Ofiste daha sağlıklı olmanın 6 basit yolu

Bazen ofis çalışanları için sağlıklı kalmak tüm işlerin arasında ayrı bir uğraş haline dönebiliyor. Şehir dışından dönen birinin getirdiği tatlılar olsun, birinin doğum günü için getirilen pastalar olsun ofis içerisinde sağlıklı beslenmek zor olabiliyor.

Bununla beraber özellikle dışarıdan yemek siparişi veren ofisler, online yemek siparişleri verilerine göre yemek tercihlerinde daha çok hamburger, kebap ve döner gibi hızlı ve rahat şekilde yenebilecek çok da sağlıklı olmayan alternatifleri tercih ediyor.

Günümüzün neredeyse yarısını geçirdiğimiz ofislerde daha sağlıklı olmanın yolları ise aslında hem basit hem de eğlenceli. Size sunduğumuz bu 6 öneriyi alışkanlık haline getirerek ofiste geçirdiğiniz zamanları daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.

Buna da bakın: Oturmanın kötü etkilerini azaltmak için 14 öneri

1) Araştırın ve yeni şeyler deneyin

Couple at cafe ordering from menu waitress man point menu

Ofisinize yakın sağlıklı restoranları biraz zaman arayarak bulabilirsiniz. Belki bir sonraki siparişinizi verebileceğiniz, yemekli toplantınızı yapabileceğiniz yeni bir yer keşfedebilirsiniz.

Sürekli gittiğiniz yerlerde de menüden daha önce sipariş vermediğiniz sağlıklı bir yemeği tercih edin. Genellikle alışkanlıklarımız yüzünden menüdeki o yemek gözden kaçabiliyor.

2) Katılın

1

Araştırmalar ofisteki siparişlerin genellikle toplu bir şekilde verildiğini de gösteriyor. Eğer durumunuz böyle ise yemek siparişlerinde fikrinizi belirtmeyi unutmayın.

Ofiste toplu sipariş veren kişiye sipariş verilirken yeni keşfettiğiniz yerleri önerin, bir sonraki siparişi sizin verebileceğinizi söyleyin. Sağlıklı seçenekler genellikle daha ucuz olduğundan, bütçeye yaptığınız katkı da dikkat çekecektir.

3) Ofistekiler ile yeni alışkanlıklar edinin

szp_8322

Sadece sağlıklı beslenme hakkında değil, yeni bir alışkanlık edinme konusunda da birbirinizi destekleyecek şekilde yeni bir şeyler yapabilirsiniz.

Beraber bir yoga dersine katılın, hafta sonu bisiklet sürün, şeker tüketiminizi azaltmaya çalışın. Eğer iki aydan sonra hedefinizde ilerliyorsanız, hep beraber bunu kutlamaya çıkmayı unutmayın.

BUNU DA OKU:  Ofise yemek götürmenin 5 faydası

4) Atıştırmalıklara dikkat edin

e2ccf78b7a66bc27_200395987-001

 

Emin olun atıştırmalıkların etkisi düşündüğünüzden fazla. Tuzlu ve işlenmiş yiyecekler yerine sağlıklı seçenekleri tercih ederek öğle arası ve iş çıkışından hemen önce gelen açlık krizleri için hazırlıklı olabilirsiniz.

Taze meyve ve sebzeler, ham kuru yemişler, organik yoğurt gibi seçenekler ofiste sağlıklı beslenmenizi sağlayacaktır. Eğer şeker ihtiyacınızı gideremediyseniz, çok da kendinizi kaybetmeden, bitter çikolatayı tercih edebilirsiniz.

5) Su içmeyi unutmayın

lifestyle-2

 

Yanınızda bir şişe ya da matara bulundurup bunu gün boyu dolu tutmayı unutmayın.

Özellikle ofislerde bolca tüketilen kahve ve çay gibi kafeinli içecekler su ihtiyacınızı artırır. Bu yüzden bir bardak kahveden sonra iki bardak su içmeyi unutmayın.

Eğer daha tatlı bir seçenek arıyorsanız, meyveler ile tatlandırabileceğiniz su tariflerini buradan inceleyebilir, ofistekiler ile paylaşabilirsiniz.

6) Hareket edin

Good-Business-Leadership-Problems-Arise-When-Managers-Dont-Walk-the-Talk

Eğer kendinizi yorgun hissetmeye başlarsanız 5-10 dakikalık yürüyüşler ile buna engel olabilirsiniz.

Ofisten dışarıya çıkıp temiz hava aldığınız bir minik ara aynı zamanda gün boyunca oturmanızın önüne de geçecektir. Eğer bir iş üzerindeyseniz yürüdüğünüz sırada telefon görüşmesi yapabilir, e-postalarınıza cevap verebilirsiniz.

Eğer yürüyüşten sonra kendinizi hala yorgun hissediyorsanız ve krema yerine süper gıda ile tatlandırdığınız kahveyi tercih edebilirsiniz ama kahveden sonra içmeniz gereken iki bardak suyunuzu unutmayın.

Kaynak: Yemeksepeti, MindBodyGreen

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Görkem Gömeç

Boğaziçi Üniversitesi ve SUNY Binghamton'da Küresel ve Uluslararası İlişkilerden sonra İsveç'te Uppsala Üniversitesi'nde Sürdürülebilirlik üzerine master yaptı. Teknoloji, kitlesel değişim ve akıllı politikalar ile çözümler bulabileceğimize inanıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, Gıda, Hayat, Kendin yap, Kurumsal Sürdürülebilirlik, Ofis, Şifa, Yeme İçme
Sürdürülebilirlik Üzerine: Sanat ve tasarımın sunduğu olanaklar

Krank Art Galley'de bu Cumartesi 13:00-16:00 arasında sanat ve tasarım alanında sürdürülebilirliğe dair çalışmalar üzerinden bu kavramla ilgili yaklaşımlar ve...

Kapat