Adet sancılarınız için ilaç almayın, doğal rahatlayın!

Kadınlar için adet dönemi kaçınılmaz bir gerçek. Kadınların çoğu için ise asıl problem adet sancılarının verdiği rahatsızlıkta yatıyor. İş yerinden izin almak zorunda kalıp yatakta kıvranarak geçirdiğiniz günler ve lapraskopik cerrahiyi tavsiye eden doktorlara harcadığınız paralar da cabası…

Doktorların aslında çok basit ve evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerden bahsetmeleri gerekmez mi? Doğum kontrol haplarının pek de doğal ve güvenli olduğunu söyleyemeyeceğim. Kan pıhtılaşması, inme, göğüs ve rahim kanseri gibi riskleri olduğundan bu tip ilaçlardan uzak durmanız gerektiğini söylemeye gerek yok sanırım. O zaman doğal ve güvenli metodlara bir göz atalım…

Elma sirkesi – Elma sirkesinin bir çok faydasından biri de regl dönemlerinizdeki krampları azaltması. Bir tatlı kaşığı organik elma sirkesini (NAR’ın elma sirkesini kesinlikle tavsiye ederim) ılık bir bardak suyla karıştırarak günde üç kez tekrarlarsanız kan pıhtılaşmasını dengeleyeceğinden adet sürenizi azaltacak ve anemiye yol açma ihtimali olan kan kaybını da düşürecek. Rahim kaslarını rahatlatacak potasyum ve kalsiyum içeriğinden dolayı ağrılarınızın da oldukça azaldığını fark edeceksiniz.

Şekerkamışı pekmezi – Oldukça eskiden kalma bir yöntem de olsa yıllardır işe yarıyor olması güvenliliğinin de göstergesi olsa gerek. Günlük almanız gereken 2-3 kaşık şekerkamışı pekmezindeki demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, seleyum, manganez ve B6 vitaminleri adet ağrılarınızı geçirecektir. Bu besinler kaslarınızı rahatlatacak, kan pıhtılaşmasını azaltacak ve kan kaybından oluşabilecek rahatsızlıkları ortadan kaldıracaktır. Pekmezi ılık süt ile içmenizi tavsiye ederim. Fasulye ve tavuk yemeklerinize, ekmek veya kurabiye yaparken de kullanabilirsiniz.

Baharatlar – Papatyanın sakinleştirici etkisi, lezzetli tarçın ve keskin kokulu nane ile bedeniniz ve ruhunuz için bir çay hazırlayabilirsiniz. Zencefili biraz ezip 30 dakika boyunca suda kaynatıp, bal veya limon suyu ile de içebilirsiniz.

BUNU DA OKU:  Dikkat: Rujunuzda kurşun olabilir!

Tuzlu, süt bazlı gıdalardan ve alkol ve kafeinden uzak durun – Bu tür gıdalar su tutacağından şişmenize neden olur ve karamplarınızın artmasını teşvik eder. Hareket edin – Sancılarınız başladığından yayılmak istemeniz, sadece yatar pozisyonda kalmak istemeniz çok doğal ama hafif hareketlerle kas basıncından ve rahim kramplarından kurtulabilirsiniz. Günde 20 dakikalık yürüyüş veya hafif bir yoga seansı yapmayı deneyin. Bu sıcaklarda eğer mümkünse yapabileceğiniz en güzel şey de günlük yüzme egzersizleri olacaktır.

Stresten uzak durun – Stres vücuttaki kortizol seviyelerini yükseltir ve bu da tiroid faaliyetlerini önler, kan şekerinde dengesizlik yaratır ve sonuçta bağışıklık sistemine zarar verir. Hele ki adet döneminizde bu tip şeylere kimsenin ihtiyacı yoktur. Eminim sizlerin de büyüklerinizden veya çevrenizden duyduğunuz adet dönemi için çareler vardır. Paylaşırsanız çok sevinirim.

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Nil Kayarlar Sarrafoğlu

1969 yılında doğdum. Aklım başıma geldiğinde ailemden sonra ilk doğayı sevdim. Taşı toprağı, çiçeği ve hatta böceği... Okudum, çalıştım ve büyük şehirlerde yaşadım. Dünya üzerinde doğanın en uzak yerlerine de gittiğim ve kaldığım zamanlar oldu, işte o zamanlarda kendimi çok iyi hissettim,. Döndüm dolaştım şimdi yine şehirdeyim. Bu sefer 4 yaşında bir oğlum var, onu doğanın içinde büyütmeye çalışıyorum, hafta sonları kaçıyoruz şehirden küçük köyümüze. Mutluyuz böyle şimdilik. Anne olduktan sonra dünyayı kurtarmak için ille de büyük kahraman olmak gerekmediğini anladım, anne olmak yetiyormuş! Atık yönetimi, enerji tasarrufu ve sağlıklı beslenme gibi konulara önem veriyoruz evimizde. Payımıza düşeni ve mümkünse daha fazlasını yapmaya gönüllüyüz ailece de. Yeşilist kanalı ile sesimi duyurabildiğim için mutluyum.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Hayat, Kendin yap, Kişisel Bakım, Şifa
1896’dan 2012’ye: Olimpiyat oyunlarında neler oldu?

Olimpiyat oyunlarının başladığı günden bugüne yaşanan tuhaf hikâyeler.

Kapat