Çatlakları yok edin!

İlaca alternatif doğal ürünlerin faydasına kesinlikle inanıyorum ama tek bir şartla, o da evde kendiniz hazırladıysanız, güvenilirliğine inancım tam. Yoksa doğal ürünler diye ilaca alternatif satılan haplar kesinlikle ilgi alanımda değil. Çevremde bu sıralarda yine doğuranlar, hamileler fazlalaştı ve konu dönüp dolaşıp çatlaklara geliyor. Ben de oturdum ve çatlaklara nelerin iyi geldiği hakkında küçük çaplı bir araştırma yaptım.

Kadınların %90’u hamilelik sırasında kalça ve bacaklarda çatlak oluşumuna maruz kalıyorlarmış. Cilt elastikiyet kapasitesini aştığında dermisin yırtılmasından dolayı oluşan çatlaklar genelde aşırı kilo alındığı veya verildiğinde gözlemleniyor. Güzellik uzmanları ve dermatologlar tarafından tavsiye edilen pahalı ilaçların veya tedavilerin ve hatta ameliyatların yanı sıra çatlakların çirkin görüntüsünden kurtulmak için evde yapabileceğiniz bir çok farklı kolay yol olduğunu da hatırlatmak isterim. İşte farklı ama güvenilir kaynaklardan bulduğum birkaç yöntem.

Hindistan cevizi yağı ve E Vitamini yağı: Hindistancevizi yağının özel bileşimindeki kuvvetli antioksidanlar ve yağ asitleri topikal uygulandığında cilt için son derece besleyici olabiliyor. Ayrıca hindistan cevizinde laurik asit denilen ve anne sütünde bulunan bu zincir yağ asidi de mevcut. Oysa genel inanışın tam tersine hindistan cevizinde E vitamini fazla yoktur. Marketlerde veya eczanalerde kolaylıkla bulabileceğiniz bu iki karışımı eşit miktarlarda karıştırıp, cilde ince bir tabaka halinde günde iki kere uygulayın. Cildinizin yağı emebilmesi için cildinizin kuru ve temiz olmasına dikkat edin. Karışımınızı karanlık ve serin bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz.

E Vitaminini ve çinkoyu günlük diyetinize dahil edin: Serbest radikallere karşı koruma sağlaması ve hücre membranını beslemesinden dolayı E Vitamini cilt için topikal kullanımda olduğu kadar beslenme dahilinde de çok önemlidir. Ayçiçek çekirdeği, badem, yeşil yapraklar, kuşkonmaz, dolmalık biber ve papaya E vitamini açısından zengin besinler arasındadır. Çinko ise kolajen üretimi ve cildinizen gereke elastikiyeti verebilmek ve vücutta zarar görmüş dokuları tedavi etmek için gerekli enzim fonksiyonlarını elde edebilmek için gereklidir. Çinko en çok susam tohumu, kabak çekirdeği, yulaf, yoğurt ve ette bulunur.

BUNU DA OKU:  Topluluk etkinlikleri için doğanın içinde 4 buluşma noktası

Ev yapımı krem: The Green Beauty Rehberi’nden Julie Gabriel, tuz, bal ve gliserin ile çatlaklarınızı yok edebileceğinizi söylüyor. 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı gliserini küçük bir kapta iyice karıştırın ve cildinize birkaç dakika boyunca masaj yaparak yedirin ve yıkayın. Daha sonra yukarıda tarifini verdiğim hindistan cevizi ve E vitamini karışımı ile nemlendirin ve havlu ile kurutun. Kalanını buzdolabında saklayın ve 48 saat içinde tüketin.

Çatlaklara karşı diğer yapabilecekleriniz

  • Kan dolaşımını sağlamak için ılık has zeytinyağını karın bölgesi ve kalçaya hafif masajla uygulayın.
  • 30 gr avokadoyu, acı badem ve jojoba yağını, yedi damla lavanta yağı ve beş damla papatya yağı ile karıştırın. Çatlaklarınıza sürün.
  • Badem yağı, lavanta yağı ve 6 kapsül E Vitaminini 4 kapsül A Vitamini ile karıştırın. Karın, kalça ve göğüslere uygulayabilirsiniz. Karışımı buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.
  • 1/2 su bardağı has zeytinyağı, 1/4 su bardağı aloe vera jeli, 6 kapsül E vitamini, 4 kapsül A vitamini karıştırın. Çatlaklarınıza sürün.
  • Her zaman bol su içmeyi unutmayın. Cildinizi sağlıklı tutabilmenin en doğru yollarından biri su içerek cildinize ihtiyacı olan elastikiyeti verebilmektir.
  • A, C ve E vitamini bol gıdalar almayı ihmal etmeyin. Günlük diyetinizde taze sebze, meyve ve kuruyemiş tüketmeye özen gösterin.

Ayrıca bol bol hareket etmeyi ve kahve ve kola gibi kafeinli sıvılardan uzak kalmayı lütfen unutmayın. Çatlakların vücudunuza aslında bir zararı yoktur ancak bedenimizin en büyük organı olan cildimiz sağlığımızın da göstergesi olduğundan en güzel halinde tutmak istemeniz gayet normaldir. Kendinize iyi bakın, içeriye de dışarıya da!

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Nil Kayarlar Sarrafoğlu

1969 yılında doğdum. Aklım başıma geldiğinde ailemden sonra ilk doğayı sevdim. Taşı toprağı, çiçeği ve hatta böceği... Okudum, çalıştım ve büyük şehirlerde yaşadım. Dünya üzerinde doğanın en uzak yerlerine de gittiğim ve kaldığım zamanlar oldu, işte o zamanlarda kendimi çok iyi hissettim,. Döndüm dolaştım şimdi yine şehirdeyim. Bu sefer 4 yaşında bir oğlum var, onu doğanın içinde büyütmeye çalışıyorum, hafta sonları kaçıyoruz şehirden küçük köyümüze. Mutluyuz böyle şimdilik. Anne olduktan sonra dünyayı kurtarmak için ille de büyük kahraman olmak gerekmediğini anladım, anne olmak yetiyormuş! Atık yönetimi, enerji tasarrufu ve sağlıklı beslenme gibi konulara önem veriyoruz evimizde. Payımıza düşeni ve mümkünse daha fazlasını yapmaya gönüllüyüz ailece de. Yeşilist kanalı ile sesimi duyurabildiğim için mutluyum.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Hayat, Kendin yap, Kişisel Bakım, Şifa
Bicycle Film Festival sonunda şehre geliyor

Bicycle Film Festival'in yolu bu yıl ilk kez İstanbul'a düşüyor.

Kapat