26 Mart – 1 Nisan haftasında düzenlenecek 7 çevre dostu etkinlik

Geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da İstanbul’da odağına çevreyi ve sürdürülebilir yaşamı alan etkinliklerden hazırladığımız seçkiyi sizlerle paylaşıyoruz.

28 Mart Çarşamba – Kefirden Gelen Sağlık

30 kadar bakterinin yaşam ortaklığı sonucunda ortaya çıkan kefir ‘danesi’, sütü mayalayarak kefire dönüştürüyor.Bu yararlı bakteriler ile aynı zamanda sindirim sisteminizi güçlendiriyor. Kokopelli Şehirde’de düzenlenecek bu atölyede, kefirin tarihçesinden yapımına kadar bütün konular ele alınacak.

Atölyede kefir, kefir peyniri, kefirin 2. fermantasyonu uygulamalarını görüp, tadım yapabilir ve kefir smoothie, kefirden kahvaltılıklar ve tatlılar gibi pek çok tarifi inceleyebilirsiniz.

Katılımın 130₺ olduğu etkinliğe kayıt için buraya tıklayarak ulaşacağınız formu doldurmanız rica ediliyor. Detaylı bilgi için info@kokopellisehirde.com adresine yazabilir ve etkinliğin Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.

30 Mart Cuma – Doğal Bir Kütüphane: Ağaçlar

Ağaçların başına gelen her olay bir iz bırakır ve hepsi gövdesindeki yıllık halka dediğimiz sayfalarına yazılır. Yıllık halkaları incelediğinizde birbirinden çok farklı olayların etkilerini okuyabilir ve milyon yıllardan yakın zamana kadar farklı dönemlere ait bilgilere ulaşabilirsiniz. Özetle ağaçlar; doğayı okuma ve anlamada en önemli kütüphanelerden biridir.

ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezi, 54. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl ağaçların arasındaki iletişimi ve hafızalarını konu ediyor. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Botaniği Ana Bilim Dalı Başkanı ve ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Ünal Akkemik’in ağaçlar üzerinde yıllar süren araştırmalarını, bu konferansla dinleme şansı yakalayabilirsiniz.

Çekül’ün Beyoğlu’daki Merkezi’nde düzenlenecek ücretsiz etkinlik Cuma günü saat 14:00’da başlayacak. Katılım sayısı sınırlı olduğundan burayı tıklayarak ulaşacağınız katılım formunu doldurmanız rica ediliyor. Etkinliğin Facebook sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

31 Mart Cumartesi: Türkiye ve Dünyada Yeşil Siyaset

Dünyada ve Türkiye’de yeşil siyasetin tarihten bugüne izlediği yolculuğu, temel ilke ve politikalarını, son gelişmeleri ve sıcak tartışmaları Yeşil Siyaset Platformu 31 Mart 2018 Cumartesi günü masaya yatırılıyor.

BUNU DA OKU:  Çevre Mühendisleri Odası desteğini bekliyor

Bu ilk tartışmada dünyada ve Türkiye’de hareketin tarihsel gelişiminden yola çıkılarak, mevcut durum ve tartışmalar değerlendirilecek. Ümit Şahin’in yapacağı sunumlar ve katılımcıların tartışmaları üzerinden işlenecek atölye çalışması 14:00’de başlayacak.

Yeşil Düşünce Derneği’inin Beşiktaş’taki ofisinde düzenlenecek atölyeye katılım ücretsiz. Etkinliğin Facebook sayfasını buradan inceleyebilirsiniz.

31 Mart Cumartesi: Yenebilir Otlar Dünyası

Toprak ananın bağrından ve mitolojinin büyülü dünyasından çıkıp gelerek şifalarını ve lezzetlerini sunan, sofralarımızı şenlendiren otları tanımak isteyenler için kaçırılmayacak bir atölye 31 Mart Cumartesi günü Kokopelli Şehirde tarafından düzenleniyor.

Atölye çalışmasında sırasında otlar ve mevsimlerin ilişkisi, nasıl kullanılması ve pişirilmesi gerektiği, kadınların ve farklı uygarlıkların otlarla ilişkisi ele alınacak daha sonra ise Kokopelli’nin bahçesinde yenebilir ot ve çiçek dikimi olacak.

15 kişi ile sınırlı olan ve katılımın 130₺ olduğu etkinliğe kayıt için buraya tıklayarak ulaşacağınız formu doldurmanız rica ediliyor. Detaylı bilgi için info@kokopellisehirde.com adresine yazabilir ve etkinliğin Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.

