Davetlisiniz: Doughnut ekonomisi öğrenme çemberi
Onarım Atölyesi | Regenerative Impact Space uzun soluklu bir birlikte öğrenme çemberi düzenliyor: Doughnut ekonomisi öğrenme çemberi
Bu çemberin katılımcları altı hafta boyunca her perşembe akşamı bir araya gelerek onarıcı ve dağıtıcı ekonomik modelleri bir topluluk olarak birlikte düşünmek, tartışmak, yeni sözler ve fikirler üretecek.
Onarım Atölyesi’nin çağrı metni şöyle:
Neden Doughnut Ekonomisi?
Bugünün tahripkar ekonomik modelleri gezegensel ve sosyal sistemleri yok ederken “yeni bir hikaye yazmak mümkün mü?” sorusuna bir toplulukla cevap aramayı hayal ediyoruz.
İhtiyacımız olan “regenerative” ve “distributive” ekonomik modellerinin nasıl mümkün olacağını çemberlerde birlikte keşfetmenin dönüştürücü gücünü yaygınlaştırmak istiyoruz. Tam da bu sebeple
Doughnut Ekonomisinin hedeflerini tartıştığımız,
Yeni hedefleri beraber oluşturduğumuz,
Doughnut Economics Action Lab tarafından hazırlanan materyalleri kullanarak dönüşümü birlikte tasarlamaya niyet ettiğimiz,
Konuk konuşmacılarla derinleştiğimiz,
Farklı paydaşlarla kolektif dönüşümü ve yeni ekonomik modelleri anlamaya çalıştığımız
Ve yeni bir hikayenin mümkün olduğunu keşfettiğimiz
bir öğrenme çemberi, bir topluluk programını Onarım Atölyesi olarak hayata geçiriyoruz.
Peki Nasıl Bir Öğrenme Süreci?
Farklı alanlardan 25 kişinin bir araya geleceği bu öğrenme çemberi 2 Mayıs – 9 Haziran tarihleri arasında 6 hafta sürecek. Bu 6 hafta boyunca haftada yarım gün İstanbul’da yüz yüze buluşacağız! Bu buluşmaları temel alarak ilerleyecek ve daha küçük çemberler halinde tüm günlere yayılacak bir topluluk ile öğrenme süreci tasarlıyoruz.
Her hafta yarım gün buluşmalar ve online küçük çember çalışmaları ile birlikte daha fazla vakit geçireceğiz. Birbirimizden öğrenme süreçlerimizi güçlü tutmak için buna ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz!
Süreç boyunca,edilgen bir dinleyici olarak değil diğer katılımcılarla birlikte aktif bir katılımcı olarak yer alacak ve yeni bir çıkışı birlikte keşfetmeye odaklanacağız, bu çemberin ne olduğundan ziyade ne olmadığına üzerine düşünmeye çalışacağız
Bu Program Bir Ne Değil?
Bu bir eğitim programı değil, topluluk olarak birlikte öğrenme süreci.
Bu süreç, uzmanlardan sadece belirli konuları dinleyeceğiniz bir 6 hafta değil, farklı konuları beraber tartıştığımız, yeni fikirleri birbirimize sunduğumuz, yeni bir ekonomik zihniyeti tüm paydaşlara nasıl aktarabileceğimizi tasarlayıp öğrendiğimiz çember buluşmaları serisidir.
Buluşma günleri dışında grup ödevlerinin verildiği sıkıcı bir müfredat değil, farklı disiplinlerden ve alanlardan kişilerle küçük çemberlerde öğrenmeye ve topluluğu beslemeye nasıl devam edeceğimizi birlikte kurgulayacağımız serbest bir oyun alanı.
Peki bu program kim için?
Aslında daha iyi bir dünya ve daha iyi ekonomik modeller kurgulayan, yeni bir hikayeye inanan herkes için! Onarım Atölyesi olarak kalıcı ve sahici çözümler için farklılıkların bir araya gelmesinin, birlikte düşünmesinin bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz. Özellikle meselemiz yeni ekonomik modellerse her yaş grubundan, her ilgi alanından insanlarla yan yana düşünmeliyiz çünkü bu bir tasarım meselesi ve bu tasarım masasında herkesin sesi olmalı.
Sosyal girişimcilikten özel sektöre, sivil alandan öğrenciliğe; sınırların ve kalıpların olmadığı bir topluluk hayal ediyoruz. Gençler, özel sektör çalışanları, yayıncılar, sivil alan çalışanları, sosyal girişimciler, düşünürler ve varlığını bunlardan tamamen bağımsız tanımlayanlar hep birlikte çok sesli bir çember olmayı umuyoruz.
Başvuruları Bekliyoruz
Doughnut Ekonomisi öğrenme çemberinde alıştırıldığımız eğitim sistemlerinin dışına çıkarak, topluluk olarak öğrenmeyi birlikte deneyimleyerek yeni nesil öğrenme alanları üzerine birlikte düşünmeyi umuyoruz! Ve evet, bu süreç tamamen ücretsizdir! Program katılımcılarından temel beklenti devamlılık ve katılımcılık!
Daha detaylı bilgi ve başvuru süreci Onarım Atölyesi | Regenerative Impact Space sosyal medya hesaplarında. Son başvuru tarihi 21 Nisan!