Dünya için 1 saat ışıkları kapatıyoruz

WWF’in (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) çağrısıyla her yıl mart ayının son cumartesi günü dünya genelinde düzenlenen “Dünya Saati”nde her yıl olduğu gibi bu yıl da destek veriyoruz. Mart 2011’de buradan duyurduğumuz ve aynı yıl WWF’le ortak olarak yaptığımız fotoğraf yarışmasından ve film gösterisi etkinliğinden bu yana 10 yıl geçmiş. Biz de Yeşilist ailesi olarak her yıl 1 saatliğine ışıklarımızı kapatıyoruz.

Bu yıl 27 Mart Cumartesi akşamı 20.30 – 21.30 saatleri arasında “değişim” çağrısıyla gerçekleşecek. İklim krizine dikkat çekmek için ışıkların bir saatliğine kapanacağı küresel etkinlik, pandemi koşulları nedeniyle bu yıl evlerde gerçekleşecek ve dijital mecralardan paylaşılacak.

Ülkemizde WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) öncülük ettiği etkinliğin katılımcıları İklim kriziyle mücadele için “Dünya Saati, Değişim Saati” diyerek, dünyanın her yerinden milyonlarca insanla birlikte gezegenin sesi olacak. Dünya Saati’ne www.dunyasaati.org  adresi üzerinden kayıt yaptırarak katılım sağlayabilirsiniz.

Dünya Saati etkinlikleri çerçevesinde, 25 Mart Perşembe akşamı, 20.30 – 21.30 saatleri arasında, Türkiye’nin iklim krizi ile mücadelede kararlılık göstermesi ve Paris Anlaşması’nı onaylaması için ortak çağrıda bulunan sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin katılımı ile bir webinar düzenlenecek. Sürdürülebilir Finans Araştırmaları Derneği (SEFİA) Kurucu Direktörü Bengisu Özenç, Ekosfer Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Gürbüz ve WWF-Türkiye İklim Programı Kıdemli Uzmanı Tanyeli Sabuncu, WWF-Türkiye İletişim Grup Müdürü Dr. Neyran Akyıldız’ın modere edeceği webinarda iklim krizinin farklı boyutlarını masaya yatıracak.

Dünya Saati Webinar – Lütfen Kaydolun

25 Mart 2021 Perşembe;  Saat: 20.30 – 21.30       


BUNU DA OKU:  Dokuz bin kişiye soruldu: İklim kriziyle mücadele için gündelik alışkanlıklarınızı değiştirir misiniz?
Yeşilist bundan böyle okuyucularının desteğiyle ayakta kalacak.
Siz de Yeşilist’i beğeniyorsanız bize Patreon’dan destek olun.
Yeşilist Patreon Destek Ol


Yorumlar kapatıldı.

Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement Advertisement
Daha fazla Ekoloji, İklim Değişikliği
Suyun geleceğine dair 4 çarpıcı gerçek

Türkiye su fakiri olma yolunda ilerliyor. Gerek küresel iklim değişikliği gerek su kaynaklarının kötü yönetilmesi bugün bulunduğumuz duruma bizi getirdi.

Kapat