İklim Değişikliğinin Ucu Nerelere Dokunuyor?

Yeşilist bünyesinde Cansu Karaca Ceylan tarafından düzenlenecek iklim değişikliği farkındalık semineri 25 Mart Perşembe günü saat 18:00’da çevrim içi zoom bağlantısı üzerinden gerçekleştirilecektir.

Katılım ücretsiz olmakla beraber bu linkten kayıt olmanızı rica ediyoruz.

Bu seminer iklim değişikliği hakkında fikir sahibi olmak isteyen her bilgi düzeyinden kişilerin iklim değişikliğinin ekosistem, enerji, şehirler, aktivizm, yasal bağlam gibi çok yönlü etki ve sonuçlarına karşı bilinçlenmesini amaçlamaktadır. Seminer kapsamında ele alınacak konu başlıkları aşağıdaki gibidir.

  • İklim değişikliği nedir? İklim değişikliği ile ​​mücadele için hangi araçlar mevcut? Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nden Paris Anlaşması’na nasıl gelindi? Paris Anlaşması ne kadar etkili olacak? 
  • İklim değişikliği ekosistemlerimizi nasıl etkiliyor? Karasal biyosfer iklim değişikliğinden nasıl etkileniyor? İklim değişikliği kitlesel biyolojik çeşitlilik kaybına mı neden oluyor?
  • Dünyanın ısındığını nasıl biliyoruz ve halihazırda hangi etkileri gözlemledik? Bu ısınmayı ve bu etkileri insan faaliyetlerine nasıl bağlayabiliriz? 
  • İnsanlar iklim konusunda ne zaman harekete geçmeye başladılar ve aktivistlerin kompozisyonu zaman içinde nasıl değişti?
  • Şehirler iklimin etkilerine karşı ne kadar savunmasız? Şehirlerin iklim değişikliğine nasıl katkıda bulunuyor, iklim değişikliğinin yarattığı riskler nelerdir?  

EĞİTMEN HAKKINDA: 

Cansu Karaca Ceylan 2012 yılında, Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP) kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Ardından, İTÜ’de çevre biyoteknolojisi alanında arıtma tesislerinden kaynaklanan arıtma çamurlarından enerji geri kazanımı üzerine yüksek lisans çalışmasını tamamladı. Cansu, 2012-2017 yılları arasında çevre ve enerji problemlerine çözüm üreten bir danışmanlık şirketinde araştırmacı, proje mühendisi ve danışman olarak sürdürülebilirlik, çevre (karbon, su ve enerji gibi) ayak izi çalışmaları, arıtma çamurlarından enerji geri kazanımı, yaşam döngüsü değerlendirmesi, sera gazı emisyonlarının hesaplanması ve raporlanması gibi birçok konuda çeşitli projelerde yer aldı. 2015 yılından beri World Energy Council (WEC) bünyesinde yer alan Future Energy Leader (FEL-100) programında iklim değişikliği, hidrojen enerjisi, ve enerji verimliliği konularına yönelik çalışma gruplarında yer almaktadır. 2020 yılında, pandemi nedeniyle ilk defa çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ve Al Gore tarafından verilen “The Climate Reality Project” eğitimine Türkiye’yi temsilen katıldı. 2021 yılında, Oxford Üniversitesi’nde Oxford School of Climate Change isimli eğitim programına katılmaya hak kazanarak iklim değişikliği eksenindeki temel konular hakkında üniversitenin seçkin uzmanlarından dokuz hafta boyunca eğitim gördü. Akademik çalışmalarına devam eden Cansu, günümüz çevre sorunlarına çözüm bulmaya yönelik girişimlerine devam etmektedir.

BUNU DA OKU:  Bu yıl Avrupa'da tarihin en sıcak haziran ayı yaşandı
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Cansu Karaca Ceylan

Cansu Karaca Ceylan İstanbul’da doğdu. Çevre ve enerji alanına olan ilgisi lise yıllarında katıldığı South-Eastern Mediterranean Sea Project (SEMEP) ile başladı. 2012 yılında, Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP) kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Ardından, İTÜ’de çevre biyoteknolojisi alanında arıtma tesislerinden kaynaklanan arıtma çamurlarından enerji geri kazanımı üzerine yüksek lisans çalışmasını tamamladı.

Cansu, 2012-2017 yılları arasında çevre ve enerji problemlerine çözüm üreten bir danışmanlık şirketinde araştırmacı, proje mühendisi ve danışman olarak sürdürülebilirlik, çevre (karbon, su ve enerji gibi) ayak izi çalışmaları, arıtma çamurlarından enerji geri kazanımı, yaşam döngüsü değerlendirmesi, sera gazı emisyonlarının hesaplanması ve raporlanması gibi birçok konuda çeşitli projelerde yer aldı. 2015 yılından beri World Energy Council (WEC) bünyesinde yer alan Future Energy Leader (FEL-100) programında iklim değişikliği, hidrojen enerjisi, ve enerji verimliliği konularına yönelik çalışma gruplarında yer almaktadır. 2020 yılında, pandemi nedeniyle ilk defa çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ve Al Gore tarafından verilen “The Climate Reality Project” eğitimine Türkiye’yi temsilen katıldı. Günümüz çevre sorunlarına çözüm bulmaya yönelik girişimleri devam etmektedir.

Yorumlar kapatıldı.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, Etkinlikler, İklim Değişikliği
Hidrojen enerjisiyle ulaşımda karbon salımını azaltmayı hedefleyen 3 proje

Hidrojen enerjisi dünya çapında hızla genişleyen politika ve proje sayısı ile eşi benzeri görülmemiş bir siyasi ve ticari ivmenin tadını

Kapat