Dönüştüren Belgeseller’de bu ay: Mutluluğun Ekonomisi

Bugün (8 Ekim Perşembe) Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nden dönüştüren bir belgesel, Mutluluğun Ekonomisi, üçüncü kez Akmerkez evsahipliğinde bizimle 19.30’da buluşuyor.

2011 yılında Ladakh bölgesinin yıkıcı dönüşümünü anlatan Mutluluğun Ekonomisi – Economics of Happiness, dünyada giderek güçlenen iki trendi; küreselleşme veyerelleşmeyi tüketimin toplumunun neleri dönüştürebileceğini anlatarak aktarıyor.

Toplumların geçirdiği köklü ekonomik değişimi, sosyal ve kültürel açıdan ele alan belgesel, bizim seçimlerimizin bir başkasının refahını nasıl etkileyebileceği sorusuna cevaplar arıyor. Küreselleşerek dünyaya kapılarını açan Ladakh değerlerini insan ölçeğinden uzaklaştırırken, bir yandan artan işsizlik, yabancılaşma ve artan cinayet ile küreselleşmenin bedelini ödüyor.

‘Herkes için refah’ın mümkün olabileceğini, bunu gerçekleştirmeye de yerelle barışık yaşayarak başlayabileceğimizi anlatan film, herkesin mutluluğunun bizim seçimlerimize bağlı olduğunu hatırlatıyor.

Steven Gorelick, John Page ve Helena Norberg Hodge’un yapımcılığını üstlendiği bu belgesel bizden insanlığa olan inancımızı tazelememizi talep ediyor ve daha iyi bir dünya inşa etmenin mümkün olduğuna inanmaya çağırıyor.

Not: Film gösteriminin ardından bizi Mazars Denge CEO’su Dr. İzel Levi Coşkun ile sohbet gerçekleşecek.

11111223334445555

Helena Norberg Hodge kimdir?
Yazar ve film yapımcısı Helena Norberg Hodge, “yeni ekonomi” hareketinin öncülerindendir. Küresel ekonomik sistemin yerel topluluklar, yerel ekonomiler ve bireyler üstündeki etkileri ve bu etkileri iyileştirmek için başlatılan yerelleşme ve adem-i merkeziyetçilik hareketi konusunda aranan ve saygı duyulan bir araştırmacıdır. Otuz yılı aşkın bir süredir üç kıtada, yazılarıyla ve verdiği eğitimlerle ekolojik, sosyal ve kişisel esenliği ön plana alan yerel ve sürdürülebilir ekonomik sistemlerin tanıtımını ve savunuculuğunu yapmaktadır. Küresel ekonomik sistemin yerel kültür üstündeki olumsuz etkilerini irdeleyen “Learning from Ladakh” (Ladakh’tan Öğrenmek) ve yerel üretim ve tüketime dayanan ekonomiler oluşturulması gerektiğinin altını çizen “The Economics of Happiness” (Mutluluğun Ekonomisi) filmlerinin yapımcısıdır. Bu çalışmalarından dolayı, 2012 yılında Goi Barış Ödülüne layık görülmüştür. Helena ayrıca Gıda ve Tarımın Geleceği için Uluslararası Komisyon’un (International Commission on the Future of Food and Agriculture) kurucu üyesi ve Küresel Ekoköyler Ağı’nın (GEN) kurucularındandır. Son 30 yıldır, ekoköy hareketinde etkin olarak yer almış ve önderlik etmiştir. Birleşmiş Milletler onaylı Ekoköy Tasarım Eğitimi (EDE) müfredatının geliştirilmesinde yer almıştır ve eğitmenliğini yapmaktadır.

BUNU DA OKU:  Pınar Öncel'le Sürdürülebilirlik Üzerine bir Röportaj

Steven Gorelick kimdir?
Steven Gorelick Uluslararası Ekoloji ve Kültür Derneği’nin Finans Müdürü ve ABD Program direktörüdür. Strerling Koleji’nde yardımcı profesörlük yapmaktadır ve Small is Beautiful, Big is Subsidized kitabının yazarı ve Bringing the Food Economy Home kitaplarının ortak-yazarıdır. Yazıları The Ecologist ve Resurgence dergilerinde yayınlanmıştır. ABD’de çoğunlukla yerel ekonomiler üzerine dersler ve konferanslar vermektedir. Ayrıca eşi ve iki çocuğuyla birlikte Vermont’ta küçük ölçekli bir organik çiftlik işletmektedir.

John Page kimdir?
John Page Uluslararası Ekoloji ve Kültür Derneği’nin programlar direktörüdür. Bir avukat olarak aldığı eğitimle Uluslararası Ekoloji ve Kültür Derneği’nin Ladakh’taki ortak organizasyonlarının tesisinde faydalı olmaktadır. Ayrıca ödüllü Ancient Futures filmiyle birlikte The Future of Progress ve Local Futures kısa filmlerinin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenmiştir. From the Ground Up: Rethinking Industrial Agriculture kitabının ortak-yazarıdır. Küresel tektipliği tarif eden fotoğrafları, dünyanın her yerinden STK’lar tarafından kullanılmaktadır.

Dr. İzel Levi Coşkun kimdir?
1973 İstanbul doğumlu olan Dr. İzel Levi Coşkun, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun olduktan sonra, University of lllinois at Urbana Champaign’de MBA yaptı. 2004 yılından beri Marmara Üniversitesi’nde girişimcilik dersi veren Coşkun “Kurumsal Sürdürülebilirlik” konulu teziyle Marmara Üniversitesi Pazarlama Bölümü’nde doktor oldu. 1991 yılında iş hayatına atılan Coşkun, muhasebe, bağımsız denetim, vergi, danışmanlık ve iç denetim alanlarında uzmanlık kazandıktan sonra, 2010 yılından bu yana Mazars Denge CEO’su olarak görevine devam etmektedir. Coşkun; Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Kamu Gözetimi Kurulu (KGK) lisanslarına sahiptir. İngilizce ve Fransızca bilen Coşkun ayrıca, TÜSİAD, TÜGİAD, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odalar Birliği (TÜRMOB), Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği, Endeavor, Kültürel Mirası Koruma Derneği, Keiretsu Forum, Amerikan Araştırma Enstitüsü (ARIT), Buğday Derneği, Gökçeada Gönüllüleri Derneği, TURMEPA ve Şeffaflık Derneği üyesidir.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, Genel, Kent
Alternatif Medya Şenliği bu Cumartesi Karaköy’de

Barış Gazeteceliği temasının işleneceği etkinlik 11:00-17:00 arasında

Kapat