Derdiniz evdeki karıncalar mı?

Sıcak havalarla beraber evimizde ve bahçemizde hayat kıpırdanmaya başlıyor. Benim evimin her seneki ziyaretçilerinden olmaya çalışan karıncalara bu senede fırsat verememeyi planlıyorum. Öncü kuvvetlerden bir kaç tanesi evde gördüm, o yüzden sizinle de karıncalardan korunmanın yollarını paylaşmaya çalışacağım. Evimi kesinlikle böcek ilaçlama şirketlerinin eline bırakmıyorum, düşüncesine bile tahammülüm yok hatta. O yüzden benden ancak doğal olan tavsiyeleri alabilirsiniz.

Öncelikle karıncaların evine girişini engelleyebilmek amacı ile evinizin çevresinde, duvarlar, borular, çatlaklar her ne varsa izole etmenizde yarar var.

Kapılarda ve camlarda bulunan sinekliklerinizin bakımını da yapmanızı tavsiye ederim çünkü en kolay yol olan bu büyük girişler onlar için çok cazip:

Kapınızın önünde veya mutfakta, çöpünüzü nerede tutuyorsanız tutun, kapağının mutlaka kapalı olduğundan emin olun.

Buzdolabına koymadığınız gıdanızı mutlaka ağızı sıkı kapalı kaplarda tutmaya özen gösterin.

Mutfak dolaplarınızı ve tezgahınızı temiz tutun, ufacık bile dökülen bir şey olursa, hemen temizleyin.

Birikintileri hep temizleyin. Kumaş veya kağıt böcekler için çok çekici yaşam bölgeleridir.

Karıncalardan kurtulmak için de;
Karıncaların girdikleri yerlere kırmızı biber tozu, karabiber veya kuru nane (ya da nane yağı) dökün. Eğer giriş noktalarını tam olarak bilemiyorsanız, küçük bir kap içine biraz şurup koyup bir gece bırakın, sabah kalktığınızda tam olarak yollarını görebiliyor olursunuz.

Eğer evinizde köpek ya da kedi besliyorsanız, mama kabını su dolu büyükçe bir kabın içine yerleştirin. Karıncalar için su dolu kap bir engel oluşturacak ve mamaya erişemeyecekler.

120 ml. doğal sabunu 3 lt. suya karıştırarak etrafa sprey yapabilirsiniz. Ya da evinizin içine karıncaların olduğu bölümlere toz sabun koyabilirsiniz. Sabunlu su karıncaları kaçıracağı gibi aynı zamanda karıncaların iz olarak bıraktıkları kimyasalları da temizleyecektir.

BUNU DA OKU:  Evinizdeki sağlık tehditleri
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Nil Kayarlar Sarrafoğlu

1969 yılında doğdum. Aklım başıma geldiğinde ailemden sonra ilk doğayı sevdim. Taşı toprağı, çiçeği ve hatta böceği... Okudum, çalıştım ve büyük şehirlerde yaşadım. Dünya üzerinde doğanın en uzak yerlerine de gittiğim ve kaldığım zamanlar oldu, işte o zamanlarda kendimi çok iyi hissettim,. Döndüm dolaştım şimdi yine şehirdeyim. Bu sefer 4 yaşında bir oğlum var, onu doğanın içinde büyütmeye çalışıyorum, hafta sonları kaçıyoruz şehirden küçük köyümüze. Mutluyuz böyle şimdilik. Anne olduktan sonra dünyayı kurtarmak için ille de büyük kahraman olmak gerekmediğini anladım, anne olmak yetiyormuş! Atık yönetimi, enerji tasarrufu ve sağlıklı beslenme gibi konulara önem veriyoruz evimizde. Payımıza düşeni ve mümkünse daha fazlasını yapmaya gönüllüyüz ailece de. Yeşilist kanalı ile sesimi duyurabildiğim için mutluyum.

Bir cevap yazın

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ev ve Bahçe, Hayat, Kendin yap, Temizlik
Ettik bulduk sergisi

Genç Çevre Girişimi, amaçlarından biri olan gençlerin sanatsal, kültürel ve düşünsel faaliyetlerle çevreye duyarlılığını arttırmak için 19 Mayıs Alternatif Gençlik...

Kapat