1 Nisan Pazar – Ekolojik Baskı Atölyesi

Ekolojik baskı doğada bulunan malzemelerin renklerinden faydalanarak kağıt ve textil ürünleri üzerinde renk ve desen yaratma yöntemi olan Ekolojik Baskıyı (Ecoprinting) keşfetmek isteyenler 1 Nisan Pazar gününi şimdiden ayırsınlar.

Ödüllü grafik tasarımcısı ve sanat yönetmeni Aslı Smith’in Heliotropic Stüdyosu’nda düzenleyeceği atölye çalışmasında bu baskı sürecinde kullanılan malzemeleri tanıyacak, koton, ipek, ve keçe kumaşlar üzerinde kendi uygulamalarınızı gerçekleştirebileceksiniz.

Katılımın 180₺ olduğu atölyeye katılım 10 kişi ile sınırlıdır. Kayıt için heliotropicstudio@gmail.com ‘a email atabilirsiniz. Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

1 Nisan Pazar- Bahçeye/ Balkona Hazırlık

Havalar bir sıcak bir soğuk gitse de artık bahar geldi, ağaçlar rengarenk çiçeklenmeye başladı. İstanbul Permakültür Kolektifi de bahçesinde ya da balkon bahçesinde bitki yetiştirmek isteyenler için bir bahara hazırlık atölyesi sunuyor.

BUNU DA OKU:  "Artık herkes kendinden değişime başlamalı!"

Toprak kalitesi, etkim yöntemleri ve uygun bitki çeşitleri gibi konuların ele alınacağı atölye 1 Nisan Pazar günü saat 11:00^de başlayacak.

Katılım ücreti 200 ile 250₺ arasında olan ve katılımcılar tarafından belirlenecek etkinlik 15 kişi ile kısıtlı. Katılmak için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye etkinliğin Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

1 Nisan Pazar – 3. İstanbul Tohum Takas Şenliği

Atalık tohumlarımızın yaşamasını ve onlara sahip çıkılmasını amaçlayan ve bu sene üçüncüsü düzenlenecek İstanbul Tohum Takas Şenliği’ni, bu kez Üsküdar Emek Mahallesi’nde sokakta kendine yer buluyor.

Etkinlikte şimdilik, Kuleli Emek Mahallesini Yaşatma Derneği, Yeryüzü Derneği, Ovacık Kadın Tohum Derneği, Malva Permakültür Çiftliği, Zeytinliboğaz Permakültür Çiftliği, Refikler Kolektifi, Permakamp, Can Yücel Tohum Merkezi, İyi ki Üsküdar Var! ve Yeni İnsan Yayınevi gibi organizasyonlar bulunmakta.

Hava şartları nedeni ile 1 Nisan’a ertelenen etkinlikte, tohum sevdalıları, İstanbul’da ekim dikim yapan kent bahçecileri ve bu çok kıymetli tohumları bizimle paylaşan üreticiler hep beraber bu etkinlikte buluşacak. Etkinliğin Facebook sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.

1 Nisan Pazar – Yeryüzü Repair Cafe 3. Tohum Takas Şenliği’nde

Türkiye’de ilk kez, gönüllüler aracılığıyla ücretsiz eşya onarımı yapan Yeryüzü Repair Café, önceki etkinliklerde olduğu gibi arızalı, sorunlu, çalışmayan eşyalarınız uzman gönüllüler tarafından bu sefer 3. Tohum Takas Şenliği’nde onarmaya devam ediyor.

Arıza tespitinden sonra parça gerekmeden yapılabilecek onarımlar ücretsiz gerçekleşiyor. Parça gerekiyorsa eşya sahibinin sağlaması gerekiyor, bu konuda bilgilendirme/yönlendirme yapılıyor. Bu ay elektrikli ve elektronik cihazlar, giysi, tekstil, takı ve mekanik ürünlerin tamiri yapılıyor.

1 Nisan Pazar günü 12.00-15.00 arasında  Üsküdar, Kuleli Emek Mahallesinde düzenlenecek etkinlik hakkında daha fazla bilgiye Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Yorumlar kapatıldı.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, Kent
“Kendimizi değiştirmediğimiz sürece, bu zulüm endüstrisi katlanarak büyüyecek ve hiçbir sürdürülebilirliği olmadığı için de yeryüzü ile birlikte insanlığı da yok edecek.”

2016 yılından bu yana Türkiye'de hayvanların refah ve özgürlüğü için çalışan, tür ayırd etmeden hayvan ihlâllerini raporlayan ve farkındalık artırıcı...

Kapat