Gıdayı sürdürebilecekler mi?

Amerika’dan Avrupa Birliği’ne, Orta Doğu ve Körfez Bölgesi’nden Uzak Asya’ya kadar dünya gıda ve içecek sektörünün üst düzey yöneticilerini, karar alıcılarını ve düzenleyici kuruluşları bir araya getirecek olan “Global Gelecek, Global İş Birliği” temasıyla düzenlenen TGDF Gıda Kongresi, 21 Kasım’da Çeşme Altınyunus Oteli’nde başladı.

gida_kongresi_2011

Kongre kapsamında gerçekleştirilecek dört oturumda, 10’u yabancı olmak üzere sektörün önde gelen 40 ismi konuşmacı olarak yer alıyor. Bu önemli isimler; dünya ekonomisi, tarım, gıda ve içecek sektörlerindeki küresel gelişmeleri sürdürülebilirlik temelinde masaya yatıracak. Kongre’nin yabancı konuşmacıları arasında AB Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Konfederasyonu (FoodDrinkEurope) Başkanı Jesús Serafín Perez, ILSI Avrupa Direktörü Nico van Belzen gibi isimler yer alıyor.

Son gün düzenlenecek “Sürdürülebilir Çevre” oturumunda ise Akdeniz İklim Değişikliği Merkezi İklim Etkisi Bölümü yöneticisi, Nobel ödüllü dünyaca ünlü bilim adamı Prof. Riccardo Valentini konuşacak.

Türkiye’den ise bir süre önce Unilever’in faaliyet gösterdiği ülkelerin 36’sı kendisine bağlanan Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya Başkan Yardımcısı, Türkiye CEO’su İzzet Karaca; Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı; Yıldız Holding Gıda, İçecek, Sakız ve Şekerleme Grup Başkanı Mehmet Tütüncü ve Doruk Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer gibi isimler konuşmacı olarak yer alıyor.

haber1

Kongre’deki dört oturumda konular, “Sürdürülebilirlik” temelinde tartışılacak. Kongre oturum başlıkları, “Sürdürülebilir Gıda Güvenliği, Tedariki ve Arzı”, “Sürdürülebilir Ticaret, Rekabet ve Etik”, “Beslenme, Sağlık, Tüketici ve Medya” ile “Sürdürülebilir Çevre” olarak belirlendi.

Ayrıca dün akşam televizyonda 5.İklim Değişikliği Raporu’nu hazırlayan Prof. Riccardo Valentini ile kısa bir konuşma vardı. Raporun gizlilik politikasından dolayı içeriklerini açıklayamadı ancak kritik ve önemli bir rapor olacağını söyledi. Şu anda rekor seviyeler ulaşan ve gelecekte gaz salınımlarının daha da artacağından dolayı endişelerinin büyük olduğunu belirten Valentini, iklim değişikliği konusunda Avrupa’nın başarılı çalışmalar yaptığını ve yeni bilimsel enerji kaynakları ile ekonomiye ve çevreye katkıda bulunulması gerekliliği konusu üzerinde durdu.

BUNU DA OKU:  Daha az et tüketmek isteyenler için 5 basit öneri
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Nil Kayarlar Sarrafoğlu

1969 yılında doğdum. Aklım başıma geldiğinde ailemden sonra ilk doğayı sevdim. Taşı toprağı, çiçeği ve hatta böceği... Okudum, çalıştım ve büyük şehirlerde yaşadım. Dünya üzerinde doğanın en uzak yerlerine de gittiğim ve kaldığım zamanlar oldu, işte o zamanlarda kendimi çok iyi hissettim,. Döndüm dolaştım şimdi yine şehirdeyim. Bu sefer 4 yaşında bir oğlum var, onu doğanın içinde büyütmeye çalışıyorum, hafta sonları kaçıyoruz şehirden küçük köyümüze. Mutluyuz böyle şimdilik. Anne olduktan sonra dünyayı kurtarmak için ille de büyük kahraman olmak gerekmediğini anladım, anne olmak yetiyormuş! Atık yönetimi, enerji tasarrufu ve sağlıklı beslenme gibi konulara önem veriyoruz evimizde. Payımıza düşeni ve mümkünse daha fazlasını yapmaya gönüllüyüz ailece de. Yeşilist kanalı ile sesimi duyurabildiğim için mutluyum.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Gıda, Gıda Gündemi
Ne yediğimizi biliyor muyuz?

Greenpeace Akdeniz'in kampanyasına davetlisiniz.

Kapat