Bal araştırma projelerine 60 milyon lira destek

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca (YÖK) yürütülen “Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında tarım ve havza bazlı kalkınma alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi’nin arı, arı ürünleri ve endemik bitkiler üzerine yapılacak çalışmalar için hazırladığı 60 milyon lira bütçeli proje, YÖK ve Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Bu kapsamda, Apimondia Dünya Arıcılar Kongresi’nde 120 ülkeden arıcıların katıldığı yarışmada ikinci seçilen Bingöl balının kalitesini artırmaya yönelik bilimsel çalışma başlatan üniversite, arı ve arı ürünlerinin geliştirilmesi amacıyla araştırmacılara 14 başlıkta proje çağrısı yaptı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesinin “pilot üniversite” olarak seçildiğini anımsatarak, bu nedenle YÖK, Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının üniversitelerine önemli katkıda bulunduğunu dile getirdi.

Arı ve arı ürünleriyle ilgili bütün birimlerin iş birliği halinde çalışmalar yürüttüğünü belirten Çapak, “Arı, arı ürünleri ve endemik bitkiler üzerinde yoğunlaştık. Bu noktada Kalkınma Bakanlığına ve YÖK’e sunduğumuz projelerimiz kabul gördü. Bunun için 60 milyon lira ödenek üniversitemize verildi. 14 proje çağrısına da çıktık, proje başvuruları 5 Şubat’a kadar sürecek.” dedi.

Projeler için her ne kadar proje yöneticileri Bingöl Üniversitesi’nden olması gerekiyorsa da, araştırmacılar üniversite dışından kabul edilebiliyor.

Daha fazla bilgi için: http://www.bingol.edu.tr/tr/haberler/universitemiz-akademik-ihtisaslasma-ve-bolgesel-kalkinma-misyonlu-proje-cagrilarina-cikti

BUNU DA OKU:  Kent Kovanları geri dönüyor
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Görkem Gömeç

Boğaziçi Üniversitesi ve SUNY Binghamton'da Küresel ve Uluslararası İlişkilerden sonra İsveç'te Uppsala Üniversitesi'nde Sürdürülebilirlik üzerine master yaptı. Teknoloji, kitlesel değişim ve akıllı politikalar ile çözümler bulabileceğimize inanıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Doğal Kaynaklar, Ekoloji, Kurumsal Sürdürülebilirlik
Bugün Dünya Sulak Alanlar Günü: Sulak alanların korunması hem kentlerin geleceğini hem de doğayı koruyor

Her yıl olduğu gibi bugün de, 2 Şubat'ta, sulak alanların önemi hakkında küresel farkındalık yaratmak için Dünya Sulak Alanlar Günü...

Kapat