Buğday’dan Uygulamalı Kent Bahçeciliği Eğitimi

Yeşilist olarak heyecanla takip ettiğimiz Buğday, ikinci kez Uygulumalı Kent Bahçeciliği Etkinliği düzenliyor. Toprağa, tohuma hasret kalan, ekolojik bir yaşama adım atmak isteyen herkese açık olan etkinliğin detaylarını, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından yayınlanan basın bülteni ile aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

Elimiz Tohuma, Toprağa Değecek!

Daha önce İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz Uygulamalı Kent Bahçeciliği Eğitimimizi gelen talepler üzerine, İstanbul’da ve pek çok ilde tekrarlamak niyetindeyiz. Bu niyetle ilk adımı atıyor ve 23-24 Mayıs’ta İzmir’de buluşmayı diliyoruz.

Yine bütüne bakmaya çalışarak, tohumun döngüsünü öğrenerek, bir yandan da toprağa dokunarak; hatta ikinci gün, Urla’da enginar yetiştiren bir ailenin bahçesine konuk olarak…İlk günkü eğitimBademler Köy Tiyatrosu sahnesinde. İkinci günkü eğitimi ise, Urla İskele mahallesindeki bir enginar tarlasında temiz havada, kuş cıvıltıları arasında, bahçe kompostu ve yükseltilmiş sebze yatakları inşa ederek, tohuma, toprağa dokunarak yapıyoruz.

9

Eğitim 30-31 Mayıs tarihlerinde de İstanbul’da tekrarlanacak. İstanbul’daki eğitimde ilk gün, Buğday Derneği’nin Kadıköy ofisinde, kısıtlı alanlarda kendi gıdamızı yetiştirmeyi, atalık tohumlarımızı ekmeyi ve çoğaltmayı, gerçek gıdaya ulaşmayı, küçük alanlar için pratik bir uygulama olan çuvalda patates yetiştirmeyi, mutfak atıklarımızı komposta dönüştürmeyi öğreneceğiz.

İkinci günkü eğitimi ise, Büyükada’nın temiz havasında, bahçe içerisinde, yine bol bol toprağa dokunarak geçireceğiz.

Buğday Derneği’nin tohum ve kent bahçeciliği alanında deneyim sahibi ekip arkadaşları tarafından hazırlanan Uygulamalı Kent Bahçeciliği Eğitimi’nde ayrıca; enerjinin, gıdanın dönüşümüyle ilgili Buğday Derneği’nin 20 yıllık birikimini katılımcılarla paylaşacak ve hep birlikte çözümün parçası olma yolunda adım atacağız.

Bu Eğitim kimler için uygun?

  • Ekolojik yaşama ve kendine yeterli bir yaşama adım atmak isteyip de bir başlangıç noktası bulmakta zorlanan tüm doğa dostları için
  • Şehirdeki apartman dairesinde saksı/balkon/terasta veya evinin ufak bahçesinde, küçük alanlarda kendi gıdasını yetiştirmek, kompost yapmak isteyen tüm hevesliler için
  • Gerçek gıdanın ne olduğunu ve nasıl ulaşabileceğimizi merak eden sağlıklı yaşam meraklıları için
  • Kompost, yükseltilmiş sebze yatağı, dikey bahçecilik ve tohum çimlendirme konularında kulaktan dolma bilgiye veya başarılı/başarısız ufak tecrübelere sahip olup bu bilgiyi derinleştirmek isteyenler için
  • Tohum çeşitleri, tohum saklama, üretme konusunda bilgilenmek isteyenler için
BUNU DA OKU:  Kendine yeten balkon atölyesi

İzmir’deki Eğitimimiz 23-24 Mayıs’ta, Urla’da. Eğitim programı, detaylı bilgi ve başvuru için buradan.

İstanbul’daki Eğitimiz ise 30-31 Mayıs’ta, Kadıköy ve Büyükada’da. Eğitim programı, detaylı bilgi ve başvuru için buradan.
İletişim: egitim@bugday.org ve 0533 140 8198

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Etkinlikler, Ev ve Bahçe, Hayat, Kent, Topluluklar
Bir hayalin adı: 8bin100

Nasıl biz ne yersek oyuz diyorsak, Aysun da inekleri için aynısını diyor

Kapat