#Studentsgogreen başlıyor!

Kampüslerarası çevre yarışmamız Students Go Green başladı. Türkiye’nin ilk kampüslerarası çevre projesi olan yarışmanın 29-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek eğitim kampında Türkiye ve ABD’den üniversite öğrencileri biraraya geliyor.

Koç Üniversitesi evsahipliğinde gerçekleşen eğitim kampında öğrenciler sürdürülebilir ulaşım, gıda, tasarım ve tüketim konularında dahil oldukları gruplarıyla birlikte konularında uzman eğitmenlerle tanışma ve ilham verici projeleri inceleme imkanı bulacak.

Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi’nden 50 öğrenci, ABD’den University of Chicago ile Indiana University’den 13 öğrenci olmak üzere toplam 63 öğrenci eğitim kampına katılım gösterdi. Projenin önemli bir yanı disiplinlerarası bir popülasyona sahip olması. Yarışmacılarda aranan koşul ilgili konularda uzmanlık derecesi alacakları bilim ya da anabilim dallarında eğitim görmeleri değil, kampüslerini daha sürdürülebilir bir çehreye kavuşturma arzusu ve vizyonu oldu. Bu kriter, öğrenciler arasında oldukça ilgi ve heyecanla karşılandı.

Kamp başladı

29-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek kampa girişler 28 Ağustos günü tamamlandı, herkes Koç Üniversitesi yerleşkesindeki yurtlarına yerleşti. Ekip arkadaşları birbirleriyle tanışmaya ve hatta akıllarındaki projeleri birbirleriyle paylaşmaya başladı. Sosyal medya paylaşımlarına hemen başlayan ekipler, sıkı bir rekabet sürecine tanıklık etmemizi sağlayacak gibi görünüyor.

Kampa yerleşme ve tanışma ile geçirilen günün akşamında açılış konuşmasında bir araya gelen katılımcılar, Yeşilist’ten Ergem Şenyuva Tohumcu, ABD Konsolosluğu’ndan Adrienne Bory, Koç Üniversitesi’nden Gonca Ongan ve Julianne Pacheco ile University of Indiana’dan Patricia Sain Fox’tan projenin tasarım ve hayata geçme sürecini, nasıl bir işbirliği içerisinde gerçekleştiğini ve temennileri edinirken akıllarındaki soruların yanıtlarını da öğrenme imkanı buldular.

Nasıl bir kamp gerçekleşecek?

Ocak 2015’te sonlanacak yarışma açısından eğitim kampı oldukça büyük bir önem taşıyor, dolayısıyla oldukça sıkı bir kamp süreci söz konusu. Üç gün boyunca Koç Üniversitesi kampüsünde konaklayacak olan katılımcıların bu süreci projelerini oluşturmak ve geliştirmek için aktif bir şekilde kullanması bekleniyor. Eğitimler, ilham verici projelerle buluşma ve öğrenciler için hazırlanan sosyal programlar dışında kalan zamanları da tamamen kampüste geçirecekleri üç günün sonunda proje ekiplerinin bir tasarı sunabilir durumda olması bekleniyor. Kampın son günü olan 31 Ağustos’ta her gurubun tasarısı hakkında görüş alışverişinde bulunabileceği bir zaman dilimi olacak. 1 Eylül’den itibaren ekipler tasarılarını geliştirip kampüslerinde bunu gerçekleştirmenin yollarını aramaya başlaycak. Yeşilist ekibi ve her kampüsten en az bir akademisyen proje ekiplerinin tüm süreçlerini takip edecek ve destek olacak.

BUNU DA OKU:  Türkiye-Ermenistan burs programı başvuruları başladı

Proje sosyal medyada

Eğitim kampıyla başlayıp Ocak 2015’e kadar sürecek olan yarışma projemizi #StudentsGoGreen hashtagi üzerinden sosyal medyada takip edebilirsiniz. Projede sosyal medya kullanımının oldukça önemli olacağını, öğrencilerin projelerinin değerlendirilmesinde sosyal medya kullanımının da önemli bir etken olduğunu belirtelim. Dolayısıyla proje külliyatının da neredeyse dijital ortamda saklı tutulacağı farklı bir deneyim bizi bekliyor.

