesini Türkiye’de faaliyet gösteren özel sektör kuruluşları oluşturuyor.

 

Screen Shot 2015-08-14 at 17.12.46

İş Dünyasında İnsan Hakları Kapasite Geliştirme Programı’na katılmak isteyen şirketlerin 1 Ekim 2012 saat 18:00’a kadar buradaki sitede “Başvuru” bölümünde yer alan online başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir.

Hakkında:


“İş Dünyasında İnsan Hakları Kapasite Geliştirme” Programı

Mikado Danışmanlık ve Sabancı Üniversitesi ortaklığıyla gerçekleştirilen ve Hollanda Konsolosluğu İnsan Hakları Fonu tarafından desteklenen Program, özel sektörde insan hakları konusunda bilinç artırmayı ve bu bilinç artışı ve destekleyici faaliyetler sonucunda iyi uygulama örneklerini çoğaltarak değişime yol açmayı hedeflemektedir. Programın hedef kitlesini Türkiye’de faaliyet gösteren özel sektör kuruluşları oluşturmaktadır. Programın dört temel bileşeni bulunmaktadır.

 

• İş dünyasında İnsan Hakları Eğitimleri


13-14 Ekim ve 24-25 Kasım 2012’de İstanbul’da iki adet iki günlük “İş Dünyasında İnsan Hakları” eğitimi gerçekleştirilecektir. Katılımcılar, insan hakları konusuna duyarlı, kurum içinde bu konuda iyileştirmeler yapmayı hedefleyen ve eğitim katılım şartlarını yerine getiren şirketler arasından seçilecektir. Bu iki günlük eğitimde farklı kurumları temsil eden üst düzey ve liderlik becerileri gelişmiş kişilerin insan hakları konusundaki bilincinin artırılması ve şirketlerinde bu yönde iyileştirmelerde bulunmaları hedeflenmektedir. Eğitimlerde işlenecek konulardan bazıları aşağıdaki gibidir:


• Dünyada ve Türkiye’de insan hakları tarihi
• Özel sektörün insan haklarının korunması konusundaki rolü
• İş dünyasını ve farklı sektörleri ilgilendiren insan hakları konuları
• İnsan hakları ile ilgili riskler ve fırsatlar
• Sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk ve insan hakları ilişkisi
• Şirket içinde insan hakları stratejisinin geliştirilmesi
• İnsan hakları konusunda özel sektör tarafından geliştirilmiş ve uygulanmış iyi örnekler
• İnsan haklarına ilişkin vaka analizleri
Eğitimlerde konu hakkında farklı deneyim ve bakış açıları paylaşmak üzere konuk konuşmacılar da yer alacaktır. Sınıf ortamındaki eğitimlerin yanı sıra iki adet video konferans gerçekleştirilecek; bu video konferanslar katılımcı şirketlerin tüm çalışanlarına ve tedarik zincirine açık olacaktır. Eğitimler sonrasında katılımcılarla şirketlerinde insan hakları programı başlatabilmeleri için bir yol haritası paylaşılacaktır.

BUNU DA OKU:  Çaylar yola çıkıyor

• Uygulama Rehberliği


Projenin ikinci ayağını uygulama rehberliği oluşturmaktadır. “İş Dünyasında İnsan Hakları” eğitimlerine katılan ve sunulan “İnsan Hakları Yol Haritası”nı şirketlerinde uygulamak isteyen şirketlere ücretsiz olarak 6 aylık uygulama rehberliği sağlanacaktır. Bu şirketler, kurumları içerisinde insan hakları konusunda somut değişim yaratmak isteyenler arasından seçilecektir. Rehberlik alan şirketlere insan hakları konusunda bir stratejik çerçevenin geliştirilmesi, iyileştirmeye açık alanların ve iyileştirmelerin belirlenmesi konularında destek sağlanacaktır.

• İş Dünyasında İnsan Hakları İyi Uygulama Konferansı ve İyi Uygulama Kitapçığı


Projenin son aşamasında İş Dünyasında İnsan Hakları eğitimlerine katılan tüm katılımcıların, konuya ilgi duyan kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, sivil toplum ve akademik kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla İyi Uygulama Konferansı gerçekleştirilecek; projenin çıktıları, başarı hikayeleri paylaşılacak ve zorluklar tartışılacaktır. Yanı sıra tüm süreci, proje çıktılarını ve örnek vakaları içeren İyi Uygulama Kitapçığı hazırlanacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, Etkinlikler, Kent, Kurumsal Sürdürülebilirlik
Charles Eisenstein ‘kıtlık efsanesi’ni anlatıyor…

Afrika’da çalışmalar yapan bir aktivist, birkaç hafta önceki bir konferansta Afrika ülkelerinden birinin tarım bakanıyla yaptığı bir görüşmeyi aktardı

Kapat