Çevre dostu etkinlik rehberi: 19-25 Kasım haftasında gerçekleşecek etkinlikler

Söyleşi, festival ve atölyeler… İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz etkinlikleri bir araya getirdiğimiz çevre dostu etkinlik rehberi yayında!

#1 Doğa ve İklim Söyleşileri (20 Kasım Salı 18:00 // İstanbul Politikalar Merkezi)

İstanbul Politikalar Merkezi’nde, doğa koruma ve iklim değişikliği ile mücadele alanlarını bir araya getirmek amacıyla yeni başlatılan Doğa ve İklim Söyleşileri dizisinin ilk konuşmacısı, Türkiye’nin en kıdemli doğa korumacılarından biri olan Tansu Gürpınar. Orman Bakanlığı’ndan Doğal Hayatı Koruma Derneği’ne kadar görev yaptığı her yerde bu alandaki çalışmaların öncülüğünü yapan isimler arasında yer alan Gürpınar, bu söyleşide deneyimlerinden yola çıkarak, biyosferin korunmasının iklim değişikliğiyle mücadeledeki rolünü anlatacak. Doğa ve İklim Söyleşileri, farklı konuşmacılarla, iki ayda bir devam edecek.

Etkinliğin facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

#2 Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (22-25 Kasım // Fransız Kültür Merkezi ve SALT Beyoğlu)


Bu yıl on birincisi düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 22 – 25 Kasım tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi ve Salt Beyoğlu’nda gerçekleşecek. Kosta Rika, İspanya, Haiti, Etiyopya, ABD; Hindistan, Kongo, Fransa, Almanya, Mozambik, Filistin, İsrail, Burkina Faso, Sri Lanka, Solomon Adaları, Bangladeş, Hollanda, Avusturya, İtalya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Türkiye’den ilham verici hikayeler içeren, karmaşık küresel sorunlar karşısında sıradan insanların ürettiği ve hayata geçirdiği yaratıcı çözümlere odaklanan belgesel gösterimlerinin tümü ücretsiz.

Detaylar için burayı ziyaret edebilirsiniz.

#3 Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali (22-25 Kasım // Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi)

#4 Bağışıklık Güçlendirici Probiyotik İksirler Atölyesi (24 Kasım Cumartesi 10:30 // Ek Biç Ye İç)

İkinci beyin dediğimiz bağırsaklarımızı faydalı bakterilerle donatmanın bir diğer yolu evde probiyotik içecekler yapmak.
Probiyotikler kısa vadede hazmı kolaylaştırıp, şişkinlik ve gazı önlüyor. Uzun vadede ise insanın hayatını iyi yönde değiştiren, bağışıklığı güçlendiren, daha mutlu ve motive biri haline gelmesini sağlayan pek çok etkisi oluyor. Birçok hastalığın, özellikle oto-immün hastalıklarının nedeni olanı geçirgen bağırsak sendromunun iyileşmesine katkıda bulunuyor. Ev yapımı şalgam suyu, pancar kvass, elma sirkesi gibi probiyotik iksirlerin ortak özelliği, artık beden ve ruh sağlığımıza da etkileri keşfedilen bağırsak florasını desteklemeleri.

BUNU DA OKU:  Mayıs ayı sebze ve meyveleriyle hazırlayabileceğiniz dört harika tarif

Bu atölyede, her birinin sayısız faydası olan bu basit ve lezzetli içeceklerin nasıl hazırlandığını izlerken, bir yandan da faydalarını dinleyecek ve tadım yapabileceksiniz.

Etkinliğin facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

#5 Bokashi ve Solucan Kompostu (24 Kasım Cumartesi 09:30 // Permakamp)

Eğitim İçeriği :
Lactobasil serumu nedir ,nasıl üretilir? Nasıl kullanılır? Örnekler
Bohashi tozu nedir ,nasıl üretilir? Örnekler
Bokashi Kovası nedir ,nasıl üretilir? Nasıl kullanılır? Örnekler
Bokashi sıvısı nedir?nasıl kullanılır? Örnekler
Bokashi Kompostu nedir ,nasıl kullanılır? Örnekler
Solucan tipleri nelerdir? Solucan kompostu nedir ,nasıl kullanılır? Örnekler

Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

#6 Açık Atölye (24 Kasım Cumartesi 12:00 // 100. Yıl Mahallesi, Mahalle atölyesi)

Etkinliğin facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. 

Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Deniz Aytekin

Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe okudu. Çevre, edebiyat ve felsefe alanlarında yazarlık, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

Yorumlar kapatıldı.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Genel
İzmir’den örnek proje: 1,5 milyon kalamar doğaya kazandırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kalamarların neslini devam ettirmesini sağlamak için denizin 22 metre derinliğine kamalarların yumurtlamasına elverişli düzenekler yerleştirdi. Proje sayesinde bir...

Kapat