Doğa için, doğa ile iç içe bir festival

Buğday Derneği TaTuTa üyelerinden Dedetepe Ekolojik Çiftlik’te hem doğa ile iç içe hem de doğa için ekolojik festival düzenleniyor, üstelik ücretsiz! 9-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Dedetepe Ekofest’in ayrıntılarını aşağıda bulabilirsiniz. Katılım 500 kişi ile sınırlı, ciddi düşünenler acele etsin!

BUNA DA BAKIN: Kamp yapmanın 8 harika faydası

 

Çadırını kap gel, Dedetepe Ekofest seni bekler 

Dedetepe Ekolojik Çiftliği sonbahar dönemi ile birlikte ara vermeden birbirinden güzel etkinliklerine devam ediyor. 9-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Dedetepe Ekofest’te “Dereler özgür aksın” ve “Mıhlı Çayı baraja karşı” sloganları ile “iklim değişikliği” ve “su” konusunu gündeme getirirken, bol eğlence ve şamata olacağı söyleniyor.

Film gösterimleri, zeytin toplama etkinliği, yoga ve meditasyon, atölyeler ve panellerin yer alacağı 3 gece 4 gün sürecek festivalin ilk gecesinde Eco-Studio etkinliği için de önceden gelecek olan Siya Siyabend, Mıhlı Vadisi’ni sallayacak. Program saatleri ve müzik yapacak diğer gruplarla ile ilgili detaylar daha sonra açıklanacak.

Müjde! Güzel insanların hem eğlence hem de baraj tehlikesine farkındalık için bir araya geldiği bu festival girişi herkese beleş. Çiftliğe dışarıdan yiyecek-içecek ise kabul edilmiyor. Zaten festival alanı içerisinde vegan ve organik yemek bulabileceksiniz. Çiftliğin aşçısının yemeklerinin leziz olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Festivalde kendi çadırınızla ücretsiz konaklayabilirsiniz; yiyecek-içeceği de içeriden 10 EKO’ya (bir öğün) alabileceksiniz. Unutmayalım festivale katılım 500 kişi ile sınırlıdır. Kütük evlerden birini tercih ederseniz üç öğün vegan, organik yemek ve konaklama günlük 100 EKO’ya kalabilirsiniz. Ayrıca festival müzik sisteminin ve çiftliğin tüm enerjisi güneşten elde ediliyor.

kazdaglari-Y_Dedetepe_01

Nedir bu EKO?

“Eko Kafasında” olan insanlar tarafından oluşturulan, birbirleri arasındaki takası kolaylaştıran bir yerel para birimidir. Bu eko sistemdeki tüm çiftlik ve bireylerin tüm EKO ihtiyaçlarını (ürün/hizmet) birbirlerinden karşılayabilmeleri amacıyla EKO ortaya çıktı. Bu takas sistemi ile kendi yerel ekonomilerini kurup, birbirlerini en yüksek seviyede desteklemeyi hedefliyor ve takas yaparken TL yerine kendi takas birimi “EKO”yu kullanıyorlar.

BUNU DA OKU:  Haritadan silinenler 31-40

Böcekler, ağaçlar, bizler ve diğer canlılar bir bütünüz. Doğanın haklarına saygı gösterin. Ekolojik bir çiftlikte, içinde bulunduğumuz canlılığa zarar vermeden ekolojik bir şekilde dört günü deneyimleyelim. Tek kullanımlık malzemeler yanımıza almayalım ve atık oluşturmayalım. Atıkların ayrıştıralım. Mümkün olduğunca ambalaj atığı oluşturacak ürünler getirmeyelim.

Festival 500 kişi ile sınırlıdır, yerinizi garantiye almak için lütfen Facebook’taki etkinliği gidiyorum diye işaretleyin. #direnkazdağı #dedetepe #ekofest hashtag’leri ile sosyal medyada da destekleyebilirsiniz.

Festivale gelirken unutmamanız gerekenler:
* Uyku tulumu
* Çadır
* Sabaha karşı serin olabiliyor, sizi sıcak tutacak bir şeyler getirmeyi unutmayın.
* Fener
* Yoga matı (Kamp matınız da olabilir)
* Sürekli kullanabileceğiniz kupa vesaire (Atık oluşturmamaya özen gösterelim)
* Mayo (Denize ve dereye yakınız)
* Yürüyüş ayakkabısı
* Güneş gözlüğü ve şapka
* Varsa ve getirebilirseniz çaldığınız müzik aleti

Etkinliğin facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoturizm, Kent, Topluluklar
Sürdürülebilirlik Üzerine: Sanat ve tasarımın sunduğu olanaklar

Krank Art Galley'de bu Cumartesi 13:00-16:00 arasında sanat ve tasarım alanında sürdürülebilirliğe dair çalışmalar üzerinden bu kavramla ilgili yaklaşımlar ve...

Kapat