Şifahane baharı karşılıyor: Paneurhythmy

Galata Şifahane, baharı, Yaşam Dansı olarak da bilinen Paneurhythmy atölyesi ile karşılıyor. İki Bulgar kolaylaştırıcı olan Svetla Baltova ve Yoanna Streteva önderliğinde yapılacak atölye 20-21 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kayit icin Galata Şifahanesi 0212 2528029 ve 0535 0824409 nolu telefonlari arayabilirsiniz

Büyük Hendek cad. No 21 Kat:2 Galata Beyoğlu İstanbul

Paneurrythmy Atölyesi

20-21 Nisan 10.00-17.00

Ücret tek gün için 150, iki gün için 225 TL

Paneurhythmy

Düşünce, söz, hereket ve müziğin birlikteliği Paneurhythmy (evrensel ritim) Müzik ve şiirin uyumlu ritmik hareketlerin duygularda ve zihinde huzuru yaratmak ve fiziksel sağlığı korumak için doğal bir biçimde birleştiği çember şeklinde dansedilen özgün bir ruhsal pratiktir.

Paneurhythmy kelimesi Yunanca 3 kaynaktan gelmektedir:

Pan bütün, sarmalayan; Eu uyumlu, dengeleyen; Rhythm de döngüsel ilke anlamına gelir. Bu yüzden Paneurhythmy evrensel uyumlu ritim demektir.

Doğada evrensel bir ritim vardır, biz bu ritme uyumlanırsak, akıllı doğanın yaşamsal güçleri bedenlerimizde akmaya başlar. Paneurhythmy hareketleri ruhsal okullarda öğrenilen, doğanın kendisinden alınmış mistik geometrik biçimleri içerir, böylece bedenimiz varoluşun evrensel kanunlarını ve öz simgeleri şekillendiren bir hale gelir. Paneurhythmy, Bulgaristan ve birçok ülkede yediden yetmişe her yaştan insan tarafından uygulanan, yararlı etkileri bilinen bir danstır.

Fiziksel bedeni güçlendirir ve enerjik hale getirir, zihni ve duyguları yatıştırır ve sakinleştirir. Bazı klinik çalışmalarda kronik zihinsel bozukluklardaki olumlu etkisi gösterilmiştir.

Paneurhythmy Bulgar kökenli ruhsal öğretmen, felsefeci, besteci ve şifacı Peter Deunov (1864-1944) tarafından geliştirilmiştir. Beinsa Duno spiritüel ismiyle de bilinen, Paneurhythmy’nin geliştiricisi, bu yöntemi “evrenle uyumlu hareket etme, hissetme ve düşünme bilimi” olarak tanımlamıştır.

BUNU DA OKU:  Kutsal Ekonomi: Dönüşüm Çağında Para, Armağan ve Toplum
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, Kent, Topluluklar
Gıdan için bir imza

"Rekabet Kurumu süt ve yemdeki haksız rekabeti mercek altına aldığını bir an önce ilan etmeli!"

Kapat