Sabancı Üniversitesi’nde geri dönüşüm hareketi: SugoesGreen

Büyük bir heyecanla organize ettiğimiz Türkiye’nin kampüsler arası ilk çevre yarışması Students Go Green geçtiğimiz günlerde sona erdi ve kazananlarını da ilan edildi. Detaylarına buradan ulaşabileceğiniz projede yer alarak kampüslerinde değişim yaratan tüm ekipleri sizlerle tanıştırmak niyetindeyiz.

Bugün yarışmanın finale kalan ekiplerinden SugoesGreen ve kampüslerinde geri dönüşüm alanında yarattıkları sürdürülebilir değişime yer veriyoruz. Gelin, tüm süreci onlardan dinleyelim.

Projemiz son sınıf ekonomi öğrencisi Ali Şimşek, görsel sanatlar öğrencisi Neslihan Sümer, psikoloji 2. sınıf öğrencisi Begüm Kobanbay ve genetik ve biyomühendislik 2.sınıf öğrencisi Aslıhan Dal tarafından gerçekleştirildi.

Projemiz SugoesGreen adı altında Sabancı Üniversitesi’ndeki fazla tüketimi nasıl azaltırız sorusuyla başladı. Ardından aşırı kağıt tüketimi konusuna yöneldi.

Sabancı Üniversitesi’nin gelişmiş bir geri dönüşüm düzeneği olduğu halde kampüste çok fazla kağıt tüketiminin olduğunu keşfettik. Özellikle sınav dönemlerinde çok fazla kullanılmış kağıtların etrafta olduğunu farkettik. Bu yüzden kağıt-upcycle projesi oluşturmaya karar verdik.

Proje okulumuzdaki Toplumsal Duyarlılık Projeleri ofisinin katkısıyla oluşturuldu. Başta projemiz TDP’nin atadığı 10 gönüllü ile başlamış olsa da bu gönüllü sayısı sosyal medya bilinçlendirmesiyle 20’ye kadar ulaştı. Projemizde her hafta düzenli olarak gönüllülerimizle atık kağıtlardan eşyalar yaptık ve her hafta yaptığımız eşyaların fotoğraflarını Instagram ve Facebook‘tan paylaştık. Twitter hesabımızdan da düzenli upcycle projemiz ve kampüsümüzdeki fazla tüketim hakkında tweetler attık.

Projemizin sonralarına doğru da kampüsümüzdeki farkındalığı arttırtmak adına Unilever ve Anadolu Cam konuşmacılarıyla beraber “ “Green Day” düzenledik. Green Day’de genel olarak Türkiye’deki sürdürülebilirlik projeleri hakkında konuşuldu.

Projemizin kampüsümüzde farklılık yarattığını dönem sonuna doğru farkettik. Öncellikle TDP’den devam onayı aldı. İkinci olarak Sabancı Üniversitesi öğrencilerinde ürünlerimizi çok sık görmeye başladık ve Green Day sonrası yaptığımız kermeste insanlar ürünlerimizi alarak, projemiz hakkında sorular sormaya başladı. İlerisi içinde projemizi çocuklarla ve engellilerle bağlantılı olarak ortak bir upcycle projesi şeklinde devam ettirmeyi planlıyoruz.

BUNU DA OKU:  Korumazsak Kaybederiz: 3 Van Gölü büyüklüğünde sulak alan ekolojik işlevini yitirdi
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, Geri Dönüşüm, Kent, Topluluklar
Betona inat! Yeşile önem veren 5 belediye

Yeşile önem veren 5 belediye

Kapat