Haluk Levent sözünü tuttu: Küle dönen Şeytan Sofrası’nda ağaçlandırma çalışmaları haftaya başlıyor
Haluk Levent, müzisyen kimliği ve hayranları ile kurduğu samimi bağın yanı sıra çevre ve insan hakları gibi sosyal konulardaki hassasiyeti ile de kitlelerin sevgi ve saygısını kazanmış bir kişilik. Başkanlığını yaptığı AHBAP platformu Türkiye’nin dört bir tarafında ihtiyaç sahipleri için yardım topluyor ve sosyal fayda projelerine imza atıyor.
Geçtiğimiz yaz Ağustos ayında Ayvalık Tabiat Parkı’nın içerisinde bulunan 20 hektarlık Şeytan Sofrası mevkii yanarak küle döndüğünde sesini ilk yükseltenlerden biri de Haluk Levent olmuştu.
Tüm takipçilerim!
AHBAP olarak karar alıyoruz . Belirleyeceğimiz tarihte fidan dikmeye bizimle beraber var mısınız? pic.twitter.com/FDj8tUJUnU— Haluk Levent (@haluk_levent) August 20, 2017
Bu tepki ve çağrı çok önemli çünkü yanan alanın yola uzak bölgede çıkması ve yayılış yönü bakımı gözetildiğinde rant uğruna özellikle yakıldığı düşünülmekteydi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, Ayvalık Cennet Koyu’ndaki yangında sabotaj ihtimali üzerinde durduklarını söylemişti.
Yangının hemen ardından Eroğlu ile görüşmelere başlayan Haluk Levent daha sonra twitter hesabından Veysel Eroğlu’ndan kasım ayında bölgenin ağaçlandırmaya başlanacağına dair söz aldıklarını duyurmuştu.
Şeytan Sofrası’nın akıbetini yakından takip eden ve ağaçlandırma çalışmasının peşini bırakmayan, bakanlık ile düzenli görüşmelere devam eden Haluk Levent, müjdeli haberi bu sabah yine twitter hesapları üzerinden duyurdu ve Türkiye’nin her yerinde yanan ormanların takipçisi olacaklarını söyledi. AHBAP’ın da gönüllü olarak ağaçlandırma çalışması 15 Aralık’ta başlıyor!
Fİdanlar da bakanlıktan.
Değerli dostlarım şu anda atacağım twitler aynı zamanda bir basın açıklaması niteliğindedir. Beş ya da altı twiti sıralı şekilde gönderiyorum
— Haluk Levent (@haluk_levent) December 6, 2017
1) Bildiğiniz gibi ülkemizin en can yakıcı sorunlarından biri de binlerce yıllık muhteşem ormanlarımızın çeşitli nedenlerle yanarak yok olması. Bu ormanlardan biri de geçtiğimiz Ağustos ayında yanan, Ayvalık Şeytan Sofrası idi.
— Haluk Levent (@haluk_levent) December 6, 2017
2) O güzelim Ayvalık ormanları yok olduğunda da canımız çok yandı. Muhtemel bir rant uğruna ciğerlerimizden bir parça daha sökülmüştü. Ama bu sefer “Ahbap var” dedim ve Ahbap ile, yanan ormanı baştan ağaçlandırmaya talip olduk. Konuyu sürekli gündemde tuttuk.
— Haluk Levent (@haluk_levent) December 6, 2017
3) Bunun üzerine Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu da devreye girdi ve bizlere yangında yok olan bölgenin tekrar ağaçlandırılacağının “sözünü verdi”. Hatta Kasım ayı diye “tarih sözü de aldık”. Çok sevindik ve beklemeye başladık.
— Haluk Levent (@haluk_levent) December 6, 2017
4) Ardından: 14 Eylül, 24 Ekim, 14 Kasım, 16 Kasım, 20 Kasım, 29 Kasım, 1 Aralık ve 5 Aralık tarihlerinde Bakanlık yetkilileriyle tekrar tekrar konuşup, hazır olduğumuzu, ormanı ağaçlandırmak için onay ve tarih beklediğimizi ısrarla belirttim.
— Haluk Levent (@haluk_levent) December 6, 2017
5) VE BUGÜN TÜM KAMUOYUNA bu bilgiyi paylaşmak istiyorum: 15 Aralık 2017 gününden itibaren Ahbap Ayvalık’ta yanan bölgeye ilk fidanları dikmeye başlayacak BUGÜN İTİBARİ İLE TÜM HAZIRLIKLARIMIZA BAŞLIYORUZ .
— Haluk Levent (@haluk_levent) December 6, 2017
6) Ayrıca: Bundan böyle; Türkiye’nin her yerinde yanan ormanların takipçisiyiz. Domaniç’ten Pülümür’e, Hozat’tan Hakkari’ye nerede bir orman yansa AHBAP olarak, hepsi için elimizden ne geliyorsa yapacağız.
— Haluk Levent (@haluk_levent) December 6, 2017
7) Bekle bizi Ayvalık: Türkiye’nin her yerinden ellerinde fidanlarla Ahbaplar geliyor @ahbapplatformu
— Haluk Levent (@haluk_levent) December 6, 2017
8) Orman Bakanlığına teşekkür ediyoruz. Bunun tüm yanan – yakılan ormanlar için bir milat olmasını istiyoruz
— Haluk Levent (@haluk_levent) December 6, 2017
9) Tüm AHBAP platformu ile o gün Orman Bakanlığının başlatacağı fidan dikimine bizler de gönüllü olarak katılacağız.. Bu sebeple Ayvalık’a gelecek dostlar yanlarında fidan getirmese de olur..Bakanlık fidanları temin etti bile..
— Haluk Levent (@haluk_levent) December 6, 2017





































































