Bizi takip edin

Projeye dair daha fazla bilgi alabileceğiniz ve güncellemeleri takip edebileceğiniz hesaplar aşağıda yer alıyor.

Ayrıca #StudentsGoGreen hastagiyle facebook, twitter ve instagram üzerinden takip etmeniz mümkün.

Kamptan ilk kareler:

1 Kampüse girişler gerçekleşti-1

thumbnail_1409309260


29-31 Ağustos arasında gerçekleşecek kamp boyunca öğrenciler Koç Üniversitesi yerleşkesindeki yurtlarda konaklayacak.

2 Kampüse girişler gerçekleşti-2

thumbnail_1409309572
Kayıtlar yapılırken kamp sürecine dair bilgilendirmelerde bulunuldu.
Öğrencilerden kamp için özellikle iki şeyi yanlarında bulundurmaları istendi: kişisel matara ve mugları.

3 Açılış konuşmasında buluştuk-1

thumbnail_1409309821
Kampüse yerleşme sürecinin ardından öğrencilerin birbirini ve projeyi daha iyi tanıyabilmesi için düzenlenen Açılış Konuşması’nda proje katılımcıları biraraya geldi.

4 Açılış konuşmasında buluştuk-2

thumbnail_1409310029
Projeye dair bilgi paylaşımının yanısıra öğrenciler kişisel sorularının da yanıtlarını alma imkanı elde ettiler.

5 Ekipler sosyal medyada

thumbnail_1409310162
Sosyal medyanın aktif bir şekilde kullanılacağı projede ekipler #StudentsGoGreen hashtagiyle paylaşımlara başladı.
İTÜ’lü katılımcılar sosyal medyada oldukça aktif!

6 NoteEco defterleri bizimle

thumbnail_1409310357
‘Yazdıkça ormana dönüşen defterler’iyle projeye destek veren NoteEco tasarımlarını öğrenciler çok sevdi.

7 Çantalarımız da hazır-1

thumbnail_1409310476
Projemiz için MT Greenworks tarafından tasarlanan çantalarımız da katılımcılarımızla paylaşıldı.

8 Çantalarımız da hazır-2

thumbnail_1409310899
Ve oldukça sevildi.

9 Yedi kampüs buluştu

thumbnail_1409310960

Türkiye’nin ilk kampüslerarası çevre yarışmasında Türkiye’den 5, ABD’den 2 üniversitenin öğrencileri yarışma hakkı kazandı.

10 Disiplinlerarası katılım-1

thumbnail_1409311084
Yarışmacılarda aranan koşul ilgili konularda uzmanlık derecesi alacakları bilim ya da anabilim dallarında eğitim görmeleri değil, kampüslerini daha sürdürülebilir bir çehreye kavuşturma arzusu ve vizyonu oldu.

BUNU DA OKU:  Yeryüzü Film Geceleri başlıyor

11 Disiplinlerarası katılım-2

thumbnail_1409311300
Öğrencilerin kampüslerine yani yaşam alanlarına dair kendi sözlerini söylemelerinin önemine vurgu yapan projeye katılım da oldukça çeşitli.

12 Disiplinlerarası katılım-3

thumbnail_1409311532
Bu, farklı konularda eğitim gören öğrencilerin ‘sürdürülebilirlik’ konusunda birbirini tamamlayıcı bir vizyon geliştirmelerine imkan sağlayacak. Bu da projenin öğrencileri oldukça heyecanlandıran yanlarından biri.

Bizi izlemeye devam edin!

Facebook : StudentsGoGreen , Yesilist
Twitter : @StudentsGoGreen , @Yesilist
Instagram : yesilist.com

 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, İyi haberler, Kent, Topluluklar
Acayip Havalar geliyor

20 Eylül’ü sabırsızlıkla bekliyoruz.

Kapat