En sevdiğimiz iPad dergileri

Ben hâlâ artık raflara sığmayan eski dergilerimi peşimden sürüklüyor olsam da, gördüğüm kadarıyla dünya benim zıttıma gidiyor. Gün içerisinde iPad’lerinde dergi sayfaları arasında gezen insanlara rastladıkça bir yandan kağıt tüketiminin azalmasına seviniyor, bir yandan da en kısa zamanda kitaplığın önüne tekrar oturup yıllar öncesinden kalma dergilerimi karıştırma planları yapıyorum.

Hal böyle olunca oturup iPad dergilerini incelemek farz oldu, girdim Apple Store’a, hışırtısız sayfaları çevirdim de çevirdim. Dijital dergicilikten zerre haz etmeyen ben, sayfa içerisinde video izledikçe, müzik dinledikçe saatler saatleri kovalamış, hiçbir şey anlamamışım. Beğendiklerimi biraz kestim biçtim, ortaya şöyle bir liste çıktı:

Log

Yayın hayatına üç yıl önce başlayan ve bu topraklarda yayınlanan en iyi teknoloji dergilerinden biri olarak bilinen Log, iPad üzerinden okunabilen ilk Türkçe dergi. Teknoloji dünyasından haber ve incelemeler, dosya konuları ve uygulama rehberleriyle hızına yetişilmeyen teknolojik gelişmelerin nabzını tutan Log, internet üzerinden en çok okunan Türk dergilerinin başını çekenlerden.

ipad1

Basatap

Kalemi güçlü müzikseverlerin elinden çıkan Basatap, şu an için yalnızca tablet bilgisayarlar üzerinden okunabiliyor. Ticari ve popüler müziğe pek yanaşmayan, titizlikle seçilen sanatçı ve projeleri sayfalarına taşıyan Basatap, bu ğlkenin gördüğü gelmiş geçmiş en iyi müzik dergilerinden biri. Sanal ortama taşınmasının avantajı da sadece okunmakla kalmayıp, dinlenebilmesi, izlenebilmesi.

ipad2

6gen

Yeni dönem fotoğraf meraklılarının favori dergilerinden biri 6gen. Yayın hayatına 2010 yılında bir grup fotoğraf aşığı arkadaşın girişimiyle başlayan dergi dokuzuncu sayısını yayınladı. 6gen’in okuyucularına kattığı en büyük değerlerden biri de amatör ve profesyonel fotoğrafçıların bir araya geldiği bir platform görevi görmesi, çeşitlilikten kaçınmaması.

Wise

Kendisini” bedenin ruhla buluştuğu” yerde konumlandıran Wise ekibi, yayın hayatına yedi yıldır devam ediyor. Spiritüel, mistik ve diğer farkındalık artırıcı öğretileri günlük hayat deneyimleriyle örtüştüren makalelere yer veren Wise, sanal alemde karşınıza çıkabilecek en ilginç dergilerden.

BUNU DA OKU:  Tesla 1 Trilyon Dolara Çıkarken Elektrikli Araba ve Batarya Teknolojilerine Yatırımcı Akını

Uggo

Moda dergilerinin sayfaları arasında kaybolan bünyelere, renkli videolar ve interaktif seçenekler sunan Uggo, ele aldığı ilginç konular, perde arkası görüntüleri ve zekice düşünülmüş moda önerileriyle beğeni topluyor.

ipad3

Babylon

Babylon derginin sanal versiyonu İstanbul’da kültür-sanat aktivitelerini kovalayanlar için kayda değer bir başvuru kaynağı. Şehri ziyaret eden sanatçılarla röportajlar, vizyon filmleri, keşifler, yeni çıkan albümler ve sanata dair daha birçok şey Babylon dergi şemsiyesi altında toplanıyor.

ipad4

Dijimecmua

Dijimecmua; farklı alanlara odaklanan birçok yayını bünyesinde toplayan bir oluşum. Men’s Health, Women’s Health, Vogayer, Marketing Türkiye gibi popüler dergileri bir arada görüntülemek için birebir.

Lezzet

Değişik lezzetlerin peşinde koşanların vazgeçilmez başvuru kaynaklarından olan Lezzet dergisinin tablet versiyonu yayında. Daha da renkli, interaktif tarif ye beslenme hakkında bilgiler için hemen indirin.

Atlas

Yılların eskitemediği gezi ve doğa dergisi Atlas, keşfe tam gaz devam ediyor. Parmağınızın tek hareketiyle Fransız Polinezyasından Bozdağlar’a, Kudüs’ten Erzurum’a uzanın. Bambaşka coğrafya ve kültürler keşfesin, doğa hakkında yepyeni şeyler öğrenin.

Kırmızı

Reklamcıların, tasarım meraklılarının ve medya kurtlarının yakından takip ettiği Kırmızı Dergi ele aldığı konular düşünülecek olurda AppStore’da yer almasa çok ayıp olurdu. Kırmızı Dergi’nin rengârenk sayfaları arasında kaybolmak; ödüllü reklam ve projeleri öğrenmek için AppStore’u ziyaret edin.

CNBC-e Dergi

CNBC-e’de yayınlanan dizi ve filmlere bayılanların ellerinden düşürmediği CNBC-e dergi artık iPad üzerinden de okunabiliyor. Dergide favori dizi ve film karakterleriniz hakkında ilginç bilgiler bulabilir, gelecek sezon hakkında fikirler edinebilir, kendi yayın akışınızı oluşturabilirsiniz.

ipad5

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Hayat, Sanat ve Tasarım
Sokakların ısıtıcısı yok

İçini ve dışını çöp torbasıyla kaplayıp su geçirmeyecek şekilde bantladığınız karton kutular sokağınızdaki kedi ve köpeklerin yeni evi olabilir.

Kapat