Plastiksiz bir piknik için beş ipucu

Özellikle bu sıcak günlerde piknik yapmak, akşam yemeğini parkta yemek hepimize iyi geliyor. Ardınızda atık bırakmadan, plastikten uzak piknik yapmak için beş ipucu hazırladık.

#1 Yemeklerinizi yeniden kullanılabilir kaplarda taşıyın

Ormanlık alanlarda en çok karşılaşılan atıklar tek kullanımlık plastikler oluyor. Piknikten sonra ardınızda atık bırakmamak için hazırladığınız yemekleri tek kullanımlık kaplar yerine evde, buzdolabında kullandığınız saklama kaplarına koyun.

Ekmek ve meyveler gibi kaba konması şart olmayan malzemeleri bez ya da havlulara sararak yanınızda taşıyabilirsiniz.

#2 Evde kullandığınız tabak ve çatal bıçakları götürün

Plastik tabak, çatal ve bıçaklar yerine evde kullandığınız sofra malzemelerini götürün. Kirlenmiş bulaşıklarınızı bir poşete koyup eve götürebilirsiniz. Seramik ya da porselen tabaklarınızın kırılmasından endişe duyuyorsanız bambu tabak, çatal ve bıçak kullanabilirsiniz.

#3 Kağıt peçete ve kağıt havlu kullanmayın

Kağıt peçete ve kağıt havlu yerine kumaş peçeteleri kullanmaya özen gösterin. Kumaş kurulama bezi, peçete, piknik örtüsü gibi ürünleri yıkayarak senelerce kullanabilir, kilolarca plastik atığın çöp sahalarına atılmasını engelleyebilirsiniz.

#4 Matara ve cam bardak kullanın

Yaz aylarında bolca sıvı tüketildiğinden plastik içecek şişe ve bardak kullanımı da oldukça artıyor. Evde hazırladığınız içecekleri ve bireysel su şişelerinizi yanınızda götürün. Plastik bardak yerine evden getirdiğiniz cam bardakları ya da yeniden kullanılabilir kamp bardaklarını kullanın.

#5 Alanı temiz bırakın

Piknik ya da yemeğiniz bittikten sonra arkanızda çöp bırakmayın. Sigara izmariti, kapak ve küçük çöp parçaları gibi malzemelerin hepsini toplayıp çöp kutusuna attığınızdan emin olun.

BUNU DA OKU:  Bir zamanlar Gezi Parkı
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Yorumlar kapatıldı.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Banner Right Side, Ekoloji, Geri Dönüşüm
Yanlış Tarım Politikaları ve Uygulamaları Binlerce Flamingo Yavrusunu Öldürdü!

Yanlış su ve tarım politikaları ve uygulamaları, denetimsizlik 3 bin ila 5 bin arasında yavru flamingonun yaşamı yitirmesine sebep oldu.

Kapat