Tarihte bir ilk: Arıların nesli resmî olarak tükeniyor

Yedi farklı arı türü, tarihte ilk kez Amerika’nın nesli tükenmekte olan türler listesine eklendi. Gezegenin gidişatı ve gıdanın geleceği için kilit rol oynayan arıların yok olması, dünya üzerinde diğer türlerin de yaşayamayacağı anlamına geliyor.

TIKLAYIN: 26 yıl sonra gelen itiraf: Arıları tarım ilaçları öldürüyor!

Amerika Balıkları ve Vahşi Yaşamı Koruma Servisi (FWS) kurulduğu günden beri ilk kez arıların nesli tükenmekte olan türler arasında yer aldığını resmî olarak açıkladı. Bu raporda Hawaii bölgesindeki yedi tür yer alsa da Kuzey Amerika ve ötesindeki arıların da tehlike altında olduklarına değinildi.

bee_shutterstock_55719967

Raporda bahsedilen yedi türün isimleri şöyle:

  • Hylaeus anthracinus
  • Hylaeus assimulans
  • Hylaeus facilis
  • Hylaeus hilaris
  • Hylaeus kuakea
  • Hylaeus longiceps
  • Hylaeus mana

Bal yapmak için çiçekten çiçeğe konarken polenleri bitkiler arasında taşıyarak tükettiğimiz taze gıdanın üçte birinin üremesini sağlayan arıların yok olmasının en önemli nedenleri tarımda kullanılan böcek ilaçları ve iklim değişikliği. Siz de arıları korumak için kimyasal ilaçlarla zehre boğulmamış sebze ve meyveleri tüketmeyi tercih edebilir, balkon ve bahçenizde arıların sevdiği bitkileri yetiştirebilirsiniz.

1006099_766181140067466_1246398356636072578_n
(Kaynak: MNN)

BUNU DA OKU:  Çevre ve hayvanlara zararlı 6 tarım ilacının kullanımı yasaklandı
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Doğal Kaynaklar, Ekoloji, Gıda, Gıda Gündemi, Hayvanlar
Yıllarca yetiştirebileceğiniz uzun ömürlü 8 meyve ve sebze

Bazı yıllık bitkileri siz de evinizde yetiştirebilir, bir yıldan daha uzun bir süre ürünlerinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Kapat