Yeşil Posta: Ülkemizden ve dünyadan haberler
#1 Belçika’da kuaförlerden toplanan saçlar, çevreyi kirleten petrol ve diğer hidrokarbonları emen paspaslara dönüştürülüyor.
#2 Sivas’ta -30 derecede, toprak olmadan hindistan cevizi kabuğunda domates üretimi yapıldı.
#3 İBB tarafından Baltalimanı’nda Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi açıldı.
#4 Okyanuslardaki su buharını toplayan bir sistem, tatlı su sıkıntısına çözüm olabilir. Tek bir sistemin 500 bin kişinin günlük içme suyu miktarını karşılayabileceği öngörülüyor.
#5 Antarktika’daki türlerin yüzde 65’i iklim krizi nedeniyle yok olma tehditi altında.
#6 BP’nin bu yıl yenilenebilir enerjiye ayırdığı miktar petrol ve gaz projelerine ayırdığı miktarın yarısı kadar. Kaynak: The Guardian
#7 New York kentinde, doktorlar 44 milyon dolarlık yatırımla kurulan tıp programı aracılığıyla bitki bazlı beslenme eğitimi alabilecek.
#8 Karbondioksit salınımı azaltan ve enerji verimliliği üzerine Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde araştırmalarına devam eden Prof. Dr. Bilge Yıldız, Rahmi Koç Bilim madalyasını kazandı.
#9 Kırmızı et gibi gıdaların küresel ısınma üzerindeki etkilerini öğrenmek tüketicilerin tercihlerini değiştirebilir.
#10 2022, ölçümlerin başladığı 1800’den beri İtalya’nın en sıcak yılı oldu.
#11 Kuzey Amerika’da iklim krizi kaynaklı kar fırtınası en az 60 kişinin ölmesine neden oldu.
#12 Hidrojenin üretimi, nakliyesi, depolanması veya kullanımı sırasında yüzde 10’luk bir sızıntı bile onu yeşil teknoloji yapmaktan uzak tutuyor.




































































